MENU

Το Movano είναι πάντα πλήρως εξοπλισμένο για κάθε εργάσιμη μέρα σκληρής δουλειάς, ακόμα και στη βασική έκδοση. Το Σύστημα Σταθεροποίησης σε περίπτωση Πλευρικών Ανέμων (Side-Wind Assistant) διατίθεται για πρώτη φορά.

Το ίδιο ισχύει και για τα φώτα ημέρας LED, τον τηλεχειρισμό, το σύστημα ήχου με Bluetooth και πρίζα USB, και το Sight Pack με αυτόματη μείωση έντασης φωτισμού προβολέων και αισθητήρα βροχής.

Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) και μία Κάμερα “Πίσω θέασης” (“Rear Vision”) κάνουν το ντεμπούτο τους στο Movano.

Μία ειδική κάμερα δείχνει στον οδηγό τι συμβαίνει πίσω από το όχημα ενώ αυτό κινείται. Στις εκδόσεις panel van με διαχωριστικό ανάμεσα στο cockpit και το χώρο φόρτωσης, οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται μόνο στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) αποτρέπει ατυχήματα με άλλους χρήστες των δρόμων, για παράδειγμα δικυκλιστές. Κινούμενα αντικείμενα, όπως ποδήλατα ή μοτοσικλέτες, που ο οδηγός συνήθως δεν μπορεί να αντιληφθεί από το cockpit, αναγνωρίζονται από αισθητήρες υπερήχων.

Εάν αυτοί ανιχνεύσουν κάτι στο ‘τυφλό’ σημείο, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη. Πρόσθετα στοιχεία ασφάλειας στο νέο Movano περιλαμβάνουν το προαιρετικό σύστημα διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keep Assist).

Η γκάμα κινητήρων του νέου Movano βασίζεται στον ισχυρό BiTurbo diesel με τη μέτρια κατανάλωση:

Η τιμή εκκίνησης στη Γερμανία είναι 27.925 € (τιμή λιανικής χωρίς ΦΠΑ) για το Movano panel van με εμπρόσθια κίνηση (FWD) και μικτό βάρος οχήματος 2,8 τόνων. Οι τιμές για το δημοφιλέστερο Movano 3,5 τόνων στη Γερμανία, με μεσαίο μεταξόνιο, μεσαίο ύψος και εμπρόσθια κίνηση, ξεκινούν από 32.325 €.

Όλες οι εκδόσεις χρησιμοποιούν πολύ αποδοτικούς κινητήρες BiTurbo diesel. Συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση με υψηλή ροπή. Με το Combo Cargo και το νέο Vivaro, το Movano ολοκληρώνει το στόλο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Opel (LCV), που είναι και ο νεότερος της αγοράς.

Αυτό είναι το νέο Opel Movano