MENU

Η προθεσμία που έθεσε ο ίδιος ο Δημήτρης Γουλιέλμος για να λύσει το πρόβλημα του «ban» πλησιάζει και όπως φαίνεται τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Χρήματα δεν βρέθηκαν για να γίνουν επαφές για διακανονισμούς, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αδυνατεί να λύσει από μόνος του το πρόβλημα και γι΄αυτό έχει πάρει την οριστική του απόφαση να δημιουργήσει μία ομάδα με Έλληνες παίκτες και όπου τον… βγάλει.

Οι επιλογές που είχε ο Δημήτρης Γουλιέλμος ήταν συγκεκριμένες και η κάθεμια είχε τον δικό της βαθμό δυσκολίας.

Η πρώτη επιλογή ήταν να διατηρήσει ορισμένους από τους ξένους της φετινής χρονιάς, όμως οι οφειλές που υπάρχουν σε συνδυασμό με τις αυξημένες απολαβές της επόμενης περιόδου καθιστούν σχεδόν αδύνατη την παραμονή και των πέντε Αμερικανών (ίσως να υπήρχε η σκέψη για 1-2).

Η δεύτερη επιλογή ήταν να μην κρατήσει κανέναν από τους πέντε Αμερικανούς της φετινής περιόδου και να βγει στην αγορά για να μπορέσει να συμφωνήσει με κάποιους από αυτούς που μπορεί να υπογράψει από την ξένη αγορά. Εδώ το πρόβλημα είναι και πάλι οικονομικό μιας και με τα σημερινά δεδομένα, ελάχιστοι είναι αυτοί τα κασέ των οποίων μπορεί να καλύψει η ΚΑΕ Άρης. Ίσως ο Ουίγκινς του Ηφαίστου ή ο Ντάνιελ του Ρεθύμνου να ήταν επιλογές, ίσως ο Μιλόσεβιτς εφόσον ρίξει τις απαιτήσεις του. Μία επιλογή που περιέχει αρκετό ρίσκο μιας και μειώνεις σε σημαντικό βαθμό τις επλογές ξένων που μπορείς να αποκτήσεις, αφού… χάνεις πέντε και ίσως να πάρεις δύο.

Η τρίτη επιλογή είναι να μην κρατήσει κανέναν ξένο και να δημιουργήσει ένα ρόστερ με Έλληνες παίκτες, όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί. Για να προχωρήσει αυτό το πλάνο θα πρέπει να διατηρήσει από το φετινό ρόστερ τουλάχιστον τον Λευτέρη Μποχωρίδη κάτι που σημαίνει οικονομική υπέρβαση, μιας και ο συγκεκριμένος παίκτης είναι στο στόχαστρο του Προμηθέα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει πρόταση 35% μεγαλύτερη από τα χρήματα που έπαιρνε φέτος στον Άρη.

Εκτός από την οικονομική υπέρβαση για τον Μποχωρίδη, ο Άρης θα πρέπει να βγει στην αγορά και να δώσει χρήματα για να αποκτήσει καλούς Έλληνες παίκτες, χρήματα που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Η επιλογή των Ελλήνων δυστυχώς σημαίνει ότι του χρόνου ο Άρης θα έχει και πάλι ως στόχο την παραμονή. Να μην με παρεξηγήσουν οι Έλληνες παίκτες, τους οποίους εκτιμώ και πιστεύω ότι πρέπει να είναι η βάση για κάθε ομάδα. Αλλά δυστυχώς με βάση τα οικονομικά δεδομένα του Άρη οι επιλογές δεν θα είναι από το… πάνω ράφι. Με βάση την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος, τα ρόστερ των ομάδων, το πώς θα κινηθούν και τα χρήματα που θα δαπανήσουν, το να δημιουργήσεις μία ομάδα μόνο με Έλληνες ισοδυναμεί με… αυτοκτονία. Γιατί εφόσον κάνεις ελληνικό ρόστερ, τότε αυτόματα θα αποκλείσεις όλους τους ξένους άρα δεν θα μπορείς να κάνεις καμία διορθωτική κίνηση. Θα μπορείς να ενισχυθείς με έναν Έλληνα στην διάρκεια της χρονιάς, την ώρα που οι αντίπαλοι σου θα μπορούν να αλλάζουν ξένους.

Η διαφαινόμενη απόφαση του Γουλιέλμου για το ελληνικό ρόστερ είναι επικίνδυνη για το μέλλον του Άρη. Στην σημερινή Α1 του Προμηθέα, του Ηφαίστου, του Χολαργού, του Ιωνικού που ανέβηκε, του Ηρακλή που θα ενισχυθεί, δεν μπορείς να πάς μονο με Έλληνες.

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Άρη και προκειμένου να μην οδηγηθεί σε επικίνδυνα… μονοπατια, θα πρέπει άμεσα ο Δημήτρης Γουλιέλμος να βρει λύση. Διαφορετικά να μιλήσει στον κόσμο, να πει τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα και να ζητήσει βοήθεια. Μην κάνει το λάθος που έκανε ο Λάσκαρης, που ενώ γνώριζε ότι δεν μπορούσε να πληρώσει κράτησε «όμηρο» τον Άρη για δέκα μήνες, με τα χρέη να αυξάνονται δραματικά.

Υ.Γ.1: Δυστυχώς το θεμα του Παλέ δεν φαίνεται να προχωράει. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβαν άπαντες όταν έπεσε στο… κενό το αίτημα για συνάντηση με τον Υφυπουργό. Αν τελικά επιβεβαιωθεί το αρνητικό σενάριο, θα έχει χαθεί μία ιστορική ευκαιρία.

Υ.Γ.2: Την τελευταία φορά που ο Άρης στηρίχθηκε σε ελληνικό ρόστερ (ο Χαντ απλά σημπλήρωνε 12άδα),είχε Πελεκάνο, Χαρίση, Ασημακόπουλο, Αθηναίου, Μούρτο, Σαρικόπουλο, Γκίκα, Τσακαλέρη, τον αφηνιασμένο… Αλέξανδρο Βεζένκοφ, Μποχωρίδη ως ταλέντο. Τώρα δεν μπορεί να βρει ανάλογο ρόστερ.

Υ.Γ.3: Το χθεσινό ραντεβού που αναβλήθηκε ίσως να σημαίνει κάτι, ίσως και τίποτα. Ο Γουλιέλμος... ξεμένει από επιλογές και θα φτάσει στην μοναδική που υπάρχει από την αρχή. Να μιλήσει στον κόσμο και να πει τι ακριβώς συμβαίνει, τι χρήματα χρειάζεται.

Υ.Γ.4. Μποχωρίδης ή Τολιόπουλος για Προμηθέα. Και ο Άρης απλά περιμένει. Και όσο περιμένει θα χάσει και άλλους παίκτες.

Το ελληνικό «πείραμα» πέτυχε μία φορά, τώρα το ρίσκο είναι τεράστιο
EVENTS