MENU

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά, νίκησε εύκολα τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ γυναικών. Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σημαντικά, νίκησε εύκολα τον Ολυμπιακό στο ίδιο άθλημα. Οι ήττες και τα προβλήματα για μια ομάδα που όσο ήταν… μόνη ουσιαστικά έμοιαζε άτρωτη, αυξάνονται όλο και περισσότερο. 

Λίγες ημέρες πριν, υπήρξε κι ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός απ’ την Πόρτο. Τα πράγματα μόνο καλά δεν πηγαίνουν για τους Ερυθρόλευκους. Διότι μέσα σε όλα, δεν έχουν βρει και την παραμικρή αφορμή για να αρχίσουν τη γνωστή τους πολιτική στις ήττες και τις αποτυχίες. Δηλαδή τις ενστάσεις, τις ανακοινώσεις και πάει λέγοντας. 

Βρήκαν αλλού τον… φταίχτη όμως. Που; Στο SDNA! Επειδή «τόλμησε» να μεταδώσει το μεγάλο ντέρμπι του αθλήματος. Επειδή «τόλμησε» να βάλει στα Ελληνικά σπίτια το ματς που ήθελε να δει ο κόσμος. Προβάλλοντας το άθλημα και φυσικά τις ίδιες τις ομάδες που αναμετρήθηκαν. Κάτι που ο Ολυμπιακός σαφώς και δεν μπόρεσε να εκτιμήσει. Με δεκάδες χιλιάδες κόσμο να τιμά τη μετάδοση και το SDNA να αντιμετωπίζει ισότιμα τις δυο ομάδες. Με σεβασμό. Όπως αξίζει σε αθλήτριες και αθλητές όποιο χρώμα κι αν φοράνε, για όποιους παράγοντες κι αν εργάζονται.  

Απαγορεύτηκε λοιπόν σε προπονητές και παίκτριες να κάνουν δηλώσεις στον ρεπόρτερ του SDNA. Η μεγάλη διαφωνία των Πειραιωτών, ίσως να είχε να κάνει με το γεγονός πως μεταδόθηκε η αναμέτρηση μέσω της ιστοσελίδας μας. Προφανώς είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα να προβάλλονται απ’ το ESPN και το BBC, ή έστω το Sky Sports. Οπότε τους… κακόπεσε η ευκαιρία να τους δει ο κόσμος τους μέσω του SDNA. 

Ή ίσως εκεί να ήταν και το βασικό θέμα. Πως δεν ήθελαν να τους δει ο κόσμος τους, γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει αγωνιστικά. Όσο να’ ναι, η προπαγάνδα κρύβει πολλά, αλλά όχι τα πάντα. Κυρίως δεν κρύβει τα αποτελέσματα. Εκτός αν οι βλέψεις τους είναι να γίνουν κάτι σαν την Βόρεια Κορέα του αθλητισμού και να μεταδίδουν μέχρι και τα αποτελέσματα όπως τους βολεύουν. Προβάλλοντας μόνο το ένα σετ που κέρδισαν και μην αναφέροντας το ποιος νίκησε τελικά. 

Οι σχέσεις του Ολυμπιακού στο σύνολό του με την κυβέρνηση, είναι εξαιρετικές. Με τον Λευτέρη Αυγενάκη ακόμη περισσότερο. Γιατί λοιπόν αφού τους ενοχλεί τόσο το SDNA που έχει το ελάττωμα να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα, δεν έκαναν ένα τηλέφωνο να τους μεταδώσει η ΕΡΤ; Η ΕΤ3 κατά προτίμηση, που ήθελε να δείξει και τον αγώνα μπάσκετ στο ΣΕΦ. Αλλά αρνήθηκε ο Ολυμπιακός επειδή το επίσημο κανάλι των Πειραιωτών είναι… αντικειμενικό και φυσικά δείχνει αυτό που θα ήθελαν. Όχι αυτό που γίνεται σε πολλές περιπτώσεις. Π.χ. μπουκάλια να πετάγονται σε αντίπαλες παίκτριες. 

Η ουσία στην υπόθεση δεν είναι το τι γράφει το κάθε μικρόφωνο. Το βασικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, είναι η ήττα. Η ευκολία με την οποία ήρθε αυτή. Το λογότυπο ακόμη και Olympiacos TV να έγραφε, πώς θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αυτά που έγιναν στο τάραφλεξ; Πώς δικαιολογείται το πισωγύρισμα στο συγκεκριμένο τμήμα και όχι μόνο; 

Κάθε φορά αναζητείται ένας… δράκος. Αυτή τη φορά ήταν το SDNA. Για να κρυφτεί το παραμύθι της ανωτερότητας, της διαφοράς δυναμικότητας και των τμημάτων που απέχουν… χιλιόμετρα από κάθε αντίπαλο. 

«Αρνητές δηλώσεων» στον Ολυμπιακό
EVENTS