MENU

Η χρονιά θα ήταν δύσκολη και οι ρεαλιστές το γνώριζαν από τον Σεπτέμβριο. Κάτι ανάλογο γνώριζαν και τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης προσπαθούσε να χτίσει μία ομάδα, την στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα «έπνιγαν» την ΚΑΕ. Ο Αρειανός όμως και στις δύο περιπτώσεις δεν κατάλαβε από νωρίς την κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτό οφείλεται στους… ονειροπόλους οι οποίοι και τις δύο χρονιές έκαναν σχέδια για πλέι οφ και τετράδες, για ευρωπαικές πορείες και κατάφεραν να ωραιοποιήσουν μία κατάσταση. Δυστυχώς όμως και τις δύο φορές οι ρεαλιστές δικαιώθηκαν.

Ο Άρης βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια. Παίζει για την παραμονή του, φτάνει στο σημείο… λίγο πάνω από το μηδέν και καταφέρνει με την βοήθεια του κόσμου που γεμίζει το γήπεδο, να βρίσκει την λύση και να ηρεμί λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο Αρειανός άνω των 40 ετών μεγάλωσε με τον «Αυτοκράτορα». Είδε με τα μάτια του Γκάλη και Γιαννάκη, νταμπλ και Final Four, αλλά και λίγο αργότερα κατακτήσεις ευρωπαικών τροπαίων. Ο πιο νεαρός Αρειανός είχε το Κύπελλο στην Λαμία, είδε τις χρονιές στην Ευρωλίγκα. Αυτές οι δύο γενιές, που έζησαν επιτυχίες, τώρα καλούνται εδώ και δύο χρόνια να τρέχουν για να σώσουν την ομάδα. Και πλέον έχουν κουραστεί. Ο Αρειανός αυτό που σκέφτεται τώρα είναι πως θα συγκεντρώσει τα λεφτά για να ακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό Άρη στην Ευρώπη, πως θα πάρει το διαρκείας του στο «Κλ. Βικελίδης». Κουράστηκε να παλεύει για να βγει από την… τρύπα στην οποία έχει πέσει τα τελευταία χρόνια η ΚΑΕ. Και επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει κάποιοι άλλοι να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα».

Εδώ πρέπει να τελειώσει αυτή η περιπέτεια του Άρη. Και πως θα γίνει αυτό θα ρωτήσει κάποιος και ορθώς. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι αυτή την στιγμή το «αφεντικό» στην ΚΑΕ. Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους στην αρχή της χρονιάς και το πλήρωσε. Έκανε και ο ίδιος λάθη γιατι δεν ήξερε. Γιατί το να διοικείς τον Άρη δεν είναι το ίδιο με μία απλή εταιρεία. Έχει πει ότι έχει συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες. Έκανε λάθος οικονομικούς υπολογισμούς. Δεν έλυσε το «ban», όπως υποσχέθηκε. Δεν έλαβε βοήθεια όπως έχει πει. Οπότε αυτό που του μένει είναι να μιλήσει και πάλι ανοιχτά για τα θέματα της ΚΑΕ, να αναλύσει ακριβώς την κατάσταση και να δείξει σε όλους πόσο κρίσιμη είναι.

Ο Άρης αυτή την στιγμή μετράει 8 (!!!) ban από την FIBA. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι συμβαίνει εδώ. Ποιες είναι οι συμφωνίες, αν έχουν γίνει, τι λεφτά χρειάζονται για να λυθεί το θέμα.

Ο Άρης πρέπει να πληρώνει τις δόσεις στο άρθρο 99 και αυτό που λένε οι πληροφορίες είναι πως είναι… πίσω και ότι υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία πρέπει να δοθούν χρήματα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Ο Άρης αυτή την στιγμή δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές ξένων παικτών και εφόσον δεν λύσει το «ban», θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσει παίκτες και ταυτόχρονα να ενισχυθεί από την ελληνική αγορά.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και τα…μισόλογα δεν βοηθάνε. Είμαι της άποψης ότι η αλήθεια και οι ξεκάθαρες κουβέντες θα βοηθήσουν τον Άρη να βγει από το αδιέξοδο. Αυτό περιμένω από τον Δημήτρη Γουλιέλμο. Να μιλήσει με στοιχεία για την κατάσταση στην ΚΑΕ. Ώστε αν δεν μπορεί να κλείσει τα συγκεκριμένα θέματα, για τα οποία απαιτούνται αρκετές χιλιάδες ευρώ, τότε ο οργανισμός Άρης να ψάξει να βρει λύσεις. Είτε βοηθώντας τον Δημήτρη Γουλιέλμο, είτε αναζητώντας κάποιον άλλο χρηματοδότη.

Ότι γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα. Ο χρόνος πιέζει και ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει να έρθει το καλοκαίρι και μαζί ένα «θαύμα».

Υ.Γ.1: Θα έπρεπε ήδη να έχει αλλάξει το δ.σ. της ΚΑΕ από την στιγμή που η ομάδα σώθηκε και υπήρξαν οι επαφές με συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο ένας μάλιστα από τους πιθανούς… συμπαίκτες έκανε και ποστ για την ομάδα μπάσκετ μετά από αρκετό καιρό. Άρα είναι έτοιμος να μπει.

Υ.Γ2: Για τον Καστρίτη έχω εκφράσει άποψη, πρέπει να παραμείνει και με δικαίωσε το Σάββατο. Μην ξανακάνει ο Άρης το ίδιο λάθος που έκανε και παλιότερα και χάσει την ευκαιρία να… επενδύσει σε έναν αξιόλογο προπονητή.

Δεν πρέπει να «τριτώσει» το κακό…
EVENTS