MENU

Ο Δικέφαλος παραδόθηκε άνευ όρων, προκαλώντας προβληματισμό και ερωτηματικά με την συμπεριφορά του. Αναφέρομαι κυρίως στη νοοτροπία που επέδειξαν οι παίκτες του, μετά την αποβολή του Κάργα.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ πατούσε καλά στο ξεκίνημα του αγώνα. Δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να του ασκήσουν πίεση και μέχρι το 10΄, είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξέρω ποια θα ήταν η εξέλιξη του αν δεν αποκτούσε αριθμητικό πλεονέκτημα η ΑΕΚ.

Δεν θα το μάθουμε ποτέ, λόγω της απερίσκεπτης, αδικαιολόγητης, αψυχολόγητης (βάλτε και ότι άλλο θέλετε), ενέργειας του Κάργα στον Γιόνσον. Η απολύτως δικαιολογημένη κάρτα, άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες που είναι γεγονός, πως πάλεψε το παιχνίδι μέχρι την αντικατάσταση του Μπράντον από τον Νάσμπεργκ.

Ο ΠΑΟΚ λειτουργούσε καλύτερα στο γήπεδο με την διάταξη του επέλεξε ο Λουτσέσκου, μέχρι την αλλαγή. Δεν ξέρω αν η κατάρρευση που ακολούθησε ήταν συμπωματική η προέκυψε από την αλλαγή διάταξης που αποφάσισε η τεχνική ηγεσία.

Αυτό που καταγράφηκε ήταν μια αποκρουστική εικόνα που είχε ως αποτέλεσμα μια βαριά ήττα, που έφερε στο νου άλλες –μαύρες- εποχές για τον ΠΑΟΚ.

Είναι πολλά αυτά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Η απόφαση του Κάργα να μετατραπεί σε… Γκοικοετσέα, η επιμονή του Κοτάρσκι να μην ακολουθήσει τις οδηγίες που είχε δώσει ο προπονητής για την τακτική που θα ακολουθούσε η ομάδα, η έλλειψη διάθεσης από όσους μπήκαν στο παιχνίδι ως αλλαγή και η αδυναμία όσων ήταν στο αγωνιστικό χόρτο από την αρχή να βγάλουν αντίδραση, είναι γεγονότα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Ναι, σαφώς οι απουσίες Ντούγκλας, Νάρει, Τάισον, επηρέασαν την απόδοση του ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορούν οι απουσίες, να αποτελέσουν δικαιολογία για την νοοτροπία που επέδειξαν οι παίκτες του Δικεφάλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την άνευ όρων παράδοση.

Δικαιολογημένη λοιπόν η απογοήτευση που δημιούργησε η εικόνα του ΠΑΟΚ. Δικαιολογημένος και ο εκνευρισμός που δημιούργησε το τελικό σκορ.

Ωστόσο, η χρονιά δεν τελείωσε. Ξέρω, βαρεθήκατε να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Είναι όμως η πραγματικότητα. Η χρονιά δεν τελείωσε. Υπάρχουν στόχοι ανοιχτοί για τον ΠΑΟΚ. Η κατάκτηση του Κυπέλλου και φυσικά η κατάκτηση του προνομιούχο εισιτηρίου για το Europa League.

Τώρα μπορεί να φαντάζουν φτωχοί και λίγοι αυτοί οι στόχοι, αν όμως εκπληρωθούν, θα αντιληφθούν όλοι την σημασία τους. Που θέλω να καταλήξω;

Σαφώς και απαιτείται κριτική και μάλιστα αυστηρή. Σε όλους για όλα. Στην ιδιοκτησία, την διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες. Επιβάλλεται να ανοίξει συζήτηση για την φετινή περίοδο και να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα. Την κατάλληλη ώρα. Και πιστεύω ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα.

Ετσι κι αλλιώς, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι επιβεβλημένες αλλαγές, θα γίνουν μετά το τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε η ανάγκη επίτευξης των τελευταίων στόχων, επιβάλλει να κάνουμε υπομονή. Ξέρω, σιχαμένη λέξη αλλά, οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, αν είμαστε ρεαλιστές και προσεγγίσουμε το θέμα χωρίς συναίσθημα. Δύσκολο μεν, απαραίτητο δε, κατά την προσωπική μου άποψη.

ΥΓ Αφού δεν θέλει κανείς να φιλοξενήσει τελικό στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δοθεί άδεια για να διεξαχθεί έστω με λίγες χιλιάδες φιλάθλους των 2 ομάδων (αυτή είναι η αλήθεια ας μην κρυβόμαστε), κάντε τον στην Κύπρο να τελειώνουμε.

Αποκρουστική η εικόνα, αλλά…