MENU

*Από την ώρα που σφραγίστηκε ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού, όλοι ψάχνουν τον τρόπο που θα γλιτώσουν οι «ερυθρόλευκοι». Πολλοί λένε και δικαίως, ότι θα βρεθεί αυτός ο τρόπος, επειδή είναι ο Ολυμπιακός, οπότε όλο και κάτι θα σκαρφιστεί κάποιος κάτω από την πίεση του κόσμου. Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

* Μην ακούτε τι λέγεται δεξιά κι αριστερά. Εμείς θα σας εξηγήσουμε πώς έχει η κατάσταση, μέσα από το «Slam Dunk». Απλά και κατανοητά.

* Η αλήθεια είναι μία: ακόμα και αν αύριο το πρωί ο ΕΣΑΚΕ καθόταν και αποφάσιζε με ψήφους 14-0 να κρατήσει με wild card τον Ολυμπιακό στην πρώτη κατηγορία, δεν θα μπορούσε να το κάνει από μόνος του. Δεν υπάρχει τόσο εύκολος τρόπος αυτή τη στιγμή, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το κανονιστικό του πλαίσιο.

* Ένας τρόπος υπάρχει για να μείνει στην Basket League ο Ολυμπιακός: να περάσει νόμος του κράτους. Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. Μόνο αν περάσει τροπολογία στη Βουλή μπορεί να συμβεί αυτό. Μια τροπολογία που θα λέει ότι για φέτος δεν υποβιβάζεται κανείς, για κανέναν λόγο.

* Ο Ολυμπιακός σώζεται πια μόνο με νόμο του κράτους. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΑΚΕ (να ψηφιστεί κατά πλειοψηφία), το πράσινο φως της ΕΟΚ και μετά να έρθει ο Υφυπουργός και να το επικυρώσει με τροπολογία στη βουλή. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

* Ο έτερος ρεαλιστικός τρόπος για να αλλάξει κάτι είναι μια μεγάλη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, που θα φέρει τα πάνω - κάτω με ακύρωση/ επανάληψη της 26ης αγωνιστικής. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπάρχουν νομικά πατήματα για μια τέτοια απόφαση. Ο Ολυμπιακός στην χθεσινή ανακοίνωσή του έδειξε πως περισσότερο θέλησε να σταθεί στο ότι ο ορισμός έγινε εκείνη την ημέρα από δύο αρχιδιαιτητές, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

* Την υπόθεση την έχασε χθες όταν η ΕΟΚ πήγε το έγγραφο με υπογραφή Συμεωνίδη. Καθιστώντας ανίσχυρο το προηγούμενο εγγραφο που είχε κατατεθεί με το αρχικό πρακτικό. Μέχρι και στον Ολυμπιακό το κατάλαβαν, για αυτό και το έφεραν στη δημοσιότητα, για επικοινωνιακούς λόγους. Ώστε να καταδείξει την αλλαγή. Μόνο τα σαΐνια που πουλάνε και πνεύμα δεν το έπιασαν.

* Γενικά, στο νομικό κομμάτι ο Ολυμπιακός τον τελευταίο μήνα πηγαίνει με το κεφάλι πάνω στον τοίχο, προσπαθώντας να τον σπάσει. Για παράδειγμα, δείτε εδώ τι αναφέρει ο κανονισμός περί απαρτίας στην ΚΕΔ, για να λυθεί και αυτό το θέμα.

* Άρα, ακόμα και αν είχαν υπογράψει δύο, όπως φάνηκε στα έγγραφα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός, το θέμα θα έπρεπε να θεωρείται λήξαν. Μόνο που στο έγγραφο που κατέθεσε η ΕΟΚ τη Δευτέρα και το οποίο θεωρείται ως το μοναδικό που είναι σε ισχύ, έχουν υπογράψει τρεις.

* Η ΕΟΚ προσκόμισε τις γραπτές παραιτήσεις και των άλλων δύο αρχιδιαιτητών, που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ΑΣΕΑΔ δύσκολα θα μπει σε τέτοιες λεπτομέρειες, από τη στιγμή που τα υπογεγραμμένα έγγραφα δείχνουν πως υπήρχε εξ αρχής η απαιτούμενη απαρτία.

* Ακόμα, όμως, κι αν έμπαινε το ΑΣΕΑΔ στις κρυφές γωνίες της υπόθεσης, ακόμα κι αν υπήρχε παρανομία της ΚΕΔ, το δικαστήριο θα έκρινε ως καταχρηστική την προσφυγή των Πειραιωτών για έναν και μόνο λόγο. Θα τους έλεγε: «Δηλαδή ξέρετε ότι επί 25 αγωνιστικές η ΚΕΔ παρανομεί και ήρθατε να το πείτε την 26η και τελευταία;». Ο ορισμός του πέναλτι κυρία μου, που λέει κι η διαφήμιση. Ο ορισμός της καταχρηστικής προσφυγής.

* Ως εκ τούτου, μην ασχολείστε με το θέμα του ΑΣΕΑΔ. Σε δικαστικά θέματα καλό είναι να μην ρισκάρεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Όμως, επειδή η φήμη προηγείται των εξελίξεων, σας λέμε ότι μόνο αν είναι ο... Σκινδήλιας δικαστής μπορεί να δικαιωθεί η ομάδα του λιμανιού.

* Α και κάτι άλλο. Η Cosmote TV πόσα λεφτά μπορεί να έχασε από την μη μετάδοση του πρώτου αγώνα; Ήταν ένα ντέρμπι αιωνίων, που θα προσέλκυε συνδρομητές και φυσικά θα δημιουργούσε ακριβό διαφημιστικό χρόνο. Την Πέμπτη πόσα θα χάσει; Είχε και τα δικαιώματα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, μην το ξεχνάτε αυτό και ήδη δεν έδειξε το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στη regular season της Basket League, όταν οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να μην κατέβουν. Από όλο αυτό το μπάχαλο που έχει προκληθεί, πόσα έσοδα χάνει η συνδρομητική πλατφόρμα;

* Μιλάμε για κανονική τρέλα, μια αυτοκτονία σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο αγωνιστικό το ζήτημα ή θέμα πρεστίζ, επειδή ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται στην Α2. Εδώ πυροβόλησαν κανονικά τα πόδια τους. Και εννοείται ότι η ζημιά δεν ξεκινάει από του χρόνου. Εκτός αν πιστεύετε ότι η Cosmote είναι φιλανθρωπική εταιρία...

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο Ολυμπιακός!
EVENTS