SDNA sprite sdna-2019-sports-sprite
MENU

Τα βίντεο του Πανιωνίου θα τα ζήλευαν ακόμη και μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού! Βίντεο με υπέροχες λήψεις, καταπληκτική σκηνοθεσία, υπέροχες εμπνεύσεις και πάνω απ' όλα μεράκι. Μεράκι σε κάθε πλάνο, μεράκι σε κάθε λήψη, μεράκι σε κάθε σενάριο. Ποιος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτά τα καταπληκτικά βίντεο; Ονομάζεται Κωνσταντίνος Καραστεφανής, είναι σκηνοθέτης τρέιλερ στην Cosmote TV, και όπως υποστηρίζει χαριτολογώντας ο ίδιος «ο ΟΤΕ είναι η αγάπη μου, ο Πανιώνιος το αίσθημα μου».

Ο ίδιος μιλώντας στο SDNA αναφέρεται στην μεγάλη του αγάπη, τον Πανιώνιο και στην προσπάθεια που γίνεται σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ενώ ουσιαστικά μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τα εκπληκτικά βίντεο της ομάδας της Πλατείας, βγάζοντας όλη την... τρέλα του στη συνέντευξη που ακολουθεί...

Η αγάπη για τα βίντεο ξεκίνησε από μικρή ηλικία με τον ίδιο να μας αναφέρει το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία και το μοντάζ: «Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το τομέα. Γι αυτό άλλωστε και πήγα να σπουδάσω στην Μυτιλήνη, κάνοντας στην πορεία ένα μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Ήταν κάτι που γούσταρα, αυτό που ήθελα να κάνω από μικρός. Από όταν ήμουν παιδάκι καταπιανόμουν με φωτογραφίες και βίντεο, προσπαθώντας να τα ενώσω. Όταν λοιπόν το σπούδασα, κατάλαβα πως είχα κάνει την καλύτερη επιλογή.

Όλα ξεκίνησαν όταν πήγα στον ΣΚΑΪ, όπου έκανα μοντάζ. Παρόλα αυτά δεν ήθελα να μείνει μόνο στο να κόβω τις ειδήσεις. Αντίθετα ήθελα και να δημιουργώ δικά μου πράγματα. Όταν πήγα στην Cosmote και καταπιάστηκα με τα τρέιλερ τελείως τυχαία, κατάλαβα πως αυτή είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής μου. Είναι το χόμπι μου που έγινε επάγγελμα».

Η μεγάλη του... καψούρα είναι η ομάδα του Πανιωνίου με τον ίδιο να λέει: «Ο Πανιώνιος είναι οικογένεια για εμένα. Γαλουχήθηκα με τον Πανιώνιο από μικρός. Για να σου δώσω να καταλάβεις, η πρώτη λέξη που έγραψα, ήταν Πανιώνιος. Πανιώνιος και γεννιέσαι και γίνεσαι. Ευτυχώς εγώ γεννήθηκα, γιατί δεν έχασα χρόνο. Ο πατέρας μου δεν είχα αφήσει ούτε ένα παιχνίδι που να μην είχε πάει γήπεδο, ενώ ο αδερφός μου ακολουθούσε παντού την ομάδα, όπου και αν πήγαινε. Όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσα να είμαι άλλη ομάδα».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ίδιος χάρηκε απίστευτα βλέποντας τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο στην Ευρώπη φέτος: «Ο Πανιώνιος δεν σου χαρίζει πολλές ευχάριστες στιγμές, αλλά αυτές που σου χαρίζει είναι είναι πολύ δυνατές. Π.χ. όταν πήραμε τον Ρεκόμπα, ή το γκολ του Ναλιτζή στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι μικρές στιγμούλες που σου μένουν χαραγμένες».

Ο Πανιώνιος κάνει την δική του προσπάθεια στο μπάσκετ, προσπάθεια της οποίας είναι και Κωνσταντίνος μέρος, με το βίντεο για την πολυμετοχικότητα το οποίο σκηνοθέτησε, χωρίς όμως να θέλει να καρπωθεί μόνος του τα εύσημα: «Είμαι ένα μικρό πετραδάκι αυτού που πάει να χτιστεί, όπως αντίστοιχα κάνω και στο ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλαμε ήταν να γεμίσουμε με πίστη τον Πανιώνιο και να κάνουμε τον κόσμο να έρθει κοντά στην ομάδα έμπρακτα. Είναι ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, όμως θεωρώ πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Μπορεί εμείς οι Πανιώνιοι να είμαστε λίγοι, όμως είμαστε όλοι μια γροθιά. Για εμάς ο Πανιώνιος είναι τρόπος ζωής, δεν είναι απλά μια ομάδα που υποστηρίζουμε. Δεν θα μας πληρώσει τους λογαριασμούς, αλλά θα μας κάνει να νοιώσουμε λίγο καλύτερα και να δούμε τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Σε ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια της ομάδας, ευελπιστώ, όπως αποδείξαμε αγωνιστικά ότι πρέπει να είμαστε στην Α1, να γίνει αυτό και εξωαγωνιστικά».

Στη συνέχεια ο ίδιος μας αποκαλύπτει το πως έγινε το... κονέ για το εν λόγω βίντεο: «Με πήρε ο Χρήστος ο Βουζουνεράκης, που είναι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μου πρότεινε την ιδέα. Εγώ εκείνη την ώρα το δέχθηκαν αμέσως και του είπα ότι την επόμενη μέρα θα του στείλω το σενάριο. Παρόλα αυτά ήμουν στο πλοίο και τελικά του το έστειλα 5 λεπτά μετά. Ενθουσιάστηκε και έτσι το ξεκινήσαμε. Τα πάντα οργανώθηκαν σε μια μέρα. Σκέψου Τετάρτη έγινε η επαφή, Παρασκευή πρωί είχαμε γύρισμα. Όλοι ήταν στην θέση τους έτοιμοι, το γήπεδο ανοιχτό την ώρα που χρειαζόταν και γενικά όλα ήταν σούπερ. Μίχαλος, Σακελλαρίου, Καραμανώλης και Γάσπαρης ήταν εκεί, όπως και ο Φάνης ο Χριστοδούλου, με τον οποίον όταν επικοινωνήσαμε, λίγο μετά μας έστειλε το βίντεο που χρειαζόμασταν. Τρομερό και το γεγονός ότι Μάκης ο Δρελιώζης, παρότι ήταν εκτός Αθηνών, ήρθε εδώ για να κάνουμε το γύρισμα όπως έπρεπε.

Αυτή η συσπείρωση θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική. Βέβαια ήταν εύκολη, καθώς ο κόσμος του Πανιωνίου αγαπάει πολύ το μπάσκετ».

Στη συνέχεια ο αγαπημένος σκηνοθέτης όλων των Πανιώνιων στάθηκε σε ένα περιστατικό που του έκανε απίστευτη εντύπωση, καθώς με ένα απλό στάτους στο Facebook, συγκεντρώθηκαν περίπου 180 άνθρωποι για το τρέιλερ ενόψει των παιχνιδιών με την Μακάμπι: «Μέσω ενός στάτους μου, κάλεσα όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο βίντεο ενόψει Μακάμπι και ξαφνικά σε ένα λιοπύρι μαζεύτηκαν 180 άτομα για να κάνουμε την δική μου τρέλα. Αυτό ήταν κάτι πολύ συγκινητικό για εμένα και ήταν μια επιβεβαίωση, ότι όσα κάνω για τον Πανιώνιο έχουν πιάσει τόπο».

Όσο για το πως ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Πανιώνιο, είπε: «Πριν καιρό ο υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ, ο Γιώργος ο Μπιτσικώκος μου λέει χύμα “ρε μ@λ@κ@ δεν κάνουμε κανένα βίντεο για τον Πανιώνιο”. Το σκέφτηκα για πολύ ώρα, μπορεί και 15 δευτερόλεπτα και απάντησα θετικά. Κάναμε τότε λοιπόν το βίντεο με τον Καρίμ (Ανσαριφάρντ) και τον Σιώπη. Σε όλη αυτή την προσπάθεια ζήτησα την βοήθεια του πολύ καλού μου φίλου και οπερατέρ, του Σταμάτη του Γιαννουλάκη, ο οποίος και με βοήθησε από την πρώτη στιγμή. Μετά έγιναν και τα υπόλοιπα, χωρίς να είναι βίντεο με γύρισμα απαραίτητα, καθώς πολλά από αυτά ήταν με φωτογραφίες και με υλικό που έστειλαν φίλαθλοι. Πολλά από τα βίντεο που απαιτούσαν γύρισμα ήταν και δύσκολα, όπως αυτό πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου Κόρμπος, Οικονόμου και Ρισβάνης απλώθηκαν σε όλη την πλατεία προκειμένου να γίνει το γύρισμα. Συγκεκριμένα στην Εστία, στην Αγία Φωτεινή και στο άγαλμα του Πατριάρχη. Περάσαμε όμως πολύ ωραία σε αυτό το γύρισμα και το μεγαλύτερο κέρδος ήταν το ότι τους παίκτες τους ακολούθησε ένα ολόκληρο σχολείο όταν πέρασαν από την Πλατεία.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τον μπασκετικό, το πρώτο βίντεο το έκανα χωρίς να ρωτήσω κάποιον, λίγο πριν το παιχνίδι με τον Δούκα και το δεύτερο μετά από αυτό, που ουσιαστικά ήταν ένα ρεζουμέ όλων αυτών των μαύρων σελίδων που πέρασε ο Πανιώνιος τα δύο αυτά χρόνια, με τους παίκτες όμως να είναι τα χρυσά γράμματα αυτών των σελίδων».

Όσο για το αν περιμένει τα παιχνίδια του «Ιστορικού» με τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, δήλωσε: «Για αυτό γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια, προκειμένου να δούμε ξανά τον Πανιώνιο με μεγάλους παίκτες να αγωνίζεται κόντρα σε μεγάλες ομάδες».

Αναφορικά με το τι του δίνει κίνητρο, ανέφερε: «Το μεγαλύτερο κίνητρο και αυτό που μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω, είναι η αγάπη του κόσμου. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει όλο αυτό το εγχείρημα και το μεγαλύτερο παράδειγμα αυτού, όπως είπα και πριν, είναι το ότι 180 “τρελοί” με ακολούθησαν για το βίντεο με τη Μακάμπι».

Τέλος, ο Καραστεφανής αναφέρθηκε σε εκείνους που τον έχουν βοηθήσει να κάνει την... τρέλα του για τον Πανιώνιο πραγματικότητα: «όπως προείπα πριν, ο πρώτος που πρέπει να αναφέρω είναι ο Γιώργος ο Μπιτσικώκος, που είναι και εκείνος που πρότεινε όλο αυτό. Με έχουν βοηθήσει πολύ και τα παιδιά του γραφείου τύπου της ΠΑΕ, ο Θάνος ο Μπίχτας και ο Ανδρέας ο Καραγιάννης. Και φυσικά ο Νίκος Ζαμάνης και ο Υιός του, ο Ανδρέας, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

Κατά καιρούς με έχουν βοηθήσει όλοι οι παίκτες του Πανιωνίου. Με έχει βοηθήσει ο Αντώνης ο Κρόμπας, που είναι τρελαμένος Πανιώνιος. Όπως είπα και πριν, η βοήθεια του Σταμάτη του Γιαννουλάκη είναι πολύ σημαντική με την κάμερα, καθώς χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα, ενώ και το νέο μέλος της ομάδας πρέπει να αναφέρω, τον Χρήστο Κοδέλα, ο οποίος είναι ο χειριστής του ντρόουν, που με τα πλάνα του κάνουν τα βίντεο να απογειώνουν και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ακόμα πολύ σημαντική είναι η βοήθεια από τον Ιορδάνη και τον Αντρέα, δύο παιδιών από τους Πάνθηρες».