MENU

Είναι αδιανόητο να αγαπά κάποιος το ποδόσφαιρο και να αδιαφορήσει ή (στη χειρότερη περίπτωση) να βγάλει –τοξικού χαρακτήρα- αντίδραση για το γεγονός ότι μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ, αποκτά νέο γήπεδο.

Σε ανάλογες ιστορικές στιγμές, η εντός των αγωνιστικών χώρων ποδοσφαιρική αντιπαλότητα, οι διαφορές, οι κόντρες, οι διαφωνίες, μπαίνουν στο περιθώριο.

Μια ομάδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνει πραγματικότητα το όνειρο των φιλάθλων της και το γιορτάζει όπως ακριβώς αρμόζει στην περίσταση. Η ΑΕΚ μπαίνει στο σπίτι της μετά από 20 χρόνια ταλαιπωρίας. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκτά ένα νέο σύγχρονο γήπεδο. Ένα σπουδαίο βήμα για την αναβάθμιση του προϊόντος όπως λένε οι ρεαλιστές και μια ποδοσφαιρική φωλιά όπως θα έλεγαν οι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μια μέρα που θα μνημονεύεται για χρόνια από τους φίλους της ΑΕΚ (που έχουν απόψε το δικαίωμα να αισθανθούν περήφανοι, να ανατριχιάσουν, να συγκινηθούν, να κλάψουν) και το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων. Αυτός είναι για μένα προσωπικά, ο μόνος τρόπος που μπορώ να προσεγγίσω το θέμα.

Χωρίς ίχνος τοξικότητας, ζήλιας, αντιπαλότητας. Μόνο θαυμασμός και αφορμή για υγιή ανταγωνισμό προκειμένου να έρθει και η ώρα του ΠΑΟΚ, αρμόζει στην περίσταση.

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Οι φίλαθλοι των ομάδων που δεν διαθέτουν το γήπεδο που από σήμερα θα έχει η ΑΕΚ, θα ονειρευτούν απόψε την βραδιά που θα έρθει και η δική τους σειρά.

Καλορίζικο λοιπόν το νέο σπίτι της ΑΕΚ, και στα δικά μας ΠΑΟΚ, με την ευχή την επόμενη δεκαετία, να «γεννηθούν» και άλλες παρόμοιες ποδοσφαιρικές φωλιές σε όλη την χώρα.

Επιστρέφοντας στα τετριμμένα της καθημερινότητας, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ντέρμπι. Ένα παιχνίδι που ή θα του δώσει την ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή ή θα τον απομακρύνει από αυτή.

Γεγονός που γνωρίζουν καλύτερο από τον καθένα ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες του. Την Κυριακή θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να καλύψουν το χαμένο έδαφος από την απώλεια των 2 βαθμών στο Ηράκλειο και παράλληλα να καταστήσουν σαφές στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό πως ο ΠΑΟΚ είναι εδώ παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του.

Θεωρώ ότι την Κυριακή «συγκρούονται» οι δυο ομάδες που έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Θα συμφωνήσω με την άποψη πως ο Παναθηναικός είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τον ΠΑΟΚ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις 5 νίκες που κατέγραψε στα 5 παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι ένα άλλο μέγεθος και το ξέρουν καλά τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και οι παίκτες του. Ο αγώνας της Κυριακής, δεν θα έχει σχέση με κανένα προηγούμενο παιχνίδι του Παναθηναικού.

Δεν ξέρω πόσο ρόλο θα παίξει στην απόδοση των δυο ομάδων, η διακοπή που μεσολάβησε από το τελευταίο τους παιχνίδι, είμαι όμως σίγουρος ότι αν μια ομάδα ευνοείται, αυτή είναι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε διαφορετική φάση σε σχέση με τον αντίπαλο του που έχει αύρα από πέρσι.

Η ενδεχόμενη απουσία του Κουλιεράκη που θα «σπάσει» το πετυχημένο αμυντικό δίδυμο με τον Ινγκανσον, είναι ένα πρόβλημα που καλείται να λύσει ο προπονητής του Δικεφάλου, επιλέγοντας τον Κάργα ή τον Νάσμπεργκ για παρτενέρ του Ισλανδού. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής.

Καλορίζικο στην ΑΕΚ και στα δικά μας (ΠΑΟΚ)