MENU

Μελανή εικόνα, που αμαυρώνει μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΛ. Θα μου πείτε, εξισώνουμε μια ολόκληρη ομάδα με μια χούφτα υπανθρώπων που θεώρησαν ότι έτσι θα πικάρουν τον νεαρό Γάλλο μέσο του Άρη; Όχι ασφαλώς, αλλά θα περίμενε κανείς μια πιο γρήγορη και τουλάχιστον πιο ξεκάθαρη στάση από την επίσημη ΑΕΛ και όχι αυτά τα ήξεις αφίξεις και την ανάμειξη στο θέμα των εσωτερικών θεμάτων που ταλανίζουν την θεσσαλική ΠΑΕ.

Όπως θα περιμέναμε από τον διαιτητή Καραντώνη να σταματήσει άμεσα το παιχνίδι όταν- ο εκτός εαυτού Γάλλος- του εξήγησε τι είχε συμβεί. Να ακουστεί μια ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, έστω για τα μάτια του κόσμου. Εκείνος παρέμεινε πιστός στο γράμμα του κανονισμού…

Το συμβάν (ευτυχώς στην χώρα μας δεν είναι πολλά) πέρασε, βγήκαν από όλους τους εμπλεκόμενους ανακοινώσεις αλλά θα ξανασυμβεί εφόσον οι ίδιοι μέσα στα σπίτια μας, δεν περάσουμε στα παιδιά μας το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής είναι ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Πρώτα από όλα είναι θέμα παιδείας και δυστυχώς ένδειξη της ηθικής κατάπτωσης που βιώνει η Ελλάδα που ακόμη παλεύει να βγει από την κρίση.

Ο Άρης έχει έναν ακόμη λόγο να είναι ευαίσθητος σε τέτοια φαινόμενα αφού ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που ιστορικά έφερε στο ποδόσφαιρο, τον πρώτο έγχρωμο ποδοσφαιριστή, τον Αιθίοπα Γίλμα Κατάμα και ιδρύθηκε από Έλληνες, εβραίους και Αρμένιους της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης.

Για το παιχνίδι αυτό καθ΄ αυτό δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Για μένα η εικόνα του Άρη ήταν αναμενόμενη όταν ο προπονητής επιλέγει σε τρίτο σερί 90λεπτο εντός επτά ημερών να παίξει με την ίδια ενδεκάδα που έβγαλε κούραση. Δεν είχε φρεσκάδα, φρέσκιες ιδέες και στο κακό γήπεδο όλα αυτά αναδείχθηκαν εις διπλούν. Αν μάλιστα δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Κουέστα και δεν έβγαζε όλη του την αυταπάρνηση ο Δεληζήσης στο χορτάρι, ίσως ο Άρης  και να έχανε. Στο τέλος της ημέρας, η ισοπαλία δεν τον «τσαλακώνει», τον κρατάει τέταρτο και συνεχίζει. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ενινγκ στον αυριανό επαναληπτικό με την Ξάνθη (αν θα ανοίξει δηλαδή το ροτέισον) αλλά στην Λάρισα φάνηκε ότι ο Άρης δεν μπορεί να βγάλει τη σεζόν με ρόστερ 13-14 παικτών, αφού αυτές φαίνεται να είναι οι βασικές επιλογές του Γερμανού τεχνικού.

Το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο, εφόσον δεν λυθεί γρήγορα το θέμα που ανέκυψε (ως δια μαγείας πάλι ο Άρης γίνεται το πειραματόζωο) με την απαγόρευση μεταγραφών από την ΦΙΦΑ και χρειαστεί να φτάσουμε ως το CAS. Ως τότε οι κιτρινόμαυροι, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καμία κίνηση προσθήκης και λογικά δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τον Ντουρμισάι, του οποίου η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ζητήσει την ανάκληση του δελτίου. Η κινητοποίηση πάντως του Άρη ήταν άμεση. Είναι ήδη σε ανοιχτή γραμμή με την ΦΙΦΑ και από σήμερα βρίσκεται στα γραφεία της εξειδικευμένο νομικό επιτελείο με την ελπίδα να άρει άμεσα την απαγόρευση αφού οτιδήποτε διαφορετικό, δεν θα είναι πρόβλημα μόνο για τον Άρη αλλά θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το μισό ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ Ο Καραντώνης δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Άρης δεν κέρδισε στη Λάρισα. Αλήθεια όμως, την μοναδική φορά που πήγε στο VAR τι ακριβώς έψαχνε; Γιατί ή ήταν πέναλτι στον Λάρσον ή όχι. Οφσάιντ με τίποτα, άσε που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο του VAR.

Je suis… Abou Ba
EVENTS