MENU

Στην πρώτη Γενική Συνέλευση της «Μάνας του Λόχου», στις 27 Μαΐου, δεν υπήρξε απαρτία, με αποτέλεσμα βάσει του καταστατικού του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να οριστεί επαναληπτική, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», παρουσία πάνω από 100 φίλων του συλλόγου και ασφαλώς του Γενικού Γραμματέα του, Ηλία Μιχαλαριά.

Ο νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Μπαλτάκος, έχει φέρει μαζί του το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας στο πλαίσιο του σχεδίου τετραπλής ανάπλασης της Αθήνας, το οποίο αφορά το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του συλλόγου στο Γουδή και δήλωσε στο ξεκίνημα της Γενικής Συνέλευσης: «Εδώ και δύο μήνες, με ευθύνη όλων μας, ο σύλλογος έχει χωριστεί σε στρατόπεδα. Είναι σαφές ότι έχει διχαστεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Είναι δύσκολο να διαβάσει κάποιος αυτή τη συμφωνία.

Αυτό που θέλω να ζητήσω από όσα μέλη είναι παρόντα είναι να διαβάσουν το κείμενο, όχι να το δουν ως ένα κείμενο που έχει υπογράψει ο Μπαλτάκος. Εμείς ως Παναθηναϊκός έχουμε τη διάθεση να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει το γήπεδο στο Γουδή. Αποτελεί ένα θεμελιώδες και ιστορικό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό, πολλές γενιές το παλεύουν και δεν το έχουν καταφέρει. Η δική μου εξουσία ως πρόεδρος φτάνει ως εδώ. Θέλουμε να φτιάξουμε το νέο γήπεδο στο Γουδή, τα υπόλοιπα πράγματα αφορούν την επόμενη διοίκηση.

Είναι ιστορική μας ευθύνη και πρέπει να το φέρουμε εις πέρας. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο μόνος μου. Αποχωρώντας απο την Προεδρία, έχω να δηλώσω ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα έργο που πρέπει να σηκώσετε όλοι στους ώμους σας και να το παλέψετε, ασχέτως αν για λόγους συγκυρίας έχει συνδεθεί με το όνομά μου. Θέλω να ψηφίσετε με το χέρι στην καρδιά, με μοναδικό γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού».

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως αν δεν προχωρήσει το γήπεδο στο Γουδή, δεν αναγράφεται πουθενά στο σχετικό μνημόνιο οτι θα πρέπει να παραχωρηθεί η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. «Θα δούμε στη συνέχεια τι θα αποφασίσουν οι επόμενες διοικήσεις. Προς το παρόν, η τωρινή διοίκηση και η Κυβέρνηση μέσω αυτού του εγγράφου απλώς δηλώνουν τη θέληση τους. Να ξέρετε όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να την πατήσει ο Παναθηναϊκός», απάντησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη στην ερώτηση μέλους του συλλόγου σχετικά με την παραχώρηση του «Απόστολος Νικολαΐδης».

«Μακάρι να αναλάβει τον Ερασιτέχνη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος»

«Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει δηλώσει επανειλημμένως πόσο υπέρ του γηπέδου στο Γουδή είναι. Εφόσον τελικά αναλάβει τον Ερασιτέχνη, που μακάρι να τον αναλάβει. Αυτό το έγγραφο όμως δεν θα έχει καμία αξία αν δεν ψηφίσει υπέρ του η Γενική Συνέλευση», δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος μετά από ερώτηση μέλους σχετικά με την ενδεχόμενη είσοδο του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods στα διοικητικά της «Μάνας του Λόχου» και τις απόψεις του για το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδή.

Λίγο μετά τις 18.40 ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία ψηφοφορίας υπέρ ή κατά του μνημονίου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή, (θα είναι μυστική και με τριμελή εφορευτική επιτροπή), με τη διαδικασία να ξεκινάει λίγα λεπτά αργότερα. Προηγουμένως, ένα από τα μέλη είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί στην κουβέντα για το γηπεδικό και το Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά η άποψή του αποδοκιμάστηκε, καθώς η επιστροφή στο ΟΑΚΑ δεν αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων της ομάδας.

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος ανέλυσε επίσης το πόσο σημαντικό είναι από εδώ και πέρα ο κόσμος του Παναθηναϊκού να αναλάβει την ευθύνη του γηπέδου στο Γουδή και να το «τρέξει»: «Δεν είναι θέμα Μπαλτάκου ή μη, δεν έχει σημασία ποιος ξεκίνησε το project. Ας το τελειώσει αν θέλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα είναι ευχής έργον. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του».

Βροντερό «ναι» υπέρ της συνέχισης των ενεργειών για το γήπεδο στο Γουδί

Λίγο μετά τις 19.30 ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων από την εφορευτική επιτροπή. Σε 74 συνολικά ψηφοδέλτια, 61 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ψήφισαν υπέρ του «ναι» για τη συνέχιση των ενεργειών που αφορούν το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του συλλόγου στο Γουδή, 10 επέλεξαν το «όχι», υπήρξαν δύο λευκά και ένα άκυρο.

Υπήρξε μια συγκινητική στιγμή σε αυτό το διάστημα στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», όταν ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού, γεννημένος το 1930, ο οποίος συμμετέχει εδώ και πάνω από μισόν αιώνα στις Γενικές Συνελεύσεις των Πράσινων, κάλεσε τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να είναι πάντοτε υπερήφανοι που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό επειδή είναι η μεγαλύτερη και πιο αγνή ομάδα στην Ελλάδα, ενώ χειροκροτήθηκε από άπαντες.

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση και την εν λόγω ψηφοφορία και ξεκαθάρισε ότι κανένας από τους Εφόρους της «Μάνας του Λόχου» αυτής της περιόδου δεν έχει πάρει χρήματα για την δουλειά του, αλλά και ότι πολλοί, όπως ο κ. Μιχαλαριάς και ο κ. Σαράντος, έχουν βάλει λεφτά. Αμέσως μετά ξεκίνησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη και η συζήτηση περί αγωνιστικού απολογισμού των τμημάτων του και οικονομικών θεμάτων.

Αναγνώστηκε η Έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής που αφορά τα πεπραγμένα της νυν διοίκησης, από τον Αύγουστο του 2016 έως τις 27 Μαΐου του 2017. Σύμφωνα με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, οι δαπάνες που έγιναν καλύπτονται από αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ολα τα παραστατικά εντάλματα είναι καταχωρημένα με πλήρη τάξη και επιμέλεια στα βιβλία και το λογιστήριο του συλλόγου λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο. Συνεπώς, η Επιτροπή εισηγήθηκε υπέρ της απαλλαγής της απερχόμενης διοίκησης (Μπαλτάκου) του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διακόπηκε τελικά λίγο μετά τις 20.40, μετά από πρόταση του κ. Μπαλτάκου που έγινε δεκτή δια ανατάσεως της χειρός, και την επόμενη Κυριακή θα υπάρξει νέα Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την εκλογή Δ.Σ., οπότε και θα ξεκαθαρίσει οριστικά ποια θα είναι η επόμενη ημέρα της «Μάνας του Λόχου», με την διοίκηση Πρωτοδικείου να παραμένει ένα πολύ πιθανό (αρνητικό) σενάριο για τον σύλλογο και τον νυν πρόεδρο να έχει δηλώσει στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση ότι η διοίκησή του έχει ουσιαστικά αποχωρήσει ήδη και παραμένει στη θέση της για τυπικούς λόγους.

Δείτε φωτογραφίες από την Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην Media Gallery του SDNA

Βροντερό «ναι» για το Γουδή από την Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού