MENU

Ο Τσίρο Φότζια μέλος του Ομίλου και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου με δηλώσεις του στο SDNA αποκαλύπτει ότι η διοίκηση της Χριστίνας Τσιλιγκίρη, με δεδομένο ότι γνωρίζει ότι ο όμιλος προστατεύεται από ΦΕΚ, προσπαθεί με πλάγιους τρόπους, ανάρμοστες συμπεριφορές και ανυπόστατα εξώδικα «να μας εξαναγκάσουν να τα μαζέψουμε και να φύγουμε».

Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο που κοινοποιήθηκε προς τον ΝΟΕΦ, αλλά και όλους τους μισθωτές του ΣΕΦ, ανάμεσα στους οποίους και το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με το οποίο καλούνται να αναπτύσσουν ανώτατο όριο ταχύτητας 20 χλμ./ώρα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και να ενημερώνουν με ηλεκτρονικό μήνυμα την αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΦ (Διεύθυνση Διοικητικού), τουλάχιστον 12 ώρες νωρίτερα, «καθορίζοντας την ώρα διέλευσης, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος».

Προσπερνώντας τον τραγέλαφο, με δεδομένο ότι τα ασθενοφόρα ακόμα δεν έχουν ονοματεπώνυμο και βεβαίως είναι φύσει αδύνατον να ενημερώνουν το ΣΕΦ εκ των προτέρων για το πότε θα κάνουν διακομιδή, επιστρέφουμε στις καταγγελίες του Ναυτικού Ομίλου...

«Ο ΝΟΕΦ είναι ένας Ναυταθλητικός όμιλος, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σύμφωνα με ΦΕΚ δικαιούται και διαχειρίζεται 28 θέσεις (24 για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και 4 για τα συνοδευτικά). Πριν από οκτώ χρόνια είχαμε κάνει εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού, η οποία είχε καλυφθεί με δικά μας έξοδα. Εντούτοις τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δεχτεί απίστευτη πολεμική από την κυρία Τσιλιγκίρη, η οποία δηλώνει με κάθε ευκαιρία την πίστη της στον Ολυμπιακό, όπως και ότι θα τον υπηρετεί από όποια θέση κι αν βρίσκεται, προκειμένου να μας πετάξει έξω για να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις στο καγιάκ του Ολυμπιακού», δηλώνει ο κύριος Φότζια και προσθέτει, 

«Προσφάτως μας ζήτησε να αφαιρέσουμε τις ταμπέλες του ομίλου, διότι λέει δεν είναι ιδιόκτητο το λιμάνι, λες και η ταμπέλα αποτελεί τίτλο ιδιοκτησίας... Στη συνέχεια μας είχε απαγορεύσει να προσεγγίζουμε με αυτοκίνητα τη μαρίνα. Μιλάμε για μία απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων, κάτι το οποίο φυσικά αντιβαίνει στους όρους της σύμβασης του μισθίου βάσει του 281 και 288. Όταν είδε ότι δεν κάναμε πίσω, έκανε εκείνη, αποστέλλοντας το έγγραφο που μας καλεί να ειδοποιούμε 12 ώρες νωρίτερα για το πότε θα κινηθούμε.

Προ ημερών προχώρησε στην κοπή δέντρων, με πρόφαση τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου, χωρίς να έχει σχετική άδεια από τους αρμόδιους φορείς.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Παρότι στους χώρους που μισθώνουμε τόσο οι συνδυασμοί των λουκέτων όσο και τηλεχειριστήριο βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων υπαλλήλων του ΣΕΦ, μας εγκαλεί διότι υποτίθεται δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο, ενώ ισχυρίζονται ότι τα κτήρια που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και τα συντηρούμε είναι αυθαίρετα και προτίθενται να τα κατεδαφίσουν...»

 

Η απάντηση του Ομίλου εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την κυρία Τσιλιγκίρη, όσο και τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, οι οποίοι φυσικά θα βρεθούν υπόλογοι στη δικαιοσύνη στην περίπτωση που υπάρξουν ζημιές στην περιουσία του Ναυτικού Ομίλου, αφού σύμφωνα με τους όρους του μισθίου που καταβάλλει, προβλέπεται φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία. 

 

Τέλος, ο κύριος Τσίρο Φότζια αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το οποίο προκαλεί πολλά ερωτηματικά: «Πρόσφατα έγινε διάρρηξη και εκλάπη μία εξωλέμβιος μηχανή. Παρότι η προηγούμενη διοίκηση του ΣΕΦ μας είχε αυξήσει το μίσθωμα για να μας παρέχει ιδιωτική ασφάλεια, η κυρία Τσιλιγκίρη, χωρίς να μειώσει το μίσθωμα σύναψε νέα συμφωνία με άλλη εταιρεία σεκιούριτι, (αφού προηγουμένως ακύρωσε μία που προέβλεπε φύλαξη στη μαρίνα), η οποία δεν προέβλεπε. Μάλιστα, η σύμβαση κόστιζε στο ΣΕΦ διπλάσια σε σχέση με την ακυρωθείσα».

Πράγματι, στις 5 Μαΐου 2020 το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης με ανοικτή διαδικασία με εκτιμώμενη αξία 60.000 (74.400 ευρώ με ΦΠΑ) για διάστημα 8 μηνών.
Ακριβώς δέκα ημέρες αργότερα και τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, δηλαδή στις 15 Μαΐου 2020, η επίσημη ιστοσελίδα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ενημερώνει ότι προχωρά στη ματαίωση του διαγωνισμού, καθότι όπως διευκρινίζει «οι έκτακτες συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας άλλαξαν άρδην» τα δεδομένα, διαβάστε αναλυτικά εδώ τη σχετική ανακοίνωση: https://www.sef-stadium.gr/el/news/673-2020-05-15-19-53-57
Κάπως έτσι, φτάνουμε στην 29 Μαΐου, όταν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα της Διαύγειας, προχωρά στη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού έργου και παροχής υπηρεσιών (απευθείας ανάθεση) με εταιρεία security, η οποία αναλαμβάνει την φύλαξη του ΣΕΦ για τους επόμενους έξι μήνες έναντι του ποσού των (17.856 ευρώ με ΦΠΑ) μηνιαίως.
Βάσει του ακυρωθέντα διαγωνισμού το κόστος φύλαξης μηνιαίως θα έφτανε μαζί με τον ΦΠΑ στα 9.300 ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκε!
Ας δούμε όμως τι ανέφεραν οι όροι του ακυρωθέντα διαγωνισμού: «Αντικείμενο της σύμβασης είναι η φύλαξη των μαρινών και μέρος του περιβάλλοντα χώρου του Σ.Ε.Φ., για οχτώ μήνες. Για το χώρο των μαρινών χρειάζονται (2) δύο βάρδιες ήτοι: 14.00-22.00 και 22.00-06.00 και για το χώρο των γηπέδων (1) μία βάρδια ήτοι: 22.00-06.00. Η βάρδια και για τους δυο χώρους θα είναι οκτάωρη και θα απασχοληθούν συνολικά τρία άτομα, ένα σε κάθε βάρδια. Για την νυχτερινή βάρδια ήτοι 22.00-6.000 απαιτείται η χρήση αυτοκινήτου».
Και πάμε να δούμε και τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού που βρίσκεται σε ισχύ: «Αντικείμενο της σύμβασης είναι η φύλαξη χώρων αρμοδιότητας Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για έξι μήνες. Για το χώρο του φυλακίου στη λίμνη χρειάζεται (1) μία βάρδια 24 ωρών και για τον περιβάλλοντα χώρο (2) δύο βάρδιες 16 ωρών ήτοι: 15.00-07.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και 24 ωρών Σάββατο, Κυριακή και Αργίες. Για τις βάρδιες του περιβάλλοντα χώρου απαιτείται η χρήση μοτοσικλετών ή ποδηλάτων ως πιο οικολογική για το περιβάλλον, κατ’ εντολήν της διοίκησης του Σ.Ε.Φ.»

Τον ακυρωθέντα διαγωνισμό της 6ης Μαΐου μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ: https://www.sef-stadium.gr/.../supplies/sef-procurements
Το ιδιωτικό συμφωνητικό στη Διαύγεια μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ: https://diavgeia.gov.gr/.../9%CE%A53%CE%9E469%CE%97%CE...

Εκτός από γη η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη σκοπεύει να δώσει και ύδωρ στον Ολυμπιακό!