MENU

Ο Αμερικανός hall of famer και η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό δεν αντιμετωπίστηκε απλά ως η είδηση της ημέρας. Είναι είδηση για τον αθλητισμό και την κοινωνία, η παρουσία μίας τόσο λαμπερής προσωπικότητας που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πρόλαβε να βάλει σφραγίδα. Η αποδοχή του από τους Έλληνες είναι τρομακτική, η απουσία διχαστικού λόγου στις τοποθετήσεις του αλλά και η γνώση του πάνω στο άθλημα, συνθέτουν ένα σπάνιο παζλ που όμοιό του, είχε να γνωρίσει το ελληνικό μπάσκετ από την εποχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Μία ματιά μόνο στο γκάλοπ του SDNA, στο ερώτημα «Ποιον ψηφίζετε για επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού» δίνει απαντήσεις σε όλα: Σε σύνολο σχεδόν 46.000 ψήφων ο Ρικ Πιτίνο παίρνει σχεδόν ίδιο ποσοστό (38%) με τον Ομπράντοβιτς

Αρκετά όμως, με τις φλυαρίες. Είναι προνόμιο να συνομιλείς με έναν άνθρωπο του επιπέδου του Ρικ Πιτίνο και το SDNA λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας για την οριστική επιστροφή του στα πράσινα, προσφέρει στους αναγνώστες του τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τις πρώτες σκέψεις του Αμερικανού τεχνικού για το come back, τον στόχο της χρονιάς, το ρόστερ, την Εθνική ομάδα, το πώς υποδέχθηκε η οικογένεια Πιτίνο την είδηση και την ελληνική πίεση που θα πρέπει να διαχειριστεί…

Κόουτς έχετε παρακολουθήσει καθόλου τον Παναθηναϊκό αυτή τη σεζόν; Σε τι πιστεύετε ότι χρειάζεται βελτίωση η νέα σας ομάδα;

«Έχω δει μόλις ένα παιχνίδι ζωντανά. Και θα πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα».

Υπάρχουν κάποιες σκέψεις σας για αλλαγές στο ρόστερ;

«Δε μπορώ να μιλήσω για αλλαγές στο ρόστερ πριν περάσουν κάποιες εβδομάδες προπόνησης. Πρέπει να σας πω ότι μου αρέσει πολύ η ομάδα, εξάλλου είχα βάλει ένα μικρό χεράκι για τη διαμόρφωση της».

Ποιος είναι ο στόχος για τη φετινή σεζόν; Ξέρετε, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ονειρεύεται την επιστροφή στα Final Four της Ευρωλίγκα, έπειτα από επτά σεζόν.

«Κι εγώ το ίδιο ονειρεύομαι. Δεν έρχομαι πίσω πάντως, για τις σπανακόπιτες (γελάει). Θα ξαναπώ όμως, ότι χρειαζόμαστε δύο εβδομάδες προπόνησης. Εκείνο που δεν θα αλλάξει είναι η φιλοσοφία μου. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να νικάμε. Το μέλλον θα είναι λαμπρό».

Είναι μόνο προσωπική μου άποψη ότι το ρόστερ που θα βρείτε φέτος, είναι μάλλον καλύτερο από το περυσινό που είχατε όταν ήρθατε;

«Είναι καλό γκρουπ! Αλλωστε, συμμετείχα στη διαδικασία για να έρθουν μερικοί παίκτες».

Φαντάζομαι έχετε διαπιστώσει από τα social media πώς σας περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού»…

«Ναι, κι είναι τόσο υπέροχο αυτό…».

Τι είναι για εσάς ο Παναθηναϊκός και σας οδήγησε στο να πάρετε την απόφαση να επιστρέψετε;

«Το πεπρωμένο μου»!

Η οικογένεια Πιτίνο πώς πήρε την είδηση ότι θα φύγετε ξανά για την Ελλάδα;

«ΟΚ δεν χάρηκαν που θα λείπω τα Χριστούγεννα ή τη μέρα του «Thanks Giving» αλλά καταλαβαίνουν πόση κάψα έχω να κοουτσάρω ξανά. Θα μου λείψουν, αλλά θα με επισκεφθούν και στην Αθήνα».

Μπορεί να υπάρχει κάποιο conflict σχετικά με την δουλειά στην Εθνική Ελλάδος;

«Όχι, αυτό θα λειτουργήσει πολύ θετικά, θα βλέπω από κοντά την πρόοδο όλων των Ελλήνων παικτών μας».

Κόουτς σας ευχαριστώ, σας αφήνω να απολαύσετε τις τελευταίες μέρες ξεγνοιασιάς πριν σας καλωσορίσουμε στην ελληνική πίεση.

«Να θυμάσαι: Η πίεση είναι προνόμιο και ο καλύτερος σου φίλος στη ζωή»!

Ρικ Πιτίνο στο SDNA: «Ο Παναθηναϊκός είναι το πεπρωμένο μου»!
EVENTS