MENU

Το SDNA τον ρώτησε τι είπε στον εαυτό του όταν έμεινε πίσω στο σκορ με 1-2. «Είπα ότι η μάχη συνεχίζεται», απάντησε. «Ότι μπορεί να είμαι πίσω στο σκορ, αλλά η φωτιά είναι ακόμα μέσα».

Τον ρωτήσαμε ακόμα αν τον «εξιτάρει» η μάχη με έναν τόσο πολυδιαφημισμένο αντίπαλο, όπως ο Γιάνικ Σίνερ. «Είναι ένας παίκτης που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και έχει κάνει καλά αποτελέσματα. Θα είναι μεγάλη μάχη. Σέβομαι την προσπάθειά του, το παιχνίδι του. Για μένα είναι σημαντικό να είμαι προετοιμασμένος, η φυσική μου κατάσταση να είναι στο καλύτερο επίπεδο. Νομίζω ότι ματς θα είναι physical και θα βρεθώ αντιμέτωπος με έναν πολύ καλό Σίνερ, ο οποίος είναι σε ένα σερί καλών παιχνιδιών».

Ο Στεφ ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε τον αγώνα. «Μπράβο μου γιατί έβαλα πολλή προσπάθεια, υπομονή, πίστη. Υπήρξαν στιγμές που δέχτηκα απειλή από το παιχνίδι του, αλλά κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος στον στόχο μου, ώστε να βγω από αυτή την κατάσταση και να επικρατήσω στο τέλος. Μιλούσα στον εαυτό μου, έδινα θάρρος και δύναμη και αυτό με βοήθησε να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές».

Ρωτήθηκε στα ελληνικά και για το «κοινό» του. «Νιώθω ότι έχω μια μεγάλη οικογένεια εδώ στην Αυστραλία, από διάφορα backgrounds και διαφορετικών εθνικοτήτων. Και αυτό είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα που έχω δημιουργήσει από το μηδέν. Έχω φέρει τον κόσμο σε επαφή μαζί μου μέσω του παιχνιδιού μου, της ψυχής που βγάζω μέσα στο γήπεδο και είναι ωραίο να έχω ένα fan base, ανθρώπους που με υποστηρίζουν σε κάθε προσπάθεια, λάτρεις του τένις που βλέπουν κάτι ωραίο σε μένα. Ελπίζω να πολλαπλασιαστούν».

Και κατέληξε μιλώντας για το «μέλλον» του στη Μελβούρνη: «Βλέπω κάθε ματς ξεχωριστά, μαθαίνω κάτι καινούργιο από κάθε αγώνα και προσπαθώ να το βάλω στο παιχνίδι μου. Με ενθαρρύνει ο τρόπος που πάλεψα σήμερα και μου δίνει ενέργεια να συνεχίσω να προσπαθώ»

Απαντώντας σε ερώτηση στα αγγλικά, μίλησε για τις πιθανότητές του για κατάκτηση του τίτλου. «Κάνω ό,τι μπορώ μεχρι τώρα, παλεύω σε κάθε ματς, δίνω και την ψυχή μου. Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις, συνήθως πέφτω έξω, διότι είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου. Προβλέπω ότι είμαι στη σωστή κατεύθυνση και τα πράγματα δείχνουν καλά μέχρι τώρα. Με το σωστό mindset και τη σωστή συμπεριφορά, οι πιθανότητές μου είναι αρκετά καλές».

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο ματς: «Χρειαζόταν πνευματική δύναμη για να ξεπεράσω τις δυσκολίες και νομίζω ότι έκανα το σωστό πράγμα στα μπρέικ πόιντ. Ήταν μεγάλο comeback. Ήταν ένα ματς με πολλά συναισθήματα και έπρεπε να θυμίζω συνέχεια στον εαυτό μου να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα, διότι υπήρχαν βαριά χτυπήματα, μεγάλα ράλι, μεγάλα σερβίς. Συνέβαιναν πολλά»

Για το εκπληκτικό πέμπτο σετ των 4 αβίαστων λαθών: «Ένιωσα ότι κάποιες στιγμές ήμουν αμυντικός, δεν πήγαινα για τα χτυπήματά μου και έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου να χτυπήσω την μπάλα, να το κυνηγήσω. Αυτό ήταν μέσα στο μυαλό και η φωνή έγινε πραγματικότητα στο πέμπτο σετ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν γίνεται να παίζω αμυντικά. Δεν γίνεται να μένω πολύ στα ράλι, ότι πρέπει να τον κάνω να κινηθεί, αλλά και να είμαι παράλληλα επιθετικός. Θα έπρεπε να αποφύγω να κρατήσω τα ράλι μικρά, γιατί το πέμπτο σετ ήταν το σημείο όπου τα πράγματα θα γίνονταν physical και ήμουν έτοιμος γι' αυτό, έτοιμος να βάλω προσπάθεια σε κάθε πόντο, να τον κάνω να δουλέψει. Δεν ήθελα να τον αφήσω να πάρει εύκολους πόντους».

Για την εξέδρα: «Ο κόσμος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σήμερα, με ενθάρρυνε και μου έδινε ενέργεια από την αρχή ως το τέλος. Είχαν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία σήμερα και στο να ξεπεράσω τα εμπόδια που μου παρουσιάστηκαν.

Για τις δυσκολίες της μειωμένης pre-season: «Δεν σκέφτομαι πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Ήμουν απλά συγκεντρωμένος στο να επιστρέψω στο 100% μετά την εγχείρηση. Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν. Ήξερα ότι πλησίαζε η Αυστραλία και ότι θα έπρεπε να παίξω σύντομα. Έχασα δύο εβδομάδες από την pre-season και αυτό δεν ήταν άσχημο, ο γιατρός είχε προβλέψει κάτι διαφορετικό. Η αποθεραπεία μου ήταν πιο γρήγορη από ό,τι θα περίμενε κανείς και εξέπληξε τον γιατρό μου».

Τσιτσιπάς: «Ήμουν πίσω στο σκορ, αλλά η φωτιά ήταν ακόμα μέσα μου»
EVENTS