MENU

«Νάτοι – νάτοι οι πρωταθλητές!». Η Κηφισιά μετά το τεράστιο «διπλό» - ανόδου στον…τελικό κόντρα στην Καλαμάτα, ολοκλήρωσε τη δουλειά και «κλείδωσε» την επιστροφή στη Super League.

Η αθηναϊκή ομάδα νίκησε (και) την Ηλιούπολη στο τελευταίο ματς της σεζόν, έκοψε πρώτη το νήμα στο Νότιο όμιλο της Super League 2 και κάνει το come back στη «μεγάλη» - κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με το κοντέρ να γράφει συνολικά 20 νίκες – 5 ισοπαλίες – 1 ήττα σε 26 παιχνίδια, η ομάδα του Σεμπαστιάν Λέτο κέρδισε με το…σπαθί της την άνοδο κι αυτό είναι κάτι που δεν το λέει μόνο η «γλώσσα» των αριθμών, αλλά αποτελεί κοινή παραδοχή από φίλους και εχθρούς.

Το  SDNA κάνει focus στους επτά «σωματοφύλακες» που έπαιξαν καταλυτικό - κομβικό ρόλο στη φετινή πρωταθληματική πορεία, με την…προαγωγή στη Super League, να φέρει στην ούγια με έντονο χρώμα τις δικές τους υπογραφές.

 

Σεμπάστιαν Λέτο: Με τόλμη, αρετή και το θράσος του πρωτάρη

Πίσω από κάθε πρωταθλήτρια ομάδα, υπάρχει ένας σπουδαίος προπονητής. Νόμος. Πάντα και παντού.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Σεμπάστιαν Λέτο απέδειξε πως εκτός από την άριστη σχέση του με την στρογγυλή θεά τα χρόνια που κυκλοφορούσε με τις τάπες στα πόδια και όργωνε το χορτάρι εντός των γραμμών του γηπέδου διαγράφοντας μια σπουδαία καριέρα, κουβαλά (και) το προπονητιλίκι στο ποδοσφαιρικό dna του.

Η διοίκηση της Κηφισιάς έπειτα από το εξάμηνο «αγροτικό» του ως ασίσταντ κόουτς την περασμένη σεζόν, τον εμπιστεύτηκε για το ρόλο του πρώτου προπονητή και ο ίδιος την έβγαλε…ασπροπρόσωπη για την επιλογή της.

Με έντονη προσωπικότητα και πνεύμα νικητή, ως (rookie) χεντ κόουτς αποτέλεσε σημείο – αναφοράς και κεντρικό πυλώνα της Κηφισιάς την τρέχουσα σεζόν.

Ενέπνευσε το ποδοσφαιρικό τμήμα και στο φινάλε έραψε στην στολή του το…παράσημο της ανόδου και της επιστροφής του κλαμπ στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο 38χρονος τεχνικός ετοιμάζεται για την παρθενική παρουσία του στη Super League κι ενώ πολλοί είναι αυτοί που «βλέπουν» λαμπρό προπονητικό μέλλον για λογαριασμό του.

 

Χρήστος Πρίτσας: Οραματιστής και μαχητής

Στο ποδοσφαιρικό project της Κηφισιάς δεσπόζει η «σφραγίδα» του Χρήστου Πρίτσα.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΠ ανέλαβε πριν από επτά χρόνια το σύλλογο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και βήμα – βήμα τον οδήγησε το 2023 για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρώτο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας.

Δεν απογοητεύτηκε και δεν το έβαλε κάτω όταν η Κηφισιά δεν κατάφερε στην παρθενική – περυσινή - συμμετοχή της να κερδίσει την παραμονή στη Super League.

Οραματιστής και μαχητής, έδωσε το σύνθημα της ανασύνταξης και με σημαντική οικονομική επένδυση έβαλε την ομάδα σε τροχιά ανόδου για την άμεση επάνοδο στη Super League, όπερ κι εγένετο.

Δικαιώθηκε πανηγυρικά για το προπονητικό…μάτι του και την επιλογή του να εμπιστευτεί το τιμόνι της ομάδας στον Σεμπάστιαν Λέτο, «συστήνοντας» στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό έναν σπουδαίο ανερχόμενο τεχνικό.

 

Στέφανος Κοτσόλης: Ο…εγκέφαλος με το ποδοσφαιρικό «διαβατήριο»

Κρέμασε τα παπούτσια του στον Παναθηναϊκό το 2017 κι έριξε τίτλους τέλους σε μια σημαντική ποδοσφαιρική καριέρα.

Τρία χρόνια αργότερα πέρασε στην επόμενη…πίστα και φόρεσε το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή της Κηφισιάς. Η πλούσια εμπειρία του από τα γήπεδα αποτέλεσαν τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη διαδρομή και στο νέο ρόλο του.

Από κοινού με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ, «έχτισαν» τη φετινή ομάδα που ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις του…μαραθωνίου της Super League 2.

Αποτελεί τον…εγκέφαλο του συλλόγου σε θέματα που άπτονται του μεταγραφικού σχεδιασμού και της επάνδρωσης του ρόστερ.

 

Γιώργος Μάναλης: Το πρώτο…πιστόλι

Με 15 γκολ σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος, ο 30χρονος επιθετικός προσέφερε βαθμούς από ατόφιο…χρυσάφι στην ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Πρώτος σκόρερ, σκόρπισε τον φόβο και τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες και ηγήθηκε εντός των γραμμών του γηπέδου της πρωταθληματικής πορείας.

 

Παύλος Παντελίδης: Το «χρυσό» - γκολ που έγραψε ιστορία!

Το buzzer beater γκολ στον «τελικό» με την Καλαμάτα, αποτελεί μια ξεχωριστή ειδική κατηγορία μόνο του και φέρει την υπογραφή του 22χρονου μεσοεπιθετικού.

Γκολ που έγραψε ιστορία και «σημάδεψε» τη φετινή διαδρομή και την πρωτιά στον όμιλο.

Αποτέλεσε ένα από τα πολυτιμότερα…γρανάζια της μηχανής του Σεμπάστιαν Λέτο, με το κοντέρ να γράφει 4 γκολ -2 ασίστ σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος.

 

Βασίλης Ξενόπουλος: Ο φύλακας – άγγελος της εστίας

Ο 26χρονος τερματοφύλακας το περασμένο καλοκαίρι άφησε τον Παναθηναϊκό για να φορέσει τα γάντια της Κηφισιάς.

Προϊόντος του χρόνου καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια και πιστώθηκε ουκ ολίγες κρίσιμες επεμβάσεις που συνέβαλαν καθοριστικά για νίκες σε κομβικά παιχνίδια.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σεμπάστιαν Λέτο και υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία τα καρέ της αθηναϊκής ομάδας.

 

Αλμπέρτο Μποτία: «Βράχος» στην άμυνα

Αρχηγός , όνομα και πράγμα. Ο captain της ομάδας δεν απογοητεύτηκε έπειτα από τον περυσινό υποβιβασμό. Παρέμεινε στο ρόστερ της ομάδας και αποτέλεσε «βράχο» της αμυντικής γραμμής.

Η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της Κηφισιάς στη φετινή διαδρομή της, οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις εξαιρετικές επιδόσεις του 36χρονου Ισπανού στόπερ.

Οι επτά σωματοφύλακες του come back της Κηφισιάς στη Super League