MENU

«Έπαιρνα σωστές αποφάσεις, έκανα σωστές επιλογές στις ζόρικες στιγμές του αγώνα», είπε στο SDNA όταν τον ρωτήσαμε αν θεωρεί πως ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο χορτάρι. «Χρησιμοποίησα έξυπνα τα όπλα μου, έμπαινα στο γήπεδο το οποίο με βοηθούσε πολύ, όταν είχε γυρισμένη την πλάτη του, να τελειώσω τον πόντο με το βολέ. Ήξερε ότι έχω και αυτό το όπλο στη φαρέτρα μου. Είχα καλή μέρα και σε ό,τι αφορά τις επιστροφές και το σερβίς. Έπαιζα συντηρητικά, αλλά ταυτόχρονα ανέβαζα στροφές και δύναμη εκεί που χρειαζόταν. Δεν θα έλεγα ότι έκανα κάτι πολύπλοκο στο γήπεδο, τα κράτησα όλα απλά. Συγκεντρώθηκα και έμεινα πολύ ψύχραιμος σε σύγκριση με άλλες μέρες».

Τον πεισμώνει το γεγονός ότι δεν έχει νικήσει ποτέ τον Νικ Κύργιο στο tour; «Κάθε αγώνας με πεισμώνει. Πρέπει απλά να βγω έξω και να παίξω καλό τένις. Και ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει. Εγώ απλά πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και να συγκεντρωθώ σε αυτά που κάνω καλύτερα. Θα είναι λάθος αν συγκεντρωθώ σε αυτό που θα γίνεται στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Αν τα ακολουθήσω όλα αυτά, αν μάχομαι στα κρίσιμα σημεία, αν δίνω πίστη στον εαυτό μου εκεί που χρειάζεται, θα μπορέσω να βρεθώ εκεί που θέλω».

Τον ρωτήσαμε, τέλος, τι έχει βελτιώσει περισσότερο στο παιχνίδι του και κάνει τόσο καλές εμφανίσεις στο γρασίδι. «Η τεχνική είναι σημαντική σε μια τέτοια επιφάνεια. Σαφώς με έχει βοηθήσει και μου έχει δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθώ φέτος. Είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να μπει περισσότερη προσοχή από προπονητές, όταν θέλουν να βοηθήσουν τους παίκτες τους στο χορτάρι. Αν η τεχνική και ο τρόπος κάλυψής δεν είναι σωστοί, το χορτάρι είναι μια πολύ δύσκολη επιφάνεια».

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και στα αγγλικά...

Για τον Κύργιο: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετωπίσω. Τον σέβομαι γι' αυτό που προσπαθεί να κάνει, παρότι έχει υπάρξει αμφιλεγόμενος στο παρελθόν. Παίζει καλό τένις. Θα προσπαθήσω να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου από την αρχή ως το τέλος. Μακάρι να μείνω εκεί και να κάνω κάτι σπουδαίο, να κάνω ένα ανταγωνιστικό ματς απέναντί του.

Για τον Φιλιππούση: «Ο Μαρκ είναι κάποιος που ξέρουμε εδώ και καιρό. Έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν λίγο, είναι καλός μας φίλος. Μιλάμε και την ίδια γλώσσα. Υπάρχει καλή σύνδεση μεταξύ μας και αυτό έχει σημασία. Όχι μόνο στο court, έχει και καλές αξίες ως άνθρωπος, τον σεβόμαστε πολύ. Μας αρέσει ως οικογένεια να είμαστε κοντά του, είναι καλός φίλος. Τυχαίνει να είναι στο Wimbledon και ο πατέρας μου του είπε να είναι δίπλα μας. Αυτό συμβαίνει, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο»

Για το αν έχει δουλέψει μαζί του το σερβίς: «Του μαθαίνω να σερβίρει, αυτό γίνεται αυτή την εβδομάδα και ακολουθεί με ακρίβεια τις συμβουλές μου. Έχω δει μεγάλη διαφορά στην ευστοχία στην προπόνηση. Είναι ενθουσιασμένος και σκέφτεται να επιστρέψει στο tour και να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα!».

Για τον ακριβή ρόλο του Μαρκ: «Δεν έφερα κανέναν στην ομάδα μου. Είναι ευπρόσδεκτος να καθίσει μαζί μας, να φάει μαζί μας, να είναι στις προπονήσεις και να χτυπάει μαζί μου, κάτι που μου αρέσει πολύ, να μου δίνει συμβουλές. Είμαι ανοιχτός στο να ακούσω κάθε θρύλο που θέλει να μου δώσει συμβουλές. Και είναι καλό που ήρθε από τον πατέρα μου, διότι είναι δύσκολη η σχέση. Είμαι χαρούμενος που μόνος του το έκανε, δεν πίεσα εγώ για κάτι. Χαίρομαι που έχω δίπλα μου τον Μαρκ, δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό σε αυτό. Είναι φοβερός, έχει παίξει τόσα ματς, έχει αντιμετωπίσει τόσα σενάρια και καταστάσεις. Ξέρει και την τενιστική ψυχολογία, ίσως περισσότερο από τον πατέρα μου που δεν έχει παίξει στο tour αλλά έχει άλλες δυνατότητες ως προπονητής».

Για τον ιδανικό τενίστα: «Σερβίς Τζον Ίσνερ, forehand Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, backhand Νόβακ Τζόκοβιτς, επιστροφές Νόβακ Τζόκοβιτς, κίνηση Ντιέγκο Σβάρτσμαν, πνευματική δύναμη Ράφα Ναδάλ.

Στέφανος για Κύργιο: «Πρέπει απλά να κάνω τη δουλειά μου»
EVENTS