Είναι μόλις 20 ετών. Για την ακρίβεια, θα τα κλείσει στις 28 Νοεμβρίου και όμως είναι από εκείνες τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μόνο εντύπωση... ψαρωμένου πιτσιρικά δεν δίνει. Πιο δυνατός πνευματικά συγκριτικά με άλλα παιδιά της ηλικίας του, σοβαρός, μετρημένος. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά.
Φέτος, ξεκίνησε με «εκρηκτικό» τρόπο τη σεζόν. Και δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που έχει ήδη πετύχει, ισοφαρίζοντας την περσινή επίδοση, είναι εν γένει η εικόνα του στο γήπεδο. Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που καθιερώθηκε μόλις πέρσι και ως εκ τούτου εξελίσσεται καθημερινά και σε αυτή τη διαδικασία θα κάνει και λάθη, θα έχει «κακές» μέρες στη δουλειά, ο Κουλιεράκης φαντάζει αυτή τη στιγμή μία «σταθερά» στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.
Μία «σταθερά» που ηρεμεί τους Θεσσαλονικείς στα μετόπισθεν και έχει εδραιώσει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας αλλά παρουσιάζει και μεγάλη πρόοδο στο επιθετικό μισό μέσα από τις στατικές φάσεις. Ο τρόπος που κινείται στη ζώνη άμυνας του αντιπάλου ή που «γλιστρά» στο man to man, το πως τοποθετεί το κορμί του, δείχνοντας ανίκητος από... αέρος, του έχουν δώσει ήδη δύο γκολ φέτος.
Η αρχή έγινε στο Ελσίνκι, «καρφώνοντας» τους γηπεδούχους για το 1-1 ενώ ο Χανιώτης στόπερ άνοιξε το δρόμο της νίκης και στο ματς με τον Βόλο. Και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Μέσα από στατική φάση με «εκτελεστή» τον Κουλιεράκη. Ο Τάισον ανέλαβε το φάουλ και ο νεαρός αμυντικός με κεφαλιά, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρε, την έστειλε στα δίχτυα του Βόλου.
Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του «Κούλιε» είναι πως και τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει σε επίπεδο ανδρικής ομάδας, τα έχει σημειώσει με το κεφάλι. Όπως αναφέρει ο «ασπρόμαυρη βίβλος», βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας μπροστά του μόνο τον Θόδωρο Αποστολίδη που έχει σκοράρει πέντε γκολ.
Η αρχή έγινε πέρσι και στο εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό (3-2) όταν στο 61' ο Νάρεϊ ανέλαβε την εκτέλεση κόρνερ, ο Κάργας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουλιεράκης, ερχόμενος ως τρέιλερ, έκανε του... κεφαλιού του. Ακολούθησε το 2-0 επί της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, με τον «Κούλιε» να σκοράρει και πάλι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, «τελειώνοντας» την Ένωση.
Το αξιοσημείωτο είναι πως κάθε φορά που ο Κουλιεράκης σκοράρει, πάντα από... αέρος, ο ΠΑΟΚ είναι ανίκητος, έχοντας μέχρι στιγμής το 4/4 στις ισάριθμες κεφαλιές του Κρητικού στόπερ που γράφει ιστορία!