MENU

*Ένα όνομα, μια είδηση, πολλά συμπεράσματα. Η υπόθεση του Ντουέιν Μπέικον έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί αναδεικνύει τα πάντα. Τις παθογένειες των παικτών, το πως λειτουργούν οι μεγάλοι σύλλογοι, το πως δουλεύουν τα μίντια στην Ελλάδα, το πως αντιδρούν οι φίλαθλοι. Όλα μαζί σε ένα νοικοκυρεμένα, σας τα εξηγεί σήμερα το Slam Dunk. 

*Ξεκινώντας από την είδηση. Για τον Μπέικον έχετε διαβάσει ότι τον θέλει ο Ολυμπιακός. Από χθες διαβάζετε ότι τον θέλει ο Παναθηναϊκός. Κανένας από τους δυο δεν τον θέλει. Ούτε χθες, ούτε σήμερα. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. 

*Να πιστεύουν λέτε ότι δεν είναι καλός παίκτης; Και τυφλός θα έβλεπε ότι τα προσόντα του δεν υπάρχουν. Είναι εκπληκτικός mid range σουτέρ, φτιάχνει μόνος του το σουτ, είναι δυναμικός, αθλητικός, έχει περάσματα, πάει στα ριμπάουντ. Έχει το πακέτο. 

*Ο Μπαρτζώκας ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε γιατί είδε ατόφιο ταλέντο. Όταν ξεκίνησαν να μαζεύουν στοιχεία και πληροφορίες έκαναν δέκα βήματα πίσω. Έπειτα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναζήτηση. Ο φάκελος που συγκέντρωσαν δεν άφησε κανέναν χαρούμενο. Παικταράς μεν, με πολλά «αλλά». Βρήκε δουλειά πέρυσι τελευταία στιγμή στη Μονακό, πήρε μικρό συμβόλαιο κι είμαστε Ιούλιο φέτος και δεν έχει ακουστεί για κάπου. Κανένας δεν παραξενεύτηκε; Εντάξει, η δουλειά των καφενειογράφων του τουίτερ δεν είναι να βρίσκουν πληροφορίες, αλλά τα ελληνικά μίντια; Υποτίθεται κάποτε έπρεπε να κάνεις και μια επιβεβαίωση αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Τώρα αρκεί να ξέρεις ότι ο παίκτης είναι του Μίσκο όπως ο Πετρούσεφ. Άρα; Άρα τον θέλει ο Παναθηναϊκός. Καπίτο κύριοι; 

*Δυο μέρες τώρα λοιπόν πήξαμε στο μπέικον. Χοληστερίνη ανέβασε ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Κι έμπαινε στο SDNA και δώστου F5 και F5 να βρει Μπέικον και δεν έβρισκε Μπέικον. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε Μπέικον. Τώρα αν ξεμείνει ο Παναθηναϊκός και ξαναδεί το θέμα μελλοντικά μπορεί να είναι μια άλλη συζήτηση. Όπως το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό. Διάφοροι παράγοντες μπορεί να μεταβάλλουν μια απόφαση ομάδας. Τώρα όμως μη φάτε Μπέικον, είναι βαρύ για το καλοκαίρι. 

*Κι όχι τίποτα άλλο αλλά τον μοναδικό παίκτη του που όντως συζήτησε ο Ρασνάτοβιτς δεν τον έγραψε κανείς. 

*Αν πάντως μπορούμε να βοηθήσουμε λίγο μιας και οι περισσότεροι κάθονται και ακούνε τις εκπομπές ή διαβάζουν τη στήλη και μετά τα αναπαράγουν ως ρεπορτάζ, ας δώσουμε ένα hint. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να άνοιξε παρτίδες με τον Ρασνάτοβιτς και σίγουρα θα του φέρει κάτι καλό αλλά η πρώτη κίνηση του Ράντονιτς θα δείξει ότι ο τύπος είναι αν μη τι άλλο ξύπνιος. Και με αυτόν τον επίλογο, σας αφήνουμε ένα διήμερο να γίνει πανηγύρι.

*Στο ελληνικό μπάσκετ όλοι το ξέρουν πως κάνει κουμάντο πλέον ένας μπουκ. Οι μισές ομάδες παραβιάζουν τους κανονισμούς. Τους διαιτητές τους ορίζει ο Πιτσίλκας αρκεί να είναι φιλικοί με το νέο καθεστώς. Αν νομίζετε ότι τα έχουμε δει όλα καθίστε να ακούσετε και τη συνέχεια. «Ατζέντης» προπονητή έχει αναλάβει πρώην υπουργός. Καλού προπονητή μάλιστα που έχει βιογραφικό και δεν χρειάζεται κανένα «σκριν». Αντιθέτως, τον προσβάλει αυτή η συμπεριφορά. Κι όμως γνωστός, γνωστότατος βουλευτής εδώ και χρόνια καλεί στο τηλέφωνο προέδρους και τους τάζει «βοήθεια» αρκεί να προσλάβουν τον προπονητή. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα με τη διαπλοκή, έρχεται ένα ακόμα καρφί στον σταυρό του μπάσκετ.

Μπέικον: Γιατί ΔΕΝ είναι στη λίστα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού 
EVENTS