MENU

Ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους κατάφεραν το απίστευτο. Να μαρτυρήσουν από μόνοι τους όσα τους κατηγορούν εδώ και χρόνια οι… εχθροί του Ολυμπιακού!

Μερικές φορές το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Απλώς, να κάθεσαι και να παρακολουθείς. Μερικές φορές η ίδια η ζωή σκαρώνει τέτοια σκηνικά που ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα τολμούσε να γράψει.

Ποιος θα περίμενε ένα τέτοιο δημόσιο… ξεκατίνιασμα ανάμεσα σε Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη; Ποιος θα περίμενε ένα τέτοιο πινγκ-πονγκ επίσημων ανακοινώσεων, με τέτοιο ύφος, τέτοια φρασεολογία, τέτοια ρητορική; Ποιος θα περίμενε πως οι δύο τους θα ομολογούσαν αυτά που υποστηρίζουν εδώ και τόσα χρόνια οι… «εχθροί» του Ολυμπιακού;

Τι υποστήριζαν τόσα χρόνια οι «εχθροί» του Ολυμπιακού (προσοχή: εχθροί όπως αρέσκεται να τους αποκαλεί στις ανακοινώσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κι όχι αντίπαλοι); Πως ο Ολυμπιακός είχε άμεση σχέση με την διαβόητη «παράγκα», που λυμαινόταν επί σειρά ετών το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έρχεται τώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αναρωτηθεί δημόσια για τον ρόλο του Θωμά Μητρόπουλου, στενού συνεργάτη επί σειρά ετών του Σωκράτη Κόκκαλη και μέλους του Δ.Σ. του Ολυμπιακού.

Τι υποστήριζαν τόσα χρόνια οι «εχθροί» του Ολυμπιακού; Κατήγγειλαν την περίφημη διαπλοκή του Σωκράτη Κόκκαλη, με τον κρατικό μηχανισμό και τον άμεσο αντίκτυπο που είχε αυτή η συσσώρευση δύναμης στον Ολυμπιακό και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ε, αυτό ακριβώς ομολογεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας για «κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, που γιγαντώθηκαν την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Τι υποστήριζαν τόσα χρόνια οι «εχθροί» του Ολυμπιακού; Πως υπάρχουν εξαιρετικά αδιαφανείς διαδικασίες, τόσο στην ανέγερση του «Καραϊσκάκη» που εν μία νυκτί βγήκε από τον φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 η Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και στην μετέπειτα πώληση του και εντέλει στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς με τα δάνεια ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ να μην πληρώνονται ποτέ. Αυτό ακριβώς έρχεται να επιβεβαιώσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λέγοντας πως: «Ξέρεις καλά, ότι είσαι ο μόνος, που αποκόμισε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ πουλώντας μετοχές του γηπέδου στον Λαυρεντιάδη και εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ και από εμένα».

Τι υποστήριζαν τόσα χρόνια οι «εχθροί» του Ολυμπιακού; Πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό ως ασπίδα για να προστατευτεί από διάφορες υποθέσεις στις οποίες είναι κατηγορούμενος και τα Μέσα του και ως μοχλό πίεσης, αλλά και πολιτικών φιλοδοξιών. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει στην επιστολή του και ο Σωκράτης Κόκκαλης, λέγοντας: «Βλέπω ότι εσύ χρησιμοποιείς τον Ολυμπιακό και τα ΜΜΕ που ελέγχεις ως ασπίδα προσωπικής σου προστασίας, εργαλεία προώθησης προσωπικών σου συμφερόντων και πολιτικών φιλοδοξιών».

Τι υποστήριζαν τόσα χρόνια οι «εχθροί» του Ολυμπιακού; Πως οι μετοχές του Ολυμπιακού δεν ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά σε διάφορες offshore, αγνώστου ταυτότητας. Αυτό ακριβώς αυτό υποστηρίζει και ο Σωκράτης Κόκκαλης, αναφέροντας επί λέξει: «από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα ήμουν προσωπικά Πρόεδρος και ο μέτοχος του Ολυμπιακού, χωρίς να κρύβομαι πίσω από offshore εταιρίες και παρένθετα πρόσωπα».

Αυτά που υποστήριζαν τόσα χρόνια οι εχθροί του Ολυμπιακού, τώρα τα ομολογούν από μόνοι τους οι «ευεργέτες» του Ολυμπιακού. Διότι, ως γνωστόν, μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για λίγο καιρό, λίγους για όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους και για πάντα.

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με αφηγήματα για καρδιές πρωταθλητών, επενδύσεις, γήπεδα που οι άλλοι δεν είχαν. Επί 20 χρόνια έβγαζαν τρελούς και συκοφάντες όσους τολμούσαν να υψώσουν ανάστημα απέναντι σε μία συστοιχία από Μέσα Ενημέρωσης που παραποιούσαν την πραγματικότητα, λασπολογούσαν όσους επιχειρούσαν να μιλήσουν για παράγκες. Μία αυτοκρατορία χτίστηκε με τρόπο που οι ίδιοι λένε πως δεν βασίστηκε σε όρους ισονομίας. Ό,τι ακριβώς έλεγαν δύο δεκαετίες όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες φίλαθλοι, όσα με ακρίβεια αποτύπωναν είτε σε δημοσκοπήσεις είτε σε δικογραφίες είτε στους αριθμούς εισιτηρίων που κάθε χρόνο είχαν πτωτική τάση.

Είναι διαφορετικό όμως να το λένε ουδέτεροι παρατηρητές, δικαστές, εισαγγελείς και διαφορετικό να το υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Τώρα τα είπαν μόνοι τους ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ίσως όχι όλα βέβαια. Μόνο αυτά που έγιναν και μπορούν να ειπωθούν δημοσίως. Γιατί αυτές είναι ανακοινώσεις-τοποθετήσεις που περνάνε απο συμβούλους, νομικούς και επικοινωνιολόγους. Είναι φιλτραρισμένες. Φανταστείτε να ανοίξει κάποια στιγμή ο ασκός του Αιόλου και να αποκαλύψουν όσα γίνονται και δεν λέγονται.

Τουλάχιστον, ο Βαγγέλης και ο Σωκράτης συνέβαλαν πλέον καθοριστικά ώστε να μπει η σφραγίδα γνησιότητας σε όσα πίστευαν όλοι. Η παράγκα, ο Θωμάς, οι διαιτησίες, το Καραϊσκάκη, τα εξαγορασμένα ΜΜΕ, οι offshore αγνώστων δεν ήταν τελικά στη φαντασία των Ελλήνων, ε; Υπήρξαν. Σύμφωνα με τον Κόκκαλη και τον Μαρινάκη δεν ήταν ψεμα τελικά. Παρότι επί σειρά ετών ένα ολόκληρο σύστημα προσπαθούσε να πείσει ότι όλοι οι «εχθροί» οδηγήθηκαν στην ανυποληψία ή στη διάλυση επειδή δεν ήταν καλοί στο χορτάρι…

Είναι μια ηθική δικαίωση κι αυτή. Για την υλική που προσδοκούν πολλοί, θα πρέπει να αποφανθούν κάποια στιγμή τα ποινικά ή ποδοσφαιρικά δικαστήρια.

Όπως έλεγε και ο Γερμανός φιλόσοφος Άρθουρ Σοπενχάουερ: «Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη».

 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σωκράτης-Βαγγέλης ομολόγησαν όσα έλεγαν οι Έλληνες 20 χρόνια!
EVENTS