SDNA sprite sdna-2019-sports-sprite
MENU

Ο Άρης στην τελευταίο του φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι επιβλήθηκε με 83-68 της Αρμάνι Μιλάνο, δίνοντας ρεσιτάλ και στις δύο πλευρές του γηπέδου στο δεύτερο ημίχρονο. Δυστυχώς, η νίκη του δεν είχε αντίκρισμα, καθώς η χθεσινή νίκη της Άλμπα επί της Νεπτούνας του έκοψε τα φτερά.

Αρης και Αρμάνι μπήκαν δυναμικά στο παρκέ, έχοντας διάθεση να τρέξουν στο ανοιχτό γηπέδο με τους γηπεδούχους να διατηρούν βραχεία κεφαλή μέχρι το 5' (10-9). ΜακΝιλ και Χάγκινς εκμεταλλέυτηκαν τα λάθη των Ιταλών, γράφοντας το 15-11, ενώ το προβάδισμα του Άρη διατήρησε ο Μούρτος που σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 21-16, υποχρεώνοντας τον Γιασμίν Ρέπεσα να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μάτσβαν μείωσε τη διαφορά στο καλάθι, αλλά ο Τσούπκοβιτς με εύστοχο τρίποντο έκανε το 26-21, σκορ με την οποία έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, Λαφαγιέτ και Σάντερς ισοφάρισαν σε 26-26, ενώ το τρίποντο του Τζένκινς έδωσε το προβάδισμα στην Αρμάνι (28-29). Ο Άρης βρήκε σκορ από τους Αμερικανούς του και έκανε το 36-33 στο 15', με τον Μούρτο να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στους 5 πόντους (41-36). Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά της περιόδου, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχασαν τη συγκέντρωσή τους, αφήνοντάς τους Ιταλούς να σουτάρουν ελεύθερα τρίποντα με τον Σίμον να γράφει το 46-47 στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν φουριόζοι από τα αποδυτήρια, καθώς οι ΜακΛίν και Σάντερς έφεραν την Αρμάνι στο +7 (46-53), αλλά κάπου εκεί ο «αυτοκράτορας»... ξύπνησε. Το σύνθημα έδωσε ο Οκάρο Ουάιτ που με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 52-53, ενώ Ζάρας και Χάγκινς έφτασαν στο 16-0 το σερί του Άρη που από το -7 βρέθηκε στο +9 (62-53) μέχρι το 27'. Ο Τσιντσιαρίνι ξεκόλλησε μετά από ώρα την Αρμάνι που μείωσε σε 62-59, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν αέρα 9 πόντων με το τρίποντο του Τσούπκοβιτς που έκανε το 68-59, ακριβώς πριν τη λήξη της περιόδου.

O Χάγκινς κάρφωσε εντυπωσιακά για το 70-59, ενώ ο ΜακΝίλ έγραψε το 74-59 στο 35', με την Αρμάνι να μην βρίσκει σκορ στα πέντε πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Ο Άρης με πατημένο τα γκάζι έφτασε στο +18 (83-65) με τρίποντο του Μούρτου και στα δύο τελευταία διαδικαστικά λεπτά ο Τσιντσιαρίνι διαμόρφωσε το τελικό 83-68, μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης μέσα στις ιαχές των φίλων του Άρη.

Ο MVP: Όλοι οι παίκτες του Άρη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με όπλο την πιεστική τους άμυνα που κράτησαν την Αρμάνι στους 68 πόντους.

Ο Σκληρός: Οι Ουάιτ (12 π.), Μούρτος (11 π.) και Τσούπκοβιτς (9 π.) πέτυχαν κρίσιμα καλάθια που έδωσαν ανάσα στους γηπεδούχους, και ο Χάγκινς (15 π.) έδωσε ενέργεια στον Άρη.

Ο Αόρατος: Ο Στάνκο Μπάρατς δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα 24 λεπτά που αγωνίστηκε, μένοντας στον 1 πόντο.

Ο Πεσμένος: Ούτε ο Τζαμέλ ΜακΛιν βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι την Αρμάνι, σκοράροντας μόλις 2 πόντους.

Η Γκέλα: Οι παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα εγκλωβίστηκαν στην πιεστική άμυνα του Άρη και δέχτηκαν σερί 16-0 στα μέσα της τρίτης περιόδου, ενώ δεν βρήκαν σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου.

Η Στιγμή: Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν εκείνος που με δύο συνεχόμενα τρίποντα, «ξύπνησε» τον Άρη και έδωσε το σύνθημα για την τρομερή αντεπίθεσή του.

Η Διαιτησία: Υπήρξαν ορισμένες λάθος αποφάσεις των διαιτητών που δεν επηρέασαν όμως το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Οι Στρατηγοί: Ο Δημήτρης Πρίφτης τα έβαλε με τους παίκτες που επέτρεψαν στην Αρμάνι να σκοράρει πολλούς πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τις φωνές του Έλληνα τεχνικού έπιασαν τόπο, με τον Άρη να παίζει σκυλίσια άμυνα στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

Η Εξέδρα: Πολύ λίγες ήταν οι θέσεις που έμειναν άδειες στο «Nick Galis Hall», με τους φίλους του Άρη να μην σταματούν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Τα Δεκάλεπτα: 26-21, 46-47, 68-59, 83-68