MENU

Ιδιοκτήτες, τεχνικός διευθυντής και προπονητής, αναλύουν τα λάθη της χρονιάς που ολοκληρώθηκε πριν πάνε παρακάτω.

Οι επαφές του Γιώργου Σαββίδη με τον Λουτσέσκου και τον Μπότο αρχικά όπως επίσης και οι επαφές του Ιβάν Σαββίδη με τον προπονητή του Δικεφάλου, έχουν δυο άξονες.

Αρχικά να αναλυθούν οι λόγοι της αποτυχίας και φυσικά να κατατεθούν απόψεις για το τι μπορεί και πρέπει να αλλάξει ώστε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστικό ρόλο στις διοργανώσεις της νέας χρονιάς με προοπτική επιτυχιών.

Δεν μπορώ να ξέρω το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η ενδοσκόπηση και ποια θα είναι τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις της ιδιοκτησίας. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι τόσο από τον Ιβάν όσο και από τον Γιώργο, εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την πορεία της ομάδας, που κόστισε ακριβά (πολύ ακριβά για την ακρίβεια), χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στους ποδοσφαιριστές, αποδόθηκε. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί από το υφιστάμενο ρόστερ θα αποτελέσουν παρελθόν. Οι υπόλοιποι έχουν αξιολογηθεί και θα ληφθούν αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί φεύγουν, αυτοί που μένουν και υπολογίζονται, όπως και αυτοί που μένουν και δεν υπολογίζονται, αποτελούν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) επιλογές του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή.

Δεν είδαν φως και μπήκαν στην Τούμπα. Τους επέλεξαν, τους προσέφεραν συμβόλαια και τους έπεισαν να φορέσουν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Γεγονός που επισημάνθηκε από την ιδιοκτησία, τόσο στον τεχνικό διευθυντή όσο και στον προπονητή.

Για να πάμε παρακάτω όπως προαναφέρω, πρέπει να ολοκληρωθεί η φάση της ενδοσκόπησης και να ληφθούν αποφάσεις για την στρατηγική και τους στόχους της νέας περιόδου. Να πειστεί ο μεγαλομέτοχος για το σχέδιο και την στρατηγική και να πάρεις τις αποφάσεις του. Να πειστεί να κάνει μια νέα επένδυση χρημάτων σε παίκτες αξίας, που θα διορθώσουν την εικόνα της ομάδας.

Απαιτείται οι αποφάσεις αυτές, όταν ληφθούν, να γίνουν άμεσα γνωστές στον κόσμο και να αποτελέσουν τη βάση μια ειλικρινούς σχέσης. Αυτή η ειλικρινής σχέση, θα αποτελέσει τη βάση για να επιστρέψει η ομάδα σε επιτυχίες.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο χρόνος πιέζει. Σε τρεις εβδομάδες η ομάδα ξεκινά την προετοιμασία της και στις 27 Ιουλίου θα κληθεί να δώσει τον πρώτο επίσημο παιχνίδι, για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Conference League. Όπως στρώνεις κοιμάσαι άλλωστε.

Με δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν τουλάχιστον 10 παίκτες από το ρόστερ (ίσως και παραπάνω) και θα χρειαστούν 10 προσθήκες (ίσως και παραπάνω), δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δώσει 6 αγώνες για να κερδίσει μια θέση στους ομίλους της οργάνωσης που συμμετέχει. Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος της νέας σεζόν.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, είναι απαραίτητο να έχει η τεχνική ηγεσία στη διάθεση της, την πλειοψηφία των παικτών (παλιών και νέων), σχεδόν από την έναρξη της προετοιμασίας. Αυτό υπαγορεύει η ποδοσφαιρική λογική στην οποία βασίζονται οι σχεδιασμοί των σοβαρών club.

Σε διαφορετική περίπτωση, κατά τον Αύγουστο θα ψάχνουμε να βρούμε τι δεν πήγε καλά. Για να μην βρεθούμε λοιπόν σε αυτή τη θέση, επαναλαμβάνω ότι απαιτούνται άμεσα αποφάσεις (για όλους και για όλα), πράξεις και φυσικά επικοινωνία με τον κόσμο που έχει δικαίωμα να ξέρει, ποιο είναι το όραμα των επομένων χρόνων για την ομάδα του.

Η ενδοσκόπηση του ΠΑΟΚ με το χρόνο να πιέζει