Το Νότιο Σουδάν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να επικρατήσει με 90-79 απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο.
Ο προπονητής της ομάδας, Ρόγιαλ Άιβι, υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως η ζωή του είναι σαν ταινία και πως όλοι περίμεναν αυτή τη στιγμή εδώ και έναν χρόνο, ώστε να πάρουν εκδίκηση από το Πουέρτο Ρίκο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Περιμέναμε εδώ και έναν χρόνο αυτό το ματς και εγώ έπρεπε να περιμένω έναν χρόνο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πετάξαμε ένα προβάδισμα δέκα πόντων και μας κέρδισαν στην παράταση. Αυτό το ματς ήταν εκδίκηση. Και δε θέλω να αρχίσω κόντρες, αλλά είναι η αλήθεια.
Αυτή είναι ταινία, η ζωή μου είναι ταινία τώρα. Το να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχουμε πάρει την πρώτη μας νίκη, είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, όλοι βοήθησαν. Δε θα μπορούσα να ζήσω κάτι καλύτερο από αυτό».