MENU

Μιλώντας στο podcast The Overlap, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε πως η επιλογή του να καθίσει στον πάγκο της αγγλικής ομάδας ήρθε πολύ σύντομα μετά την αποχώρησή του από την Tottenham Hotspur, σε μια περίοδο που –όπως είπε– δεν ήταν πνευματικά έτοιμος.

Ο 60χρονος προπονητής είχε απολυθεί από την Τότεναμ το περασμένο καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα είχε οδηγήσει τον σύλλογο στην κατάκτηση του UEFA Europa League, βάζοντας τέλος σε πολυετή περίοδο χωρίς τίτλο. Ωστόσο, η επόμενη πρόκληση στη Φόρεστ εξελίχθηκε σε σύντομη και απογοητευτική εμπειρία, καθώς απομακρύνθηκε έπειτα από μόλις 39 ημέρες, χωρίς να πανηγυρίσει νίκη.

Ο Ποστέκογλου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την απόφασή του: «Η κατάσταση στη Φόρεστ ήταν αποκλειστικά δική μου επιλογή. Δεν έχει νόημα να κατηγορώ το timing ή τις συνθήκες. Δεν έπρεπε να είχα πάει, ήταν πολύ νωρίς μετά την Τότεναμ».

Όπως εξήγησε, βρέθηκε σε μια ομάδα με παγιωμένες πρακτικές και φιλοσοφία, ενώ ο ίδιος είχε πρόθεση να εφαρμόσει διαφορετική προσέγγιση, χωρίς όμως να έχει διαχειριστεί σωστά τη μετάβαση.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στους πάγκους, βρέθηκε χωρίς δουλειά και ένιωσε αποπροσανατολισμένος: «Συνήθως τέτοια περίοδο ασχολείσαι με μεταγραφές και προετοιμασία. Αυτή τη φορά δεν είχα τίποτα από αυτά και ένιωθα χαμένος».

Διαδοχικές αλλαγές και ρεκόρ στην Premier League

Μετά την αποχώρησή του, η Φόρεστ προχώρησε σε αλλεπάλληλες αλλαγές προπονητών. Πρόσφατα, ο Vítor Pereira διαδέχθηκε τον Sean Dyche, αποτελώντας τον τέταρτο μόνιμο τεχνικό της ομάδας μέσα στη σεζόν — ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για την Premier League.

Ο Ποστέκογλου αποκάλυψε μάλιστα ότι η απομάκρυνσή του ήρθε μόλις 19 λεπτά μετά την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας, τονίζοντας πως θα έπρεπε να είχε επιδιώξει πιο εκτενείς συζητήσεις πριν αποδεχθεί την πρόταση.

«Πήρα την απόφαση επειδή δεν εργαζόμουν και είδα ένα σύνολο παικτών που πίστευα ότι μπορούσα να βελτιώσω. Αυτό με έκανε να αγνοήσω την πραγματικότητα. Ακόμα κι αν είχα κερδίσει μερικά παιχνίδια, δεν είμαι βέβαιος ότι θα με κρατούσαν».

Κλείνοντας, ο Ποστέκογλου μίλησε και για τον ιδιοκτήτη της Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην πορεία του συλλόγου: «Ο ιδιοκτήτης θέλει απλώς να κερδίζει. Μπορεί κάποιος να έχει την άποψή του, αλλά η ομάδα πιθανότατα δεν θα βρισκόταν στην Premier League χωρίς τη δική του επιμονή. Ωστόσο, απαιτεί άμεσα αποτελέσματα».

Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός κατέληξε λέγοντας πως οι δύσκολες περίοδοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προπονητικής διαδρομής, όμως στην προκειμένη περίπτωση αναγνωρίζει πως η απόφαση δεν πάρθηκε με καθαρό μυαλό.

Ποστέκογλου: «Βιάστηκα να πάω στη Φόρεστ – Ήταν δικό μου λάθος»