MENU

Εποχή Μαρίνου Ουζουνίδη στον Άρη.

Ο Εβρίτης τεχνικός έλαβε το χρίσμα και αποτελεί τον διάδοχο του Άκη Μάντζιου στο τιμόνι των «κιτρίνων».

To  SDNA πήρε…πάσα από τον προπονητικό επαναπατρισμό του Εβρίτη τεχνικού – έπειτα από 5,5 χρόνια απουσίας απ΄τους ελληνικούς πάγκους -  και μίλησε με τον Νίκο Νεντίδη (φωτ.) άλλοτε βοηθό του στην Ξάνθη και πρώην συμπαίκτη του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

«Ειλικρινά χαίρομαι με την επιστροφή του Μαρίνου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένας επιτυχημένος προπονητής με εμπειρίες που θα προσφέρει σε σημαντικό βαθμό από την πλευρά του στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και έκανε μια πολύ καλή πορεία με έναν εξίσου αξιόλογο Έλληνα τεχνικό όπως είναι ο Άκης Μάντζιος. …» τόνισε αρχικά ο Νίκος Νεντίδης.

 

- Για την πολύχρονη απουσία του Ουζουνίδη απ΄την Ελλάδα:

«Συνήθως στην Ελλάδα…πυροβολούμε πρώτα τους προπονητές. Κάτι που συνέβη με τον Μαρίνο την περίοδο της θητείας του στην ΑΕΚ.

Η παρατεταμένη απουσία του απ΄το ελληνικό πρωτάθλημα και οι συνεργασίες του με κλαμπ του εξωτερικού αναμφίβολα του έκαναν καλό. Είχε καλές παρουσίες και εκτός Ελλάδας και επιστρέφει πιο έμπειρος».

 

- Για την παλαιότερη συνεργασία τους στο τεχνικό τιμ της Ξάνθης και την κοινή πορεία τους (ως ποδοσφαιριστές) στον Απόλλωνα Καλαμαριάς:

«Με τον Μαρίνο βρεθήκαμε συμπαίκτες στην Καλαμαριά. Οι δρόμοι μας χώρισαν όταν αυτός πήγε στην Ξάνθη κι ενώ εγώ ένα χρόνο αργότερα πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Είχαμε πολύ καλές σχέσεις και χάρηκα όταν μετά από χρόνια μου ζήτησε να πάω βοηθός του στην Ξάνθη».

 

«Παίρνει ρίσκα και αναδεικνύει τους παίκτες»

Για την προπονητική φιλοσοφία του Ουζουνίδη:

«Παρότι έκανε μεγάλη καριέρα ως αμυντικός, από την στιγμή που μπήκε στην προπονητική του άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει πολλές ιδέες και είναι από τους τεχνικούς που τολμούν να τις βγάζουν στο χορτάρι και να παίρνει ρίσκα.

Τα χρόνια που συνυπήρξαμε στο τεχνικό τιμ της Ξάνθης θυμάμαι πως έδινε ώθηση στους παίκτες να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό την ώρα του αγώνα. Αναδείκνυε το ταλέντο και τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του.

Χαρακτηριστικά μου έχει μείνει στο μυαλό ένα ματς με τον Πανιώνιο, όπου ενώ είχαμε πολλές αποβολές και θα ήταν λογικό να μπει σε αμυντική τακτική, αυτός έβγαζε αμυντικούς κι έβαζε επιθετικούς».

Για την εξέλιξη της προπονητικής θητείας στον Άρη:

«Ο Άκης Μάντζιος έκανε εξαιρετική δουλειά στον Άρη. Ο Μαρίνος έχει την εμπειρία και την ικανότητα να πάει την ομάδα ακόμα πιο μπροστά. Η επιθετική φιλοσοφία που τον διακρίνει ταιριάζει με τον Άρη».

 

 

Νεντίδης στο SDNA: «Επέστρεψε πιο έμπειρος ο Ουζουνίδης στην Ελλάδα - Ταιριάζει με τον Άρη»