MENU

Ο Αρης νίκησε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ γιατί ήλεγξε τα ριμπάουντ, είχε σχεδόν διπλάσιες ασίστ και φάνηκε πιο ψύχραιμος στο τέλος. Οσοι πάντως, θεωρούσαν ότι ο ΠΑΟΚ θα παραδίδονταν από το πρώτο δεκάλεπτο πλανήθηκαν και αποδείχτηκε ότι στο classicο εκτός από το ρόστερ και την ποιότητα των ομάδων παίζουν ρόλο και οι παράγοντες που καθιστούν τις αναμετρήσεις των «αιωνίων» αμφίρροπες. Τα προγνωστικά πάντως επιβεβαιώθηκαν .

Η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στην προοπτική τω ν δυο ομάδων που θεωρητικά τουλάχιστο είναι αντιστρόφως ανάλογη σε σχέση με τα αντίστοιχα ποδοσφαιρικά τμήματά τους. Όχι μόνο διότι στο πρόσωπο του Νίκου Λάσκαρη ο Αρης φαίνεται ότι βρήκε εκτός από έναν χρηματοδότη και έναν άνθρωπο που του αρέσει το μπάσκετ, είναι γνώστης και ενδιαφέρεται ακόμη και για τις λεπτομέρειες όπως το … σκάουτινγκ υποψηφίων παικτών. Αλλά διότι, ο ΠΑΟΚ δεν ακολούθησε σε διοικητικό επίπεδο τον αντίπαλό του διαψεύδοντας εκείνους που πέρσι θεωρούσαν την ανάμειξη του Ιβάν Σαββίδη περίπου ως δεδομένη. Στην πραγματικότητα, ο Σαββίδης μετέχει ενεργά στην αποπληρωμή χρεών της ΚΑΕ αλλά δε μοιάζει να ενδιαφέρεται στην παρούσα φάση για να επενδύσει περισσότερο πέρα από το ποδόσφαιρο.

Για τον μπασκετικό Αρη όμως, η συγκυρία είναι ιδανικότερη από ποτέ άλλοτε στην τελευταία εικοσαετία. Το πόσο γρήγορα θα φτάσει στη διεκδίκηση θέσης στην πρώτη δυάδα δεν απασχολεί για την ώρα κανέναν. Όχι γιατί η απόσταση που οφείλει να διανύσει είναι τεράστια αλλά διότι η αφετηρία πριν από λίγους μήνες ήταν μακριά με τον Αρβανίτη να μετρούσε το ευρώ όπως ο καντηλανάφτης τη λειτουργιά. Κι αν ο Πρίφτης εξακολουθεί κυρίως λόγω χαρακτήρα να χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών επιμένοντας ότι «έχουμε μια … συμπαθητική ομάδα», το κοινό νιώθει αυτήν την ομάδα ως λιμάνι προσδοκιών.

Με τον Ερασιτεχνικό σύλλογο να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα και τα περισσότερα από τα τμήματα να λειτουργούν μόνο χάρη σε ηρωικές προσπάθειες εφόρων και εθελοντών και την ποδοσφαιρική ομάδα στην Γ’ εθνική, το γεμάτο γήπεδο όχι μόνο στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αλλά κυρίως στα χαμηλότερου ενδιαφέροντος όπως απέναντι στην Μπουντούτσνοστ αποδεικνύουν ότι αυτή η μπασκετική προσπάθεια συναντά καθολική ανταπόκριση.

Και κινήσεις όπως του Λάσκαρη να προτιμήσει ελεύθερο κανάλι για να διαφημίσει την προσπάθειά του σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς αγώνες του αψηφώντας τουλάχιστο εφέτος τα όποια οικονομικά οφέλη, δείχνει τη δική του φιλοδοξία και σπουδή να αποδείξει ότι ήρθε για να μείνει…

Οσο για τον ΠΑΟΚ, την τελευταία διετία ο Πρέλεβιτς και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι με μηδαμινό μπάτζετ προώθησαν ένα πρότζεκτ που τους έφτανε με σχετική άνεση έως την τρίτη θέση. Εφέτος, για τον ίδιο στόχο χρειάζονται εκτός από φιλότιμο και όλα τα – υπερπολύτιμα - υπόλοιπα…

Το ανακουφιστήριο του Αρειανού
EVENTS