MENU

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να είναι ο πρωταγωνιστής εκείνου του τίτλου για τον Άρη, τα πανηγύρια για τη μεγάλη νίκη, επισκιάστηκαν από το επεισόδιο του Νίκου Γκάλη με τον Μπάνε Πρέλεβιτς. 

Το παιχνίδι έχει τελειώσει, ο Άρης έχει καταφέρει να κερδίσει με εκπληκτικό τρόπο και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και με το αίμα να… βράζει από την ήττα και την απώλεια του τίτλου, ο σταρ του ΠΑΟΚ «ορμάει» στον σταρ του Άρη.

Η ένταση είναι τεράστια και μάλιστα, για λίγα δευτερόλεπτα, οι δυο τους έχουν πιαστεί στα χέρια, ανταλλάσσουν γροθιές και χρειάστηκε… δυναμική παρέμβαση, συμπαικτών, αντιπάλων, ανθρώπων των ομάδων και αστυνομικών για να τους χωρίσουν!

Αυτό που έλεγαν τότε οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ήταν ότι μετά το τέλος του αγώνα, ο Γκάλης έκανε μία άσεμνη χειρονομία προς τον πάγκο, κάτι που σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, είχαν κάνει κι άλλοι παίκτες του Άρη, σε προηγούμενα παιχνίδια! Επίσης, λεγόταν ότι ο Γκάλης τότε, με τη λήξη εκείνου του αγώνα, απευθύνθηκε κυρίως προς τον Πρέλεβιτς, ο οποίος αντέδρασε στη συνέχεια με αυτόν τον τρόπο. 

Η άλλη εκδοχή του επεισοδίου, έλεγε πως με τη λήξη του αγώνα, ο προσωπικός γυμναστής και κουμπάρος του «Γκάνγκστερ», Γιώργος Ραμπότας, χτύπησε στην πλάτη τον Πρέλεβιτς, ο οποίος γύρισε να δει ποιος το έκανε, είδε μπροστά του τον Γκάλη και άρχισε τις… μπουνιές!

«Αξίζουν συγχαρητήρια μόνο στον Γιαννάκη»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο «Τίγρης» ήταν ακόμα έξαλλος και είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του… «Ποιος Άρης μας κέρδισε; Εμείς του το χαρίσαμε. Ο Γιαννάκης είναι ο μόνος που του αξίζουν συγχαρητήρια, είναι πάντοτε κύριος κι έχει άλλο επίπεδο». «Ο Γκάλης είναι μικρός παίκτης και αθλητής, ας τον έχει ο Αρης να τον χαίρεται» φέρεται να είχε δηλώσει ο συμπαίκτης του Πρέλεβιτς στον ΠΑΟΚ τότε, Πιτ Παπαχρόνης!

«Το αφιερώνω στη μάνα μου που άκουσε τόσα πολλά»

Ο Νίκος Γκάλης από την πλευρά του, είχε δηλώσει… «Το αφιερώνω στη μάνα μου που έχει ακούσει τόσα κι αυτό τον τίτλο δεν τον αλλάζω με τίποτα». Μάλιστα, οι δυο τους, βρέθηκαν... κατά λάθος έξω από τα αποδυτήρια του Παλέ και πήγε να συμβεί και δεύτερος γύρος. Λέγεται ότι ο Πρέλεβιτς είχε ζητήσει να δει τον Γιαννάκη για να του δώσει το χέρι και να τον συγχαρεί για τη νίκη, αλλά μπροστά του, εμφανίστηκε ο Γκάλης! Εκείνος πήγε να του δώσει χείρα συμφιλίωσης, αλλά παραλίγο να υπάρξει και δεύτερο επεισόδιο, που τελικά αποφεύχθηκε!

Με τα χρόνια, τα... βρήκαν

Νίκος Γκάλης και Μπάνε Πρέλεβιτς συνέχισαν την καριέρα τους, την ολοκλήρωσαν, προχώρησαν μπροστά και φυσικά, η αναγνώριση του ενός προς τον άλλον, ήταν δεδομένη. 

Αποκορύφωμα ήταν το σκηνικό που συνέβη, σχεδόν 22 χρόνια μετά (7 Μαΐου 2013), στον… τόπο του εγκλήματος και στη μεγάλη συνάντηση που γινόταν προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. 

Ο Πρέλεβιτς, όχι μόνο ήταν προσκεκλημένος, αλλά έδωσε και κανονικά το «παρών», μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από φίλους του Αρη, αλλά και με το «ποτέ,ποτέ ποτέ» να ακούγεται ξανά, όπως στα μεγάλα ντέρμπι της δεκαετίας του ’90. Οι δυο τους, μέσα σε χαμόγελα και αγκαλιές, είχαν αφήσει οριστικά πίσω, μία αντίδραση της στιγμής, η οποία όμως, έμεινε στην ιστορία…

 

29 χρόνια πριν, το Παλέ μετατράπηκε σε… ρινγκ από τον Γκάλη και τον Πρέλεβιτς! (pics & vids)