MENU

Το master plan του ΟΑΚΑ με τα έργα που γίνονται από τα κολυμβητήρια, τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μέχρι και τα έργα συντήρησης που θα γίνουν στο στέγαστρο, τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» δηλαδή, παρουσίασε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ούτε ο Πρωθυπουργός όμως, ούτε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκαναν νύξη στο κλειστό του ΟΑΚΑ και το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια, η μοναδική αναφορά στο κλειστό γυμναστήριο έγινε από τον Πρωθυπουργό που είπε ότι θα ανακαινιστεί.

Η μη αναφορά πάντως δείχνει ότι η κατάσταση έχει μείνει στάσιμη και παρά τις εξαγγελίες, δεν υπάρχει καμία πρόοδος σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του γηπέδου.

Όπως ειπώθηκε, το ΟΑΚΑ όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης.  «Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε απογοήτευση καθώς εγκαταστάσεις αφέθηκαν στην τύχη τους. Τις φτιάξαμε με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, δεν τις  ξεχάσαμε. Στοίχισαν στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν 200.000.000 τα 15 τελευταία χρόνια. Αυτά τα 2 χρόνια έχουν γίνει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις. Σήμερα η εικόνα αυτού του εμβληματικού χώρου είναι πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα 10 μεγάλα της δέσμης πρωτοβουλιών ενεργειακής και χωροταξικής μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 μπαίνει ήδη σε εφαρμογή με τη χώρα πανέτοιμη να το υλοποιήσει. Οι πρώτοι πόροι θα εκταμιευτούν πριν από τα τέλη του μήνα και θα αγγίζουν τα 4 δις ευρώ» τόνισε ακόμη και συμπλήρωσε. «Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν θα μπορούσαμε να δρομολογήσουμε μια παρέμβαση της κλίμακας που το ΟΑΚΑ πραγματικά αξίζει. Γι' αυτό και εντάξαμε το master plan και το σχέδιο συνολικής ανάπλασης στο Ταμείο Ανάκαμψης με 43 εκατ. ευρώ. Θα ξεκινήσουμε τη συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου, την επισκευή του στεγάστρου που απειλείται με εκτεταμένη διάβρωση. Θα ανακαινιστούν όμως, και το κλειστό γυμναστήριο και φυσικά το ποδηλατοδρόμιο. Το ΟΑΚΑ στοιχίζει ετησίως 7 εκατ. ευρώ. Σκοπός μας σε τρία χρόνια ο προϋπολογισμός του να είναι ισοσκελισμένος, να έχει στα 5 χρόνια κέρδη  να μπορεί να παράγει έσοδα για να μπορεί τουλάχιστον να υποστηρίζει την συντήρηση του ώστε να μην ξαναβρεθούμε ποτέ στη θέση που βρέθηκε η κυβέρνηση του ΟΑΚΑ όταν ανέλαβε».

Αυγενάκης: «Το ΟΑΚΑ αλλάζει σελίδα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είπε μεταξύ άλλων.

«Σας καλωσορίζω σε αυτό τον πανέμορφο χώρο, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που πρωταγωνιστούμε η ΓΓΑ, σε αυτή την ημέρα σταθμό για την πορεία 40 ετών του ΟΑΚΑ. Μία ημέρα, κατά την οποία το ΟΑΚΑ αλλάζει σελίδα και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Το ΟΑΚΑ αποτελεί τοπόσημο για όλη την περιοχή της Αττικής, μία κυψέλη ανάπτυξης.

Από 2005-2018 το συγκρότημα έπεσε σε λήθαργο. Στο ΟΑΚΑ δεν μπήκε ούτε καρφί. 15 χρόνια μετά η εικόνα ήταν εγκατάλειψης με εμφανή σημάδια φθοράς και ελάχιστη συντήρηση. Όταν αναλάβαμε με τους συνεργάτες μου δεν ξέραμε από πού να ξεκινήσουμε. Προχωρήσαμε άμεσα σε εργασίες συντήρησης.  Υλοποιούμε στοχευμένα αναπτυξιακά έργα».

Την παρουσίαση μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

Ούτε λέξη για το κλειστό του ΟΑΚΑ στην παρουσίαση του master plan από Μητσοτάκη - Αυγενάκη
EVENTS