MENU

Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό απέναντι στη Μακάμπι ωστόσο αυτό που δίνει μεγαλύτερη αισιοδοξία στους ερυθρόλευκους είναι η εικόνα που παρουσίασαν και που είναι πιο ουσιαστικό προβάδισμα ίσως. Το γεγονός ότι τα βασικά γρανάζια του Ολυμπιακού διανύουν παραγωγική περίοδο δίνει ασφάλεια στην ομάδα του Τζουλιάνι και αισιοδοξία για θετική έκβαση και στο δεύτερο τελικό.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Γκουσταβάο συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη μπροστά ζώνη του Ολυμπιακού, σε έναν τομέα όπου η ομάδα είχε σοβαρά προβλήματα. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να είναι αργός και βαρύς αλλά το ύψος του σε συνδυασμό με τις καλές τοποθετήσεις του έκαναν τη διαφορά στον πρώτο τελικό και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στη Μακάμπι είτε με κερδισμένους πόντους από μπλοκ είτε κάνοντας τη δουλειά της άμυνας πιο απλή. Μαζί του και ο Παγένκ παραμένει σε καλή κατάσταση με τους δυο τους να συνθέτουν ένα επιδραστικό δίδυμο κεντρικών. Ο Σλοβένος έχει επιπλέον και τη δυνατότητα να πιέσει πολύ από το σερβίς του και αυτό ενδεχομένως να βάλει δύσκολα στη Μακάμπι.

Σαφώς και η υποδοχή όπως και η δημιουργία των πασαδόρων είναι ουσιώδες ζήτημα για τις δύο ομάδες αλλά εκεί που υπήρχε ξεκάθαρη υπεροχή στο παιχνίδι του Τελ Αβίβ ήταν το match up των διαγώνιων. Ο Στερν κάνει γενικότερα μια καλή σεζόν και στον πρώτο τελικό επιβεβαίωσε πόσο κομβικός μπορεί να είναι αλλά από την άλλη πλευρά ο Σαφόνοφ δε βρέθηκε σε καλή μέρα. Ωστόσο είναι δύσκολο να βρεθεί και πάλι σε κακή μέρα ο διαγώνιος της Μακάμπι και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Η αντιμετώπισή του θα είναι από τα βασικά ζητούμενα για τους παίκτες του Τζουλιάνι και σε αυτή την περίπτωση το μπλοκ θα κληθεί και πάλι να κάνει τη διαφορά.

Ένας τελικός σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ που θα είναι προετοιμασμένο για πανηγύρι είναι πάντα μια καλή συνθήκη για τους γηπεδούχους. Επειδή, όμως, ο αθλητισμός έχει ιδιαιτερότητες αυτό θα είναι και μια πρόκληση για τους ερυθρόλευκους ώστε να αποφύγουν την παγίδα του ενθουσιασμού. Φυσικά οι περισσότεροι από τους παίκτες κουβαλάνε μεγάλη εμπειρία και ξέρουν πως να αποφύγουν εύκολα λάθη. Η Μακάμπι θα έρθει στην Ελλάδα για έναν τελικό στον οποίο ήδη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και το μόνο που υπάρχει στο μυαλό των Ισραηλινών είναι να χαλάσουν το πάρτι στο ΣΕΦ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτόν και κυρίως παίζουν κόντρα σε μια ομάδα απόλυτα υποψιασμένη. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στη θέση της Μακάμπι στα ημιτελικά κάτι που ήταν το καλύτερο μάθημα ώστε να κάνει τον Τζουλιάνι και τους παίκτες του πιο έτοιμους πνευματικά για να μην πάθουν ότι έκαναν στον προηγούμενο γύρο. Όλα αυτά θα φανούν σε λίγες ώρες, όμως, όταν και θα κριθεί ο νέος κάτοχος του Challenge Cup.

Ώρα τελικού