MENU

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια τα έβαλε με τον εαυτό της, μη μπορώντας να πιστέψει ότι έχασε μια ακόμα ευκαιρία να παίξει σε μεγάλο τελικό. 

«Σε αυτό το ματς η νίκη δεν ήταν τόσο κοντά όσο εκείνη τη φορά στο Roland Garros, αλλά είναι ακριβώς το ίδιο λάθος εγκεφαλικά, το ίδιο λάθος ψυχολογικά», είπε στο SDNA όταν τη ρωτήσαμε αν ο τρόπος που διαχειρίστηκε το ματς θύμισε τον ημιτελικό του Παρισιού κόντρα στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. «Δεν ξέρω τι να πω, μου είναι πολύ δύσκολο να σχολιάσω τι έγινε, διότι νομίζω ότι πέταξα μία ακόμα ευκαιρία»

Τη ρωτήσαμε και τι πλάνα έχει για την off season. «Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα πώς θα ξεκουραστώ. Νομίζω ότι πρέπει να είμαι εδώ μέχρι να παιχτεί ο τελικός, γιατί έτσι είναι ο κανονισμός, αν δεν μπει στο γήπεδο η Κονταβέιτ θα πρέπει να παίξω εγώ. Από εκεί και πέρα λογικά θα ξεκουραστώ για δύο εβδομάδες και μετά θα εκμεταλλευτώ όσο χρόνο θα μας έχει μείνει για να προπονηθώ και να βελτιώσω όλα αυτά που είναι να βελτιώσω».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση στα ελληνικά, τα έβαλε ξανά με τον εαυτό της. «Νομίζω ότι είμαι απογοητευμένη γιατί δεν έκανα ό,τι μπορούσα εκείνη τη στιγμή, δεν το διαχειρίστηκα σωστά. Η αλήθεια είναι ότι έκανα λάθη όχι μόνο τενιστικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Σίγουρα δεν μπορώ να τιμωρώ τον εαυτό μου για πολύ περισσότερο, απλά είναι απογοήτευση όλο αυτό. Πονάει, αλλά η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα εκεί έξω από ένα χαμένο ματς τένις».

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η Κονταβέιτ ευνοήθηκε από το πρόγραμμα, καθώς εκείνη είχε μια μέρα ξεκούρασης. «Ξεκάθαρα, νομίζω ότι υπήρξε τεράστια αδικία μεταξύ των δύο παικτριών. Η μία είχε 1,5 μέρα ξεκούρασης και κοιμήθηκα στις 3 το πρωί και δεν με έπαιρνε ο ύπνος λόγω της υπερέντασης. Δεν είχαμε την ίδια ξεκούραση και όσο γυμνασμένη και αν είμαι είναι ανθρώπινο, αν δεν κοιμηθείς, αν δεν έχεις την απαραίτητη ξεκούραση να μην μπορείς να αποδώσεις όπως πρέπει. Υπάρχει τεράστια αδικία πάνω σε αυτό, οι γυναίκες καλούμαστε πολλές φορές και στα Grand Slams να παίξουμε δύο μέρες συνεχόμενες μεταξύ των προημιτελικών και των ημιτελικών».

Η Μαρία είπε δύο λόγια και στα αγγλικά. «Είναι απογοητευτικό», ανέφερε για τον αποκλεισμό της από τον τελικό. «Προφανώς και είχα τις ευκαιρίες μου. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς».

Όσο για το καθοριστικό όγδοο γκέιμ του τρίτου σετ; «Έκανα δύο φορές το ίδιο λάθος όταν ήμουν μπροστά με μπρέικ. Σερβίροντας σε εκείνο το σημείο, έβλεπα τη γραμμή τερματισμού και τα πράγματα πήραν την κατηφόρα».

Ήταν τόσο απογοητευμένη, που προς στιγμήν... ξέχασε την εκπληκτική σεζόν της. «Αυτή τη στιγμή είμαι πιο στεναχωρημένη από ό,τι θα έπρεπε. Ήταν σίγουρα μια πολύ καλή σεζόν, αλλά είναι απογοητευτικό το ότι τελείωσε έτσι σήμερα».

Και κατέληξε: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να μιλήσω για όλα αυτά. Ήταν μια ευκαιρία από τη δική μου πλευρά, αν και εννοείται ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός για το παιχνίδι και την προσωπικότητα της Ανέτ. Ήμουν τόσο κοντά στο να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και τη χαράμισα. Γι' αυτό πονάει τόσο πολύ. Δεν είναι μόνο κακή τύχη, είναι ότι πέταξα άλλη μια ευκαιρία. Πονάει. Όταν ξεκουραστώ και σκεφτώ τι πέτυχα φέτος, είναι σίγουρα κάτι πάνω στο οποίο θέλω να δουλέψω, κυρίως πνευματικά».

Μπράβο της, πάντως... Ήταν μια εκπληκτική σεζόν που δεν σβήνεται επειδή το φινάλε ήταν απογοητευτικό!

Απογοητευμένη η Σάκκαρη: «Πέταξα μία ακόμα ευκαιρία»
EVENTS