MENU

Δεν υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος στη χώρα, που να ασχολείται με το άθλημα του μπάσκετ και να μην δέχεται ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Και παίζει το καλύτερο μπάσκετ. Άλλωστε είναι πρώτος στην Ελλάδα, φαβορί για το Κύπελλο και βρίσκεται και στην κορυφή της Euroleague.

Την ίδια ώρα, όμως, δεν υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος στη χώρα, που να ασχολείται με το άθλημα του μπάσκετ και να μη δέχεται πως ο Ολυμπιακός δεν έχει μάθει να παίρνει μαθήματα από τα… παθήματά του. Ο Ολυμπιακός πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχει πληρώσει την αλαζονεία του. Επειδή τις τελευταίες δεκαετίες οι φορές που οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να έχουν το πάνω χέρι είναι… ελάχιστες, κάθε φορά εκτίθενται. Προπονητές και διοίκηση. Το έργο το έχουμε δει πάρα πολλές φορές με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και άλλους προπονητές που έχουν περάσει κατά καιρούς από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αλλά και από τη διοίκηση. Τους αδελφούς Αγγελόπουλους οι οποίοι με πάρα πολύ κόπο προσπαθούν να περάσουν, να «χτίσουν» και να διατηρήσουν το προφίλ των καλών παιδιών που δεν έχουν έπαρση, που δεν είναι αλαζόνες, που δεν προκαλούν, που δεν ξεπερνούν τα όρια. Μάταια όμως.

Για μία ακόμα φορά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έβγαλαν το αλαζονικό στοιχείο του χαρακτήρα τους. Και η…. δράση τους αυτή, αν κρίνουμε από το ποστάρισμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θα φέρει και αντίδραση. Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Συνεχίζουν εδώ και χρόνια να προσπαθούν να πείσουν τη φίλαθλη κοινή γνώμη ότι το ότι έπεσε επί ημερών τους η ομάδα τους στην Α2, γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας τους, ήταν η καλύτερή τους στιγμή. Δε θα τους πάμε κόντρα. Αν θεωρούν ότι ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού επί διοίκησης Αγγελόπουλων είναι παράσημο εμείς πάμε πάσο. Θεωρούν ότι αυτό που οι ίδιοι βάφτισαν «μέχρι τέλους», επειδή συνέπεσε με τη δύσκολη διετία του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με εκείνους. Και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που έκαναν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος σε πρόσφατη εκδήλωση της ομάδας τους, μάλλον ακόμα στραβά το έχουν στο μυαλό τους.

Παρένθεση. Ο Παναθηναϊκός επί σχεδόν μια εικοσαετία ήταν η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Ακόμα και όταν έχανε σε τελικούς. Ακόμα και όταν έχανε τα ντέρμπι. Ακόμα και όταν δεν πήγαινε σε Final-4. Είχε μια από τις καλύτερες ομάδες, είχε διοίκηση, είχε προπονητές, είχε και έχει κόσμο και είχε συνέπεια και ήθος. Ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια που ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στην κορυφή του μπασκετικού Έβερεστ οι άνθρωποί του υπήρξαν αλαζόνες. Και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας τους. Ένα μυστικό που ήταν γνωστό σε όλους. Κοινό μυστικό. Αλλά προφανώς αυτό το μυστικό δεν έφτασε ποτέ στον Πειραιά.

Η αλαζονική στάση των αδελφών Αγγελόπουλων, αλλά και του προπονητή της ομάδας (έφτασε στο σημείο στα ματς με το Περιστέρι να διαμαρτύρεται για τις βολές της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη, τη στιγμή που οι παίκτες του είχαν εκτελέσει περισσότερες) ήταν λογικό να φέρει αντίδραση. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε δημοσίως και σημασία δεν έχει τι είπε αλλά ότι έδειξε τις προθέσεις του. Ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα έκανε ξεκάθαρος ότι είναι αποφασισμένος να κάνει αυτό που χρειάζεται για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που ανήκει. Στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, από δικά του λάθη, από δικές του αποφάσεις, είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας. Είναι ένα λιοντάρι που…. Κοιμάται. Και όταν είσαι τυχερός να βρίσκεις το λιοντάρι κοιμισμένο δεν πας να το ξυπνήσεις με άναρθρες κραυγές. Αυτό το λάθος έχουν κάνει στον Ολυμπιακό και όπως δείχνουν τα πράγματα θα το καταλάβουν πολύ σύντομα.

ΥΓ1: Αν στον Ολυμπιακό είδαν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις τότε θα έχουν πάρει ένα πολύ μεγάλο μάθημα για τη συνέχεια. Όλοι. Από τον Γιώργο Αγγελόπουλο μέχρι τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Ο Παναθηναϊκός έχανε με 15 πόντους στο ημίχρονο από τους Λιθουανούς. Και δεν έφυγε. Έκατσε. Βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξε και κέρδισε. Έτσι είναι αυτά. Έτσι είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές χάνεις. Κάποιες φορές κερδίζεις. Αλλά δε φεύγεις.

ΥΓ2: Όπως έχετε διαβάσει από νωρίς στο SDNA ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Ματ Τόμας. Ενός παίκτη ο οποίος μπορεί να κάνει… παππάδες, ειδικά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Αν τελικά ο Τόμας «πιάσει» ΟΑΚΑ τότε θα έχουμε να πούμε πολλά. 

Η αλαζονεία ΠΑΝΤΑ πληρώνεται!
EVENTS