MENU

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κερδίσει την Ξάνθη και αυτό γιατί έπεσε πάνω σε ένα εκπληκτικό τερματοφύλακα όπως ο Άμπαντ, αλλά και επειδή σημάδεψε τέσσερις φορές το δοκάρι.

Παράλληλα, έπρεπε να διαχειριστεί το γεγονός πως ακυρώθηκαν τρία γκολ του, τα δύο με VAR, κάτι που στη ψυχολογία μίας ομάδας παίζει καθοριστικό ρόλο.

Τελικά βρήκε τον ήρωά του στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ενός παίκτη που εδώ και τρεις μήνες δεν μπορούσε να του δώσει τίποτα ως βασικός και φώναζε πως πρέπει να αποφορτιστεί. Ερχόμενος από τον πάγκο και γκολ και ασίστ.

Η διαχείριση στο ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα και ο Αμπέλ Φερέιρα για πρώτη φορά φέτος σκέφτηκε πέρα από το παιχνίδι που έπαιζε. Η επιλογή του να ξεκινήσει Μαουρίτσιο, Άντρε και Πέλκα, ήταν σωστή γιατί πρέπει να μεγαλώσει το ρόστερ του. Στο βάθος της σεζόν, θα υπάρξουν πλέι οφς με ντέρμπι ανά τρεις μέρες και λογικά, πρωταθλητής θα στεφθεί αυτός που θα έχει μεγαλύτερο – ενεργό ρόστερ.

Η επιλογή των τριών δεν επηρέασε αρκετά την λειτουργία της ομάδας, κυρίως γιατί η Ξάνθη δεν μπορεί να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο στο μισό του αντιπάλου.

Με τον ΠΑΟΚ να μη κινδυνεύει ουσιαστικά, ήταν εύκολο να ενταχθούν οι τρεις χωρίς ρυθμό παίκτες στη λειτουργία της ομάδας.

Τα ακυρωμένα γκολ, τα δοκάρια, η σταθερότητα του Άμπαντ και κάποιες κακές αποφάσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, έδωσαν μία άγρια ομορφιά στο παιχνίδι και τελικά οι δύο αλλαγές του Φερέιρα, ο Καντουρί και ο Μπίσε, ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν για το πρώτο γκολ που έδιωξε το άγχος.

Για τον ΠΑΟΚ ακούστηκαν πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν για την επιλογή του να διαχειριστεί ο ίδιος την εικόνα του μέσω PAOK TV. Δεν μας έχουν οι υπόδικοι εμπιστοσύνη βλέπετε και δημιουργούσαν κλίμα και για αυτό. Σήμερα από τα τρία γκολ που ακυρώθηκαν για τον ΠΑΟΚ τα δυο ακυρώθηκαν με VAR όταν το παιχνίδι ήταν στο 0-0. Δύο πολύ οριακές μάλιστα φάσεις.

Επίσης, η πλατφόρμα του ΠΑΟΚ κάλυψε κανονικά τις αφίξεις και δεν ανησύχησε κανένας συγγενής ποδοσφαιριστή που λίγες μέρες πριν αναρωτιόταν αν όλα ήταν καλά.

Νομίζω πως η Ξάνθη σήμερα χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα που είχε απέναντι στον Ολυμπιακό και έκανε περίπου τις ίδιες αλλαγές στο ίδιο χρονικό σημείο. Σαν να τους τρόλαρε ένα πράγμα.

Ο Τίτορμος δεν μας έκανε τη χάρη πάντως, να μείνουμε μόνοι πρωταθλητές χειμώνα αλλά ούτε αυτόν τον τίτλο δεν τους άφησα να πάρουν. Μία από τις σπάνιες φορές που δύο ομάδες έχουν την πρωτιά σε αυτό το χρονικό σημείο.

Γενικά πάντως, εκτιμώ πως καλύψαμε το χαμένο έδαφος της αλλαγής προπονητή, βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα με τον Φερέιρα να μαθαίνει την ομάδα του, έχουμε βγάλει πολύ πιο δύσκολο γύρο από τον Ολυμπιακό και πλέον μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. 

Η λάσπη γύρισε πίσω…
EVENTS