MENU

*Το δείγμα είναι πάρα πολύ μικρό, αλλά επειδή ξέρετε ότι η στήλη τρυπώνει και σε κλειστές προπονήσεις και έχει μάτια παντού και επειδή σίγουρα όλοι θα έχετε την περιέργεια με τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού, πάμε να δούμε δυο - τρία πραγματάκια, που έμαθε το «Slam Dunk» και θα τα μοιραστεί μαζί σας. Αυτή τη φορά, δεν μιλάμε με βάση τι έκανε ο καθένας στην προηγούμενή του ομάδα ή τι έδειχνε στα βίντεο, αλλά τι κάνει στο ΟΑΚΑ, φορώντας τα προπονητικά των «πρασίνων».

* Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την κοινή παραδοχή όλων ότι αυτό που παρουσιάζει στην προπόνηση ο Τζίμερ Φριντέτ, δεν έχει προηγούμενο σε παίκτη του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Ο μηχανισμός στην εκτέλεση, ο τρόπος που φεύγει η μπάλα από το χέρι του και ακόμα περισσότερο η κατάληξη των σουτ, έχουν σοκάρει ακόμα και τους συμπαίκτες του. Όλοι το ήξεραν, το είχαν διαβάσει και είχαν ενημερωθεί. Γνώριζαν πως πρόκειται για έναν σουτέρ ολκής. Όμως, αυτό που βλέπουν είναι κάτι που σίγουρα δεν το περίμεναν. Αν παρατηρήσετε, ήδη οι παίκτες στις πρώτες τους δηλώσεις κάνουν ιδιαίτερες αναφορές στο τρίποντο του Φριντέτ. Μάλλον όχι και τόσο τυχαία, κάτι βλέπουν.

* Ξαναλέμε ότι το δείγμα είναι πάρα πολύ μικρό. Αλλά, μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να εκτελεί την πλειοψηφία των σουτ πίσω από τα 7,5-8 μέτρα. Βέβαια, το θέμα δεν είναι πόση απόσταση θα σουτάρει, ούτε το πόσα θα σουτάρει, αλλά το πόσα θα βάζει. Αυτό, όμως, που δείχνει στην προπόνηση, ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ενόψει των πρώτων φιλικών. Κυρίως, για να δούμε αν αυτά που κάνει στις προπονήσεις μπορούν να γίνουν και στους αγώνες.

* Το άλλο μεγάλο φετινό στοίχημα λέγεται Νίκος Παππάς. Μετά τον χιαστό, πολλά σύννεφα μαζεύτηκαν πάνω από την περίπτωσή του. Αν έμενε ο Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, το ξέρει και ο ίδιος, ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ δύσκολη. Όμως, όπως συμβαίνει με τον συγκεκριμένο αθλητή, η αμφισβήτηση του δημιουργεί έξτρα κίνητρο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ίδιος ο Παππάς, μπορούν να ευχαριστούν κατά κάποιον τρόπο τον Ρικ. Από εκείνη τη στιγμή και μπαίνοντας στο δεύτερο τρίμηνο της αποκατάστασής του, ο 29χρονος γκαρντ μπήκε στην πρίζα και ξαφνικά μετατράπηκε στον μεγαλύτερο επαγγελματία.

* Το πρόγραμμα που έχει κάνει Ιούνιο με Αύγουστο είναι τρελό για Παππά. Τη δουλειά που έριξε τη βλέπει κανείς, ακόμα και αν δεν είναι παρών στις προπονήσεις, όπως στην περίπτωση του Φριντέτ. Ο Παππάς αρχικά εμφανισιακά είναι σχεδόν αγνώριστος. Δεν έχει μείνει απλά μισός. Για επαγγελματία παίκτη το να χάνεις πάνω από 12 κιλά και ενώ μάλιστα είσαι σε περίοδο αποκατάστασης είναι κάτι μη φυσιολογικό. Όμως, δείχνει και τη θέληση του ίδιου να γυρίσει και να επανέλθει καλύτερος από αυτό που ήταν. Στις μετρήσεις πριν την προετοιμασία, τα κιλά του ήταν κάτω από αυτά που ζύγιζε όταν τραυματίστηκε. Άρα, ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Τώρα μένει ο δεύτερος, δηλαδή να σταθεροποιηθεί σε αυτούς τους ρυθμούς μέσα και έξω από το παρκέ.

* Υπάρχουν κι άλλα αξιοσημειώτα από τις πρώτες προπονήσεις του Παναθηναϊκού, αλλά επειδή είναι νωρίς, ας περιμένουμε λίγο και θα επανέλθουμε σχετικά με ένα - δύο παλικαράκια, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

* Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είναι περιζήτητος κάτω από την πρώτη τριάδα της Α1. Υπάρχουν πολλές ομάδες που ποντάρουν στην ποιότητά του και είναι από τους λίγους Έλληνες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Την πιο δυνατή πρόταση, πάντως, ή αν θέλετε το φαβορί για να τον αποκτήσει, είναι η προηγούμενη ομάδα του, αυτή που δεν υπάρχει πια.

* Με τα χρήματα που του δίνουν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, πολύ δύσκολα θα πλησιάζουν τον Κολοσσό, που από την μεριά του όμορφα και νοικοκυρεμένα θα φτιάξει φέτος μια ομάδα ικανή να μπει εύκολα στα πλέι οφ.

* Ύστερα από πέντε μέρες από την έκδοση των διαρκείας, το νούμερο 294 δεσπόζει. Φάτσα - κάρτα στο site της ΚΑΕ. Και προκαλεί προβληματισμό, ειδικότερα έπειτα από ένα καλοκαίρι που έχουν γίνει οι πιο θορυβώδεις κινήσεις των τελευταίων ετών. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσει αυτός που βάζει τα λεφτά του, γιατί όση τρέλα και να κουβαλάει κάποιος για την ομάδα του, σίγουρα πάντα ψάχνει και ανταπόκριση. Εν αναμονή, λοιπόν...

* Η μαγνητική του Κώστα Σλούκα βγήκε το μεσημέρι της Δευτέρας και είναι σχεδόν καθαρή. Τόσο, ώστε να μην υπάρχει θέμα για το ταξίδι και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο διεθνής γκαρντ έκανε τρομερή δουλειά αυτό το διάστημα μαζί με τον Δημήτρη Σκορδή και αύριο το βράδυ πετάει με Turkish Airlines για την Κίνα. Από Τετάρτη θα μπει κανονικά στις προπονήσεις.

* Όποιος είχε διαβάσει το προηγούμενο Σάββατο το SDNA, δεν χρειάζεται να διαβάσει σήμερα, εννέα μέρες μετά, κάτι παραπάνω. Παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Σλούκας χωρίς εάν, εφόσον και ερωτηματικά.

Τα πρώτα τρομακτικά δείγματα του Φριντέτ και ο... αγνώριστος Παππάς!