MENU

Και αυτοί οι σπόνδυλοι. Μετακινούνται άμα πιεστούν λίγο παραπάνω. Στη περίπτωση του ήρωά μας βιώνουν ένα κρας τεστ, αλλά τί πιο σημαντικό να διαθέτεις τον εαυτό σου στην επιστήμη.

Δεν θα μάθουμε ακόμη τίποτα για τα όσα δεινά κάνει ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο. Γράφουν στα ρεπορτάζ τους τα καημένα και πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα σκαρφιστούν.

Δεν τους λες βέβαια και γρήγορους, μιας και δεν περιμένω να με αιφνιδιάσουν με αυτά που θα πούνε. Αν είχαν κάτι άλλωστε, δεν θα έβγαζαν μπροστά τον παππούλη κάθε εβδομάδα να ξεστομίζει τη μία αηδία πίσω από την άλλη.

Η μάχη που δίνουν είναι εσωτερική. Δεν έχει να κάνει με τη κοινή γνώμη. Αυτή ξέρει τι πρεσβεύουν. Αυτό που κάνουν, είναι να συσπειρώσουν τον μη ταϊσμένο πυρήνα τους.

Το υπόλοιπο κοινής γνώμης απλά βολεύεται από τη ρητορική τους έτσι ώστε να αναζητήσουν νέο εχθρό. Το να εξισώνεις ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό είναι βολικό πχ στους ΑΕΚτζήδες που έχασαν τρεις σερί τελικούς όπως και το ηθικό πλεονέκτημα με το αστείο πρωτάθλημα που κατέκτησαν. Και οι ίδιοι όμως ξέρουν μέσα τους πως δεν έχουμε καμία σχέση με δαύτους.

Για εσωτερική κατανάλωση δουλεύουν στον Πειραιά λοιπόν γιατί τρέμουν. Βλέπετε ο ΠΑΟΚ παρότι υπήρξε το σκάνδαλο Μπαράλες την πρώτη αγωνιστική και το νούμερο δύο σκάνδαλο του Αγκούστο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω. Και έχει παίξει ΟΑΚΑ, Τρίπολη, Περιστέρι και Γεντί Κουλέ.

Αυτοί έπαιξαν στο Χαριλάου που δεν το λες και δοκιμασία και στο ΟΑΚΑ. Ξέρουν πως αν γράψει διπλό στο Καραϊσκάκη έσφιξαν.

Σκέφτομαι το σφίξιμό τους σε κάθε κατεβασιά. Το τι θα λένε στις κερκίδες αν δεν τους βγει το πλάνο και δέχονται φάσεις. Και να φανταστεί κανείς πως τους το έκανα πιο εύκολο φέτος με τη φυγή Λουτσέσκου. Αν τους προλάβει ο Φερέιρα, οι κορνέδες θα πάρουν σάρκα και οστά.

Τους πετυχαίνουμε βλέπετε και σε μία περίοδο που θα έχουν παίξει σχεδόν όλα τα παιχνίδια του Τσουλού που το έχουν παρατημένο, αλλά ο κορμός τους έχει επιβαρυνθεί. Σε εβδομάδα μετά την επίσκεψη στο Λονδίνο παίζουμε. Τρίτη παίζουν αλλά και πάλι. Αυτό το Τσουλού σε αδειάζει.

Δεν περίμενα ποτέ εγώ ο ταπεινός επαρχιώτης πως θα δημιουργήσω τέτοια συμπλέγματα σε αυτούς. Τόσο μεγάλη ανάγκη να με λασπώσουν, να με παρουσιάσουν χαλίφη. Έλα όμως που οι χαλίφηδες δεν χάνουν πρωταθλήματα στα χαρτιά.

Άνοιξε μία κουβέντα από τον Τάσο Μητρόπουλο που τον σέβομαι γιατί έχει καταγράψει τη δική του ιστορία μέσα στο γήπεδο και όχι ως παρατρεχάμενος, για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον παππούλη που παθαίνει παράκρουση κάθε εβδομάδα. Πραγματικά μου είναι άβολο να σχολιάζω τα λεγόμενα ενός ανθρώπου 84ων ετών, όμως ο τρόπος που μιλάει για την ομάδα μας είναι εμετικός. Ξέχωρα από το ψέμα, αυτή η μαγκιά που βγάζει είναι εμετός.

Απειλεί παράγοντες της διαιτησίας, αντιπάλους ποδοσφαιριστές αν παίξει κανείς δυνατά, διαιτητές που έκαναν τη δουλειά τους, απειλεί γενικά.

Αντί να βλέπει Αυτιά κάθε πρωί, παίρνει τα αυτιά μας με τις ασυναρτησίες του και άντε, αν κάνει καμία τοποθέτηση πχ για το πόσο κακός είμαι εγώ ή κάποιος άλλος να πάει στην ευχή. Το να λέει ψέματα για έναν σύλλογο, πονάει όσους τον υποστηρίζουν. Και τους εξωθεί στα άκρα.

Ίσως στο μυαλό τους να έχουν την πόλωση μέχρι το παιχνίδι του δευτέρου γύρου για να επαναλάβουν το προπέρσινο κατόρθωμα. Να μπούνε στο γήπεδο για να μη παίξουν. Κάτι που όσο και να το θάβουν, είναι μία από τις τοπ κηλίδες της ιστορίας τους.

Εμείς δε λέμε κανένα ψέμα για αυτούς. Λέμε ότι ζήσαμε. Και αυτό είναι που τους πονάει. Όμως η πόρνη η ζωή κάνει κύκλους και ότι κάνεις το βρίσκεις μπροστά σου.

Απλά η Ελλάδα, είναι μία χώρα απαίδευτων που δεν φιλτράρουν τίποτα. Και ο ποδοσφαιρικός κύκλος, δεν έχει και πολλές προσωπικότητες να σταθούν απέναντι στην αηδία τους. Πλην του ΠΑΟΚ, όσοι θα έπρεπε να σταθούν απέναντι, απλά τους κοιτάνε. Η ιστορία βέβαια γράφει πως όταν έπρεπε, κάποιοι έκαναν κοκοκο…

Ας συνεχίζουν να μουγκρίζουν λοιπόν, μιας και αυτή η πρακτική είναι η επιβεβαίωση πως τους έκανα κομπλεξικούς. Και το χειρότερο για αυτούς, είναι πως όταν εγώ λειτουργούσα έτσι είχα λόγο. Αυτοί το κάνουν από αμηχανία.

Για αυτό λοιπόν παιδιά του ΠΑΟΚ, έχετε δύο εβδομάδες να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Αυτοί προσβάλουν τη δουλειά σας, κάποιοι από εσάς ζήσατε το προπέρσινο καραγκιοζλίκι που σας στέρησε έναν τίτλο και γενικά έχετε ιερή υποχρέωση να τους βγάλετε ακόμη μεγαλύτερο κόμπλεξ.

Θα παλέψουν με νύχια και με δόντια να δημιουργήσουν αντιποδοσφαιρικές συνθήκες, θα ψαχτούν τι θα γίνει με τον διαιτητή, θα πάρουν το παιδί του μπαμπά για να κάνει καμιά χαρούλα ακόμη, αλλά στο τέλος, σε κάθε κατεβασιά μας θα τρέμουν.

Και αυτή είναι η δική μας νίκη… 

Γέμισαν συμπλέγματα
EVENTS