MENU

Λίγες μόνο μέρες μετά τη Λεωφόρο, με το ψυχολογικό βάρος του αποκλεισμού, την φυσική κούραση ενός αγώνα που εξελίχθηκε σε… θρίλερ στη διαδικασία των πέναλτι και σοβαρές απουσίες (Κοτάρσκι, Τάισον, Μπάμπα, Τόμας, Μιχαηλίδη), ο ΠΑΟΚ έδειξε το… μπόι του και έφυγε με τους 3 βαθμούς της νίκης από το Αγρίνιο.

Η ομάδα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, έβγαλε προσωπικότητα και θύμισε την ομάδα  που όλοι θαύμαζαν μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Η αλήθεια είναι ότι και στη λεωφόρο, τον ΠΑΟΚ θαύμασαν όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι αλλά, η προσπάθεια δεν στέφθηκε με την όποια δόξα προσφέρει μια πρόκριση.

Στο Αγρίνιο είδαμε μια ομάδα με στόχο, ικανή να γυρίσει την τύχη του αγώνα, ύστερα από το χαζό και αδικαιολόγητο 0-1. Είδαμε μια ομάδα με πίστη στις δυνατότητες της, αλλά κυρίως με αποφασιστικότητα, έτοιμη για την ανατροπή. Είδαμε παίκτες… ενοχλημένους με τον ίδιο τους τον εαυτό και τις επαναλαμβανόμενες  ανοησίες κόντρα στον Αρη, την ΑΕΚ, τον Παναθηναικό (στην Τούμπα για το κύπελλο) και τον Ολυμπιακό.  

Είδαμε μια ομάδα αποφασισμένη να επιστρέψει στην κανονικότητα, με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση  και έτοιμους να κερδίσουν την αυτό πεποίθηση, Είδαμε παίκτες με πειραγμένο εγωισμό, να μπαίνουν στο γήπεδο, αδιαφορώντας για την ψυχολογική και σωματική κούραση που προκάλεσε ο ημιτελικός του κυπέλου.

Είδαμε παιδιά με τσαγανό ,ταλέντο και ποδοσφαιρική ευφυΐα, να προσφέρουν θέαμα και ουσία, κάτω από συνθήκες αντίξοες και με τη πλάτη κυριολεκτικά στον τοίχο. Είδαμε μια ομάδα αξία, δυνατή, με μέταλλο, να φέρνει τα πάνω - κάτω, έτοιμη να αντιμετωπίσει και την τύχη που δυο φορές της γύρισε την πλάτη (δοκάρια) και στο Αγρίνιο, παίζοντας με τα νεύρα μας και τα νεύρα παικτών και τεχνικής ηγεσίας.

Θα σταθώ σε δυο πρόσωπα. Στο Αγρίνιο διαπιστώσαμε, τι ψυχολογικό βάρος μπορεί να προκαλέσει σε ένα νεαρό παίκτη όπως ο Τζίμας, η αδικαιολόγητη πίεση. Ο Στέφανος αποτελεί ένα αυθεντικό ταλέντο του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα αφήσει εποχή. Η διαχείριση του, αφορά τον προπονητή και μόνο αυτόν. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από τον καθένα (αυτός και οι συνεργάτες του είναι καθημερινά στις προπονήσεις και αξιολογούν την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση κάθε παίκτη), πότε και πόσο θα χρησιμοποιήσει τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση του.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο δεν ταίριαξε στον Στέφανο, που όπως κάθε παίκτης στην ηλικία του, χρειάζεται ομαλές συνθήκες για να βρει το χώρο του στο σύνολο. Γνωρίζουν όλοι το βάρος της φανέλας που φορούν, όπως και ο Λουτσέσκου γνωρίζει το βάρος του τίτλου… προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να βάζουμε έξτρα πίεση, με οποιοδήποτε τρόπο.

Αναφορικά με τον Σαμάτα, σαφώς και δεν είμαι ικανοποιημένος, από την μέχρι τώρα απόδοση του. Ο –θεωρητικά- βασικός φορ του ΠΑΟΚ, δεν έχει δικαιώσει την επιλογή του σε σχέση και με το συμβόλαιο που προσφέρθηκε. Διότι κακά τα ψέματα, στο ποδόσφαιρο, όπως και στον επαγγελματικό αθλητισμό, πάντα υπάρχει συνάρτηση αμοιβής και προσφοράς και με αυτό ως δεδομένο, ο βαθμός του Σαμάτα είναι χαμηλός. Ιδιαίτερα χαμηλός. Ωστόσο, δεν δικαιούμαστε να καταδικάσουμε κανένα. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του σοβαρά και κρίσιμα παιχνίδια και δεν περισσεύει κανένας.

Αυτούς έχει με αυτούς θα πορευτεί. Στη φάση που βρισκόμαστε, δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές, διορθώσεις, προσθήκες. Καταδικάζοντας παίκτες, δεν προσφέρουμε καμία βοήθεια στην ομάδα. Τουλάχιστον μέχρι τις τελικές (ολοκληρωμένες) κρίσεις του καλοκαιριού.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε (ξανά) το μπόι του