MENU
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2026: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ
Advertisement

Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον υποχρέωσαν την αποστολή του Ιράν να εγκαταλείψει τα αρχικά σχέδια για εγκατάσταση της βάσης της στην Τούσον της Αριζόνα και, λίγο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, να μεταφερθεί στην Τιχουάνα του Μεξικού.

Παράλληλα, η ιρανική αποστολή είχε τη δυνατότητα να εισέρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις μία ημέρα πριν από τους αγώνες της. Αργότερα, οι αμερικανικές αρχές χαλάρωσαν εν μέρει τους περιορισμούς, επιτρέποντας στην ομάδα να ταξιδέψει δύο ημέρες πριν από την τελευταία αναμέτρηση της φάσης των ομίλων, στο Σιάτλ, διατηρώντας ωστόσο την υποχρέωση επιστροφής της στη βάση της στο Μεξικό μετά τον αγώνα.

«Η πραγματική φιλοξενία βασίζεται στον σεβασμό, την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την καλοσύνη των κατοίκων της Τιχουάνα», ανέφερε η ομάδα σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο κανάλι της στο WhatsApp.

«Από σήμερα και στο εξής, το Μεξικό θα είναι για εμάς κάτι περισσότερο από μία χώρα που μας φιλοξένησε. Θα είναι η δεύτερη πατρίδα και η δεύτερη ομάδα μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αιχμές για τους όρους συμμετοχής

Νωρίτερα στη διοργάνωση, η αποστολή του Ιράν είχε αφήσει μήνυμα στα αποδυτήρια του SoFi Stadium, ευχαριστώντας και το Λος Άντζελες για τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια δύο αγώνων της στον 7ο όμιλο.

Ωστόσο, τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αμίρ Γκαλενοεΐ όσο και ο αρχηγός της ομάδας, Μεχντί Ταρεμί, είχαν ασκήσει δημόσια κριτική στις συνθήκες που αντιμετώπισε η αποστολή, υποστηρίζοντας ότι δεν έτυχε της ίδιας μεταχείρισης με τις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης.

Στην ανακοίνωσή της, η εθνική Ιράν εξέφρασε επίσης προβληματισμό για την τήρηση ίσων όρων ανταγωνισμού.

«Αποχωρούμε από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο με υπερηφάνεια, αλλά και με ένα θεμελιώδες ερώτημα: Αγωνίστηκαν όλες οι ομάδες πραγματικά υπό τις ίδιες συνθήκες και με τα ίδια επαγγελματικά πρότυπα;», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ιρανική πλευρά δεν κατονομάζει τη FIFA, τους διοργανωτές ή τις αμερικανικές αρχές, κάνει όμως λόγο για «μία σειρά αποφάσεων, οργανωτικών ρυθμίσεων και συνθηκών που υπονόμευσαν το αίσθημα της ισονομίας».

Το Ιράν αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, αφού στην τελευταία αναμέτρησή του απέναντι στην Αίγυπτο ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις γκολ που θα του έδινε την πρόκριση στη φάση των «32», έπειτα από υπόδειξη για οφσάιντ.

«Για εμάς, το Fair Play δεν είναι ένα σύνθημα πάνω στις διαφημιστικές πινακίδες. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας του ποδοσφαίρου. Η διοργάνωση αυτή μάς υπενθύμισε ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική απόσταση ανάμεσα στα εμπνευσμένα λόγια και στις ουσιαστικές πράξεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η εθνική Ιράν απέδωσε τα εύσημα και στην Αίγυπτο, καταλήγοντας: «Τα Παγκόσμια Κύπελλα ολοκληρώνονται. Οι διοικήσεις αλλάζουν. Όμως πολιτισμοί όπως το Ιράν, η Αίγυπτος και το Μεξικό, που θεμελιώθηκαν στην αλήθεια, τον σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραμένουν διαχρονικοί».

Η πιο μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου είναι στο Pamestoixima.gr και εδώ είσαι σίγουρος πως το παιχνίδι σου τα...σπάει! 48 ομάδες απ' όλες τις γωνιές της υφηλίου θα συναντηθούν στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Μεξικό και του Καναδά με ένα και μοναδικό κίνητρο, την κατάκτηση του Μουντιάλ 2026 ! Μέχρι και τον τελικό, η καθημερινή δράση του Παγκοσμίου θα είναι στο ανανεωμένο Pamestoixima.gr με όλους τους αγώνες και τα μακροχρόνια στοιχήματα στις καλύτερες αποδόσεις αλλά και *προσφορές Παγκοσμίου επιπέδου!

Η αναμονή για το Παγκόσμιο φτάνει στο τέλος της! Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη ξεκινάει και στο Pamestoixima.gr θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης! Μέσα στο ανανεωμένο περιβάλλον του Pamestoixima.gr θα βρεις τα πάντα για να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα στο Μουντιάλ 2026 σε όλους τους αγώνες της ημέρας αλλά και να συνδυάσεις μακροχρόνιες επιλογές τόσο εθνικών ομάδων όσο και παικτών. Και επειδή εδώ το παιχνίδι σου...τα σπάει, σε περιμένουν δεκάδες *προσφορές και το μοναδικό Bet Boss όπου μπορείς να διεκδικήσεις έως και 1.000.000€.

Μουντιάλ 2026: Το Ιράν ευχαρίστησε την Τιχουάνα και εξέφρασε αιχμές για τη διοργάνωση