MENU

Διανύουμε μία περίοδο όπου ο καθένας μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην εποχή του κορωνοϊού. Ειδικά οι αθλητικές εταιρείες προσπαθούν να αξιολογήσουν την κατάσταση, να μειώσουν τις ζημιές τους στο οικονομικό κομμάτι και να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Και αυτό κάνουν σχεδόν όλες. Εκτός από μία…

Ναι καλά καταλάβατε όλοι. Αναφέρομαι στον Άρη, ο οποίος την στιγμή που θα έπρεπε να προετοιμάζεται για την νέα χρονιά, η οποία θα είναι η δυσκολότερη από κάθε άλλη, ταλαιπωρείται με τα… παιχνιδάκια του Δημήτρη Γουλιέλμου. Του ανθρώπου ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχοντας τις μετοχές, παραλίγο να… ρίξει την ομάδα κατηγορία, αυξάνοντας παράλληλα τα χρέη της ομάδας. Αυτός ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό παίζει το παιχνίδι του σε βάρος όμως του Άρη, ο οποίος δεν έχει χρόνο  για χάσιμο.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος έκανε ένα… καλό την χρονιά που πέρασε. Έδωσε την ομάδα σε μία ομάδα ανθρώπων από τον Ερασιτέχνη, οι οποίοι μπόρεσαν να… σώσουν το καράβι πριν πέσει στα βράχια. Οικονομικά και αγωνιστικά. Εδώ να επισημάνω ότι ο Άρης δεν θα ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΝ στην Α2. Η ομάδα είχε βρει αγωνιστικό ρυθμό, είχε τα παιχνίδια που χρειάζονταν για να κερδίσει και θα το έκανε. Οπότε καμία χάρη δεν έγινε στον Άρη.

Όμως ο Άρης έφτασε στην τελευταία θέση λόγω Γουλιέλμου.

Και αφού λοιπόν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης ήταν εξαφανισμένος για μήνες, με την διοίκηση Πρωτοδικείου να πληρώνει τους παίκτες και τις τρέχουσες υποχρεώσεις, έρχεται τώρα να κάνει… παιχνίδια με το μέλλον της ομάδας.

Ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι θα δώσει τις μετοχές, ξαφνικά είδαμε ότι θέλει να κρατήσει ένα ποσοστό και τώρα «κλωτσάει» στα 18 άτομα που έχει προτείνει ο Ερασιτέχνης γιατί θέλει… 10. Ο αριθμός 18 δεν προέκυψε στον Α.Σ. Άρης μετά από κλήρωση αλλά τόσα πρέπει να είναι τα άτομα για να πάρουν 5% και να είναι καλυμμένοι από νομικής πλευράς. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος το γνωρίζει αυτό φυσικά ως νομικός και ζητάει κάτι που δεν γίνεται. Άρα καθυστερεί εσκεμμένα.

Ο Άρης αυτή την στιγμή λοιπόν παλεύει για την… Ανεξαρτησία του από τον Δημήτρη Γουλιέλμο. Από τον άνθρωπο που πέρυσι άφησε απλήρωτη την ομάδα, έκανε συμφωνίες με τους παίκτες του «ban» που ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Αν θέλει κάτι ο μεγαλομέτοχος ας βγει να το πει. Αν και με βάση την θητεία του στην ομάδα, δεν είναι σε θέση να έχει απαιτήσεις.

Η «Ημέρα Ανεξαρτησίας» του Άρη δεν θα αργήσει να έρθει. Και τότε όλοι μαζί θα πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Την νέα εποχή του κορωνοϊού. Θα πρέπει να ξεκινήσει ένας προγραμματισμός όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά κυρίως στο οικονομικό. Η συμφωνία με την ΕΡΤ μπορεί να αποτελέσει μία βαθιά ανάσα, ο Άρης βέβαια δικαιούται ένα μεγάλο… κομμάτι. Όμως η λογική λέει ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση από τα έσοδα εισιτηρίων, ο Άρης βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό από το συγκεκριμένο έσοδο, αλλά και από τις χορηγίες λόγω της κρίσης. Οπότε η διοίκηση θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους για έσοδα. Θα πρέπει να αξιοποιήσει την δυναμική του Άρη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι κινήσεις που μπορεί να κάνει ο Άρης είναι συγκεκριμένες. Λόγω του «ban», το οποίο δεν πρόκειται να φύγει εύκολα, θα κινηθεί για Έλληνες παίκτες. Η πιθανή ευρωπαική παρουσία θα ήταν μεγάλο λάθος, από αγωνιστικής και οικονομικής πλευράς κατά την άποψη μου. Κάτι ανάλογο με αυτό που είχε κάνει ο Αγγέλου και το αποτέλεσμα ήταν παραλίγο… καταστροφικό.  

ΥΓ.: Δίνοντας τις μετοχές ο Γουλιέλμος, ουσιαστικά… τελειώνει και τις θεωρίες συνομωσίας για τον Νίκο ή την Τζώρτζια ή τον Μάνο. Οπότε σε ένα «σμπάρο δυο τριγόνια».

ΥΓ.1: Δεν θέλω να πιστεύω ότι η καθυστέρηση στο θέμα των μετοχών, οφείλεται σε δύο γραμμάτια που έληξαν. Αν  είναι αυτό το θέμα, τότε ας το πει για να βρεθεί η λύση. Αν λέω ξανά είναι αυτό ή… μόνο αυτό.

ΥΓ.2:  Θα πρέπει να σταματήσει η παραφιλολογία για… επενδυτές ή για βοήθεια της Κυβέρνησης και όλα αυτά που «υπνωτίζουν» τον κόσμο και ανήκουν σε άλλες εποχές. Αν έρθει κάποιος στον Άρη θα πρέπει πρώτα να είναι οπαδός του, να ξέρει ότι θα χάσει λεφτά. 

Η «Ημέρα Ανεξαρτησίας» του Άρη και ο δύσκολος δρόμος στην εποχή μετά τον κορωνοϊό