MENU
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τόσο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος όσο και οι παίκτες του κάθε άλλο παρά «χορτασμένοι» ξεκινάνε τη φετινή σεζόν. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι άνοιξαν την αυλαία κατακτώντας το Σούπερ Καπ. Από τη μία το πρωτάθλημα που παραμένει ανταγωνιστικό δίνει πάντα κίνητρο για περεταίρω νίκες και διακρίσεις από την άλλη ο Παναθηναϊκός την τελευταία εξαετία έχει μετατραπεί από διεκδικητής τίτλων σε κατακτητής τίτλων.

Λίγο μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ανέφερε μακριά από τις κάμερες κάτι που λίγο πολύ έχει ξαναπεί. Είτε μιλάμε για τον τελευταίο, κατά προτεραιότητα, τίτλο είτε για τον πρώτο και βασικότερο δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα του να μην έχει δίψα να τον κατακτήσει. Και βάζοντας στην εξίσωση το ότι οι πράσινοι επιστρέφουν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει ότι ο πήχης παραμένει ψηλά.

Όπως είδαμε τα προηγούμενα χρόνια στην περίπτωση του Ολυμπιακού το Τσάμπιονς Λιγκ έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Σίγουρα το επίπεδο είναι πολύ υψηλό αλλά παράλληλα δεν είναι και απαγορευτικό να έρθει μια καλή πορεία από τη στιγμή μάλιστα που έχει μπει στην… ιστορία και το play in που δίνει την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να περάσουν τον όμιλο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε έναν απαιτητικό όμιλο έχοντας ωστόσο αποφύγει τα μεγαλύτερα… θηρία όπως η Περούτζια, η Βάρτα, η Τσιβιτανόβα, η Βερόνα και η Λούμπλιν. Όχι ότι αυτό κάνει τη δουλειά του απλά αλλά σίγουρα αφαιρεί μεγάλο βάρος.

Όπως είδαμε, όμως, το Τσαμπιονς Λιγκ είναι μια μεγάλη πρόκληση αλλά και μία παγίδα καθώς φάνηκε πόσο καταπιεσμένος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια όταν έφτανε η ώρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος και όταν είχε ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό ταξίδι. Αν κάτι μπορεί να υπάρχει σαν αντίβαρο, όμως, είναι πως ο Ανδρεόπουλος έχει δείξει πολλάκις ότι οι ομάδες του πατάνε.. γκάζι μετά τον Φεβρουάριο, όταν κρίνονται οι τίτλοι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι έχει μια ομάδα πέρα για πέρα πλήρη. Εκτός από τους δύο καλούς πασαδόρους αλλά και τον Μανδηλάρη που είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του Νίλσεν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ποτέ τόσο γεμάτος στα άκρα. Δύο πολύ καλοί Έλληνες ακραίοι και δύο πολύ αξιόλογο ξένοι συνθέτουν μια τετράδα που δύσκολα θα ξεχώριζε κανείς του βασικούς από τους αναπληρωματικούς. Αυτό δίνει την άνεση και για καλύτερη διαχείριση αλλά κυρίως την ευκαιρία να έχει ο Παναθηναϊκός τη φρεσκάδα που απαιτείται όταν φτάσουν τα κρίσιμα σημεία της σεζόν.

Η εικόνα της ομάδας κόντρα στον Φλοίσβο στο παιχνίδι του Σούπερ Καπ ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική αλλά ας μη γελιόμαστε, δεν ήταν παιχνίδι για συμπεράσματα. Ούτε ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα έτοιμος πόσω μάλλον ο αντίπαλός του. Αυτό που ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρο από τον κόουτς των πρασίνων ήταν η λογική του «ένα βήμα τη φορά». Αλλά κυρίως του ότι η ομάδα δεν είναι χορτασμένη και πάντα μπορεί να δημιουργεί νέες προκλήσεις και να κρατάει το κίνητρο ισχυρό ακόμα και αν δεν υπάρχει πλέον… σύνδρομο στέρησης τίτλων.

Πλήρης, ορεξάτος και έτοιμος για όλα