SDNA sprite sdna-2019-sports-sprite
MENU

Το άθλημα του Padel Tennis παίζεται ευρέως σε όλο τον κόσμο αλλά έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση και στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη 5 club και ετοιμάζεται άλλο ένα υπερσύγχρονο. Το παντέλ εφευρέθηκε στο Ακαπούλκο στο Μεξικό, από τον Enrique Corcuera το 1969. Για την ώρα είναι λαοφιλές στην Λατινική Αμερική σε χώρες όπως η Αργεντινή και το Μεξικό. Στην Ευρώπη μεγάλη άνθηση γνωρίζει στην Ισπανία και έχει αρχίσει η διάδοσή του και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το παιχνίδι του Padel έχει παρομοιαστεί ως “τέννις με τοίχους”. Είναι ένα άθλημα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του τέννις, του σκουός και της ρακέτας. Έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, κυρίως λόγω της απλότητας αλλά και των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με ήδη υπάρχοντα αθλήματα που χρησιμοποιούν ρακέτα.

Το padel συνήθως παίζεται διπλό σε "περιφραγμένο" χώρο και με διαστάσεις περίπου τις μισές ενός γηπέδου τένις (10 μέτρα πλάτος επί 20 μέτρα μήκος). Το σκορ είναι ακριβώς το ίδιο με το τένις και οι μπάλες που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες με του τένις αλλά με λιγότερη πίεση. Η μεγαλύτερη διαφορά με το τένις είναι ότι περιφράσσεται με τοίχους, οι οποίοι συμμετέχουν στο παιχνίδι με παρόμοιο τρόπο όπως το squash.

Το Padel είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να παίξετε και απευθύνεται σε ένα ευρύ πληθυσμό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το μεγαλύτερο του, ίσως, πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να παίξουν Padel άτομα όλων των ηλικιών, από ένα παιδί 5 ετών έως βετεράνοι 70-75 ετών.

Οι περισσότεροι παίκτες έχουν σωστή αντίληψη του παιχνιδιού μέσα στα πρώτα 20 λεπτά και αποκτούν εύκολα ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να το απολαύσουν.

Ποιος το έφερε στην Ελλάδα...

Το άθλημα Padel ή παιχνίδι όπως το βλέπουν οι περισσότεροι ήρθε στην Ελλάδα το 2013 από τον Γιώργο Λόσταρο, ο οποίος το είδε για πρώτη φορά στους Κανάριους νήσους. Αυτός ήταν και ο Έλληνας που άνοιξε το πρώτο club στην Ελλάδα για να ακολουθήσουν μετά τα βήματα του και οι υπόλοιποι...

Έρχεται το υπερσύγχρονο Arena Padel club

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αττική 5 club που μπορεί κάποιος να παίξει padel και ετοιμάζεται ένα ακόμα το οποίο θα είναι βασισμένο σε πρότυπα του εξωτερικού. Με γήπεδα του 2018 με προδιαγραφές για αγώνα wpt της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με μοκέτες τελευταία γενιάς και άλλα πολλά.

Το όνομα του είναι Arena Padel club και θα βρίσκεται και αυτό στην Γλυφάδα που όπως όλα δείχνουν είναι κέντρο του Padel..

Ο Ζλάταν παίζει παντέλ...

Έτσι, βλέπουμε πως μετά την Ισπανία και σε άλλες χώρες αναπτύσσεται ραγδαία το άθλημα και το αγκαλιάζουν και πολλοί διάσημοι αθλητές όπως είναι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς που έκανε μία πολύ μεγάλη επένδυση ανοίγοντας, μάλιστα, το δικό του κέντρο στη Σουηδία!

Ο σούπερ σταρ των «κόκκινων διαβόλων», μάλιστα έπιασε τη ρακέτα και έκανε επίδειξη με τον Πολ Πογκμπά να βρίσκεται στους θεατές και να τον στηρίζει ηθικά!