MENU

Η εικόνα του Άρη των τελευταίων ημερών μπορεί να αποπροσανατολίζει αρκετούς σχετικά με το που βρίσκεται η ομάδα ενόψει του πρωταθλήματος. Και είναι λογικό μιας και σε ένα τριήμερο ο Αρειανός διάβασε για συμφωνίες με παίκτες, για μεταγραφικούς στόχους, για επίλυση του «ban». Αλλά αρκετά από τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει.

Το «ban» παραμένει, κάτι που σημαίνει ότι ο Άρης δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Γι’ αυτό και η ΚΑΕ επίσημα δεν επιβεβαιώνει καμία μεταγραφή, ούτε αναφέρεται στην σημερινή άφιξη του Γκάγκιτς. Τα εμπόδια παραμένουν και πρόκειται για τις υπόθεσης των Κάμινγκς και Τζένκινς, των οποίων οι προηγούμενοι διακανονισμοί είναι άκυροι και πρέπει να γίνουν καινούργιοι από την αρχή. Το SDNA έχει παρουσιάσει τα δεδομένα των δύο υποθέσεων και ουσιαστικά την πρόθεση του Άρη να βαπτίσει τον Τζένκινς... Μάιλς και να κινηθεί όπως είχε πράξει η τότε διοίκηση Αρβανίτη. Να ζητήσει την διαμεσολάβηση της FIBA για τον Τζένκινς προκειμένου να πιεστεί ο Αμερικανός από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και να δεχθεί τον προτεινόμενο διακανονισμό. Γι’ αυτό και η υπόθεση Κάμινγκς είναι «κλειδί» για την υπόθεση των «ban», κάτι που γνωρίζει η πλευρά του Αμερικανού που ζητάει σχεδόν 35% ως προκαταβολή για να συμφωνήσει.

Τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν, μιας και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν προχωρήσει νομικά και αναμένονται αρκετές αιτήσεις κατάπτωσης εγγυητικής. Ο Γκάρι Μπελ παραμένει απλήρωτος και οδηγείται προς FIBA, ενώ μέχρι την στιγμής που γράφονταν το σχετικό κείμενο δεν είχε κλείσει και το θέμα Κάιζερ με την τελευταία δόση.

Η ομάδα του Άρη έναν μήνα πριν το πρωτάθλημα, διαθέτει στο ρόστερ της έξι παίκτες. Τους Φλιώνη, Σλαφτσάκη, Βουλγαρόπουλο, Βλάσιο, Σιδηροηλίας και από σήμερα ο Μιλόσεβιτς. Ο Μποχωρίδης παραμένει ελεύθερος, ενώ θεωρητικά συμβόλαιο έχει ο Γκάρι ΜακΓκί ο οποίος δεν θα συνεχίσει στους «κίτρινους». Άρα παραμένει ο κίνδυνος και πρέπει άμεσα να κλείσει το θέμα των «ban».

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι παρά την καλή ψυχολογία των τελευταίων ειδήσεων και την αισιοδοξία των ανθρώπων του Άρη, ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή σε σχέση με την κατάσταση προ μηνών.

Ναι υπάρχουν συμφωνίες με Πετσάρσκι, Γκάγκιτς και Σκοτ, αλλά αυτές θα ενεργοποιηθούν όταν θα αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών. Και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο. Καλή η αισιοδοξία αλλά αυτή πρέπει να είναι μετρημένη και να συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι αυτή, όσο σκληρή και να είναι.

Την ίδια ώρα λοιπόν που ακόμα δεν έχει λυθεί το μεγάλο θέμα με τα «ban», στην ΚΑΕ ο Δημήτρης Γουλιέλμος ζήτησε έναν... κράχτη για να μπορέσει να πουλήσει διαρκείας, μιας και μέχρι τώρα η ανταπόκριση είναι μικρή ως ελάχιστη. Σε αυτή την λογική προτάθηκε στον Άρη ο Μάριο Τσάλμερς, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μαιάμι Χιτ, ένα τεράστιο όνομα που πέρυσι πάτησε Ευρώπη για την Βίρτους Μπολόνια. Και αναρωτιέται κάποιος αν είναι δυνατόν ο Άρης που πριν έναν μήνα πάλευε για την επιβίωση του να προσελκύει έναν αστέρα του ΝΒΑ.

Αν πρόκειται για μηνιαίο συμβόλαιο ναι, μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Γιατί η λογική του... κράχτη είναι η εξής. Φέρνω ένα μεγάλο όνομα για ένα μήνα, πουλάω διαρκείας και ανάλογα με τα αποτελέσματα και την οικονομική κατάσταση της ομάδας, αποφασίσω μήνα με τον μήνα τι θα κάνω. Αλλά αυτή η λογική δεν ταιριάζει στον σημερινό Άρη. Ναι μία συμφωνία με τον Τσάλμερς θα γίνει πρώτο θέμα σε όλη την Ευρώπη αλλά αυτός δεν είναι προγραμματισμός για μία σοβαρή ομάδα και ειδικά στην κατάσταση που είναι η ομάδα.

Πάμε λίγο και στο θέμα των «ban», επειδή διαβάζω ότι λύνεται μέσα σε μία εβδομάδα. Η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί χρόνο και λόγω του Παγκοσμίου, λογικά δεν θα ήταν και βασικό θέμα στην ατζέντα των ανθρώπων της FIBA. Το σχετικό χρονοδιάγραμμα έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν μήνα, μέχρι να στείλει τον φάκελο ο Άρης και η FIBA επικοινωνήσει με όλους τους εμπλεκόμενους για να επιβεβαιώσει τις συμφωνίες. Εδώ οι «κίτρινοι» έχουν ένα... κρυφό χαρτί από Σερβία μεριά, έναν άνθρωπο ισχυρό με διασυνδέσεις στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην επίσπευση των ενεργειών προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος. Και αυτό το... κρυφό χαρτί είναι ο λόγος της αισιοδοξίας των ανθρώπων του Άρη για άμεση επίλυση της απαγόρευσης, την στιγμή που το πρωτάθλημα απέχει μόλις έναν μήνα.

Η κατάσταση στον Άρη ουσιαστικά δεν έχει διαφοροποιηθεί όσο παραμένει η απαγόρευση μεταγραφών. Όταν θα αρθεί, τότε ναι θα μιλήσουμε μπασκετικά για τους παίκτες που θα έρθουν.

Υ.Γ.1: Η συνεργασία με Σανικίντζε μπορεί να αποφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές. Αρκεί ο Γεωργιανός να έχει ξεκάθαρο ρόλο στην ΚΑΕ. Γιατί και καλό όνομα έχει, και διασυνδέσεις έχει για να βοηθήσει και μπασκετικές γνώσεις έχει. Αρκεί να δουλέψει όπως το έχει σκεφτεί στο μυαλό του.

Υ.Γ.2: Η συμφωνία με τον Πετσάρσκι είναι πολύ σημαντική και έκανε αίσθηση. Το θέμα για τον Άρη πρέπει να είναι να κερδίσει αγωνιστικά αλλά και μελλοντικά από τον νεαρό. Όμως φαντάζει δύσκολο να μπορέσει να τον «δέσει» με ένα καλό συμβόλαιο.

Υ.Γ.3: Η ΚΑΕ...γκρινιάζει για τα διαρκείας, αλλά η προώθηση τους είναι για γέλια. Κανένα σποτ, καμία διαφήμιση. Μήπως το τμήμα μάρκετινγκ της ΚΑΕ θα πρέπει να κοιτάξει τα δικά του λάθη και όχι να ρίχνει ευθύνες στον φίλαθλο;

Ο «κράχτης», τα εμπόδια του «ban» και το... κρυφό χαρτί του Άρη