MENU

Ο Άρης είναι μόνος του, ουραγός στην βαθμολογία με δύο νίκες και οχτώ ήττες. Ναι είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Είναι μία τραγική κατάσταση αποτέλεσμα των κινήσεων του Δημήτρη Γουλιέλμου και αυτών που άκουγε. Είναι αποτέλεσμα της αδράνειας πολλών που εύχονταν να βρέξει… ευρώ για να σωθεί η ομάδα, που ηθελημένα ή όχι έπαιζαν το παιχνίδι του ιδιοκτήτη, με την λογική «δεν υπάρχει άλλος, όχι άλλους διαχειριστές». Το έχω ξαναγράψει εδώ και καιρό τι πρέπει να γίνει, και θα το ξαναγράψω όσες φορές χρειαστεί. Γιατί πολύ απλά δεν θέλω να δω τον Άρη να υποβιβάζεται. Και ακόμα υπάρχει χρόνος.

Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς ο Άρης έχει κάνει… κακές ήττες όπως αυτή του Πανιωνίου και του Κολοσσού, ομάδων με τους ίδιους στόχους, αυτή στην Λάρισα με διαφορά και μία… καλή νίκη αυτή επί του Περιστερίου που έχει κερδίσει στο Ρέθυμνο. Άρα θεωρητικά πάντα πρέπει να κερδίσει εκτός τους συγκεκριμένους δύο αντιπάλους για να «πατσίσει», κάτι που σημαίνει ότι χρόνος υπάρχει για να σωθεί το…καράβι.

Επειδή δυστυχώς για τους Αρειανούς και κυρίως τους ονειροπόλους θα πω Αρειανούς, αύριο δεν θα έρθει ένας Γιαννακόπουλος να πάρει την ΚΑΕ. Γιατί μόνο ένας άνθρωπος που έχει λεφτά και αγαπάει τρελά την ομάδα θα έρχονταν αύριο να πληρώσει τα χρέη και να πάρει 3-4 παίκτες. Αυτός δυστυχώς δεν υπάρχει. Οπότε πάμε να δούμε τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει ο Άρης να αλλάξει την μοίρα που του όρισαν κάποιοι άλλοι, κάποιοι… άφαντοι.

Ο δημοσιογράφος εκτός από τις ειδήσεις, πρέπει μέσα από την άποψη του να προτείνει και λύσεις όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να κάνω σε ένα πιο αναλυτικό τρόπο σε σχέση με προηγούμενα σχόλια μου, τα οποία μάλλον δεν τα διάβασαν αυτοί που έπρεπε.

Πρώτον βήμα: Σήμερα, ΤΩΡΑ, παραιτήσεις όλων των μελών ή έστω της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης. Μόλις γίνει αυτό, άμεσα επικοινωνία του Α.Σ. με τον Δημήτρη Γουλιέλμο και αίτημα να δώσει τις μετοχές στο αντίτιμο που τις πήρε (1 ευρώ), προκειμένου να δημιουργηθεί διοίκηση Πρωτοδικείου από τον Ερασιτέχνη, με επικεφαλή τον Λευτέρη Αρβανίτη.

Δεύτερον βήμα: Δημιουργία νέας διοίκησης με ξεκάθαρους ρόλους, όπως συγκέντρωση χρημάτων μέσω ενός καλέσματος σε επιφανείς Αρειανούς, με τους οποίους να γίνει μία συνάντηση για να αναλυθεί η κατάσταση. Αρειανοί ήδη δίνουν χρήματα, ας τα δώσουν οργανωμένα γνωρίζοντας και σε τι κατάσταση βρίσκεται η ΚΑΕ όπως και τι πληρώνεται με τα χρήματα αυτά. Κι αυτό το βήμα φυσικά πρέπει να γίνει σε βάθος 2-3 ημερών.

Τρίτο βήμα: Άμεσα λύση της συνεργασίας με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Δυστυχώς φάνηκε και χθες ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει την ομάδα, δεν μπορεί να την αξιοποιήσει, δεν υπάρχει βελτίωση ακόμα και με την επιστροφή Μόρις, Μποχωρίδη. Χθες ο Άρης φάνηκε αδιάβαστος όσον αφορά τον αντίπαλο, δεν υπήρχε αμυντικός προσανατολισμό αλλά ούτε και επιθετικός, δεν υπήρχαν «plays» για Γκετσεβίτσιους, Μόρις, Μποχωρίδη παρά μόνο για τον Ντραγκίσεβιτς. Δεν έχουν ρόλο παίκτες όπως ο Σιδηροηλίας, ο Σακελλαρίου, ο Σλαφτσάκης. Και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μένουν στον πάγκο. Δεν μπορεί ο Άρης να προχωρήσει αγωνιστικά με τον Σούλη Μαρκόπουλο, αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Τέταρτο βήμα: Άμεσα πρόσληψη ενός τεχνικού που να… νιώθει από Άρη αλλά κυρίως να έχει εικόνα του σύγχρονου μπάσκετ. Αυτός που θα πάρει την απόφαση να μην κοιτάξει το όνομα του ή αν τον ξέρει ο κόσμος του Άρη. Να αποφασίσει για παράδειγμα να μιλήσει με τον Σάββα Καμπερίδη, που γνωρίζει την ομάδα, τι σημαίνει Άρης και όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του.  Αυτό να γίνει μέσα στην εβδομάδα, ώστε ο αγώνας με την ΑΕΚ εκτός έδρας να χρησιμοποιηθεί ως… προετοιμασία για τον νέο προπονητή ενόψει του μεγάλου «τελικού» με το Λαύριο. Γιατί το Λαύριο είναι ο αντίπαλος σου, όχι η ΑΕΚ.

Πέμπτο βήμα:  Άμεση προσπάθεια για λύση της συνεργασίας με τον Ντραγκίσεβιτς για οικονομικούς λόγους (είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο, 10.000 ευρώ τον μήνα) και αγωνιστικούς μιας και η ομάδα χρειάζεται έναν αθλητικό ψηλό που να παίξει άμυνα. Και δεν τον έχει. Πόντους μπορεί να βρει από άλλους παίκτες, άμυνα όμως από λίγους. Ο Άρης δεν θα κερδίζει, βάζοντας 80 πόντους αλλά όταν θα βάζει 60 και θα δέχεται 55. Στον δεύτερο γύρο θα έχεις και πάλι την δυνατότητα να κάνεις διορθωτικές κινήσεις, για παράδειγμα ο Γκετσεβίτσιους όπως χρησιμοποιείται δεν βοηθάει. Οπότε μπαίνει και αυτός στην λίστα.

Επίσης πλέον μπορείς να κάνεις και μεταγραφές Ελλήνων οπότε καλό θα ήταν ο Άρης να έχει το μυαλό του και σε αυτό το κομμάτι.   

Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα, σε βάθος μίας εβδομάδας για να μπορέσει να αλλάξει… ρότα το καράβι ή τουλάχιστον να το παλέψουμε.

Βασική προϋπόθεση βέβαια να δώσει τις μετοχές ο Δημήτρης Γουλιέλμος, ο οποίος αγνοείται, δεν πηγαίνει στην ΚΑΕ παρότι είναι στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ομάδας εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι μόνο η απουσία του από τα δύο τελευταία κρίσιμα παιχνίδια. Είναι «ξένο σώμα» πλέον, πρέπει να δώσει τις μετοχές και να αποχωρήσει. Για το καλό της ομάδας που αγαπάει, όπως λέει.

Ένα ακόμα βήμα που πρέπει να γίνει είναι να διώξει ο Αρειανός την νοοτροπία «Τον Αυτοκράτορα δεν θα τον αφήσουν να πέσει». Μια νοοτροπία που υπήρχε στο ποδόσφαιρο επί χρόνια και είδαμε όλοι τα αποτελέσματα. Κάτι ανάλογο, πιο έντονο πιστεύουν αρκετοί για το τμήμα μπάσκετ με τους τίτλους, τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Νομίζω ότι το φετινό παράδειγμα του Ολυμπιακού δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ θα επιβιώσει. Βρίσκεται στην Α2, ναι μπορεί να μειώθηκε ο ανταγωνισμός για τον Παναθηναϊκό, αλλά για όλους τους υπόλοιπους η ζωή είναι η ίδια.

Τα ίδια λεφτά θα πάρουν, τα ίδια εισιτήρια θα κόψουν, δεν ήρθε το… τέλος του κόσμου. Οπότε αν υποβιβαστεί ο Άρης δεν θα διαλυθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, πάλι οι ομάδες θα πάρουν τα ίδια χρήματα όπως έγινε και φέτος, πάλι θα έχουν τους χορηγούς τους, πάλι θα κόψουν τα ίδια εισιτήρια. Οπότε οι… υπνωτιστές της λογικής «δεν θα αφήσουν τον Άρη να πέσει» πρέπει να παραμεριστούν και να κοιτάξουμε την πραγματικότητα επιτέλους.

Υ.Γ.1:  Ο Γουλιέλμος είπε ότι έχει 500.000 για το μπάτζετ, η τηλεόραση δίνει περίπου 130.000 ευρώ, από τις χορηγίες… είχα διαβάσει κάπου ότι θα έρθουν 300.000(!!!) ευρώ. Άρα μιλάμε για 930.000 ευρώ. Και οι παίκτες είναι απλήρωτοι από τον πρώτο μήνα, υπήρχε πρόβλημα με την ενημερότητα και έγινε… έρανος για να πληρωθούν υποχρεώσεις. Κάποιο νούμερο δεν ταιριάζει…

Υ.Γ.2: Ο Λίνος Γαβριήλ κέρδισε και τους… τρεις της Θεσσαλονίκης. Και το καλοκαίρι προτάθηκε και στους τρεις της Θεσσαλονίκης. Αυτό πάει στο τέταρτο βήμα που λέω παραπάνω…  

Υ.Γ.3: Ελπίζω στο επόμενο σχόλιο μου να μην χρειαστεί να γράφω #freearis και να χρειαστεί να ψάχνω στα αρχεία για… Μποντγκοβίροφ και Σερπάνο.

Υ.Γ.4. Ένα υστερόγραφο στο προηγούμενο σχόλιο για τον Λάσκαρη δεν το έγραψα για να… αβαντάρω τον πρώην αλλά για να δείξω ότι ένα βασικό έξοδο ήταν πληρωμένο. Οπότε από τα 2.5 εκ. κάτι πρέπει να κόψουμε… 

Επειδή ένας Γιαννακόπουλος δεν θα έρθει, άκου λοιπόν τι πρέπει να γίνει για να σωθεί ο Άρης