MENU

«Είναι μεγάλη τιμή, είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα στο Top 10 και φυσικά σ' αυτό το τουρνουά», είπε η Νο.6 τενίστρια στον κόσμο μετά τη νίκη τη επί της Ίγκα Σβιόντεκ στο WTA Finals. «Είναι εκπληκτικό που είμαι σε θέση να ταξιδεύω στον κόσμο, να παίζω σε όλα αυτά τα τουρνουά και να εκπροσωπώ την πατρίδα μου, είμαι περήφανη γι' αυτό».

Η Ελλάδα, όμως, εκπροσωπείται και στο ATP Finals από τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Είναι η μεγαλύτερη στιγμή για το ελληνικό τένις αυτή τη στιγμή, έχουμε δυο παίκτες στο Top 10, δυο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι πολύ καλό για το τένις στην Ελλάδα, το τένις αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, είναι ένα άθλημα που αγαπούν όλοι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το τένις έχει μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, θα έλεγα ότι είναι το τρίτο δημοφιλέστερο άθλημα, μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ».

Η Μαρία έχει πλέον τρεις νίκες σε βάρος της Σβιόντεκ, χωρίς απώλεια σετ. «Και τις τρεις φορές που την αντιμετώπισα ένιωσα πως έκανα από τους καλύτερους αγώνες μου φέτος. Ακόμα και σήμερα, γι' αυτές τις συνθήκες έπαιξα πολύ καλά. Δεν θα σας πω φυσικά τι συζητάμε με τους προπονητές μου, αλλά νιώθω πως τις περισσότερες φορές που βγαίνω εκεί έξω για να αντιμετωπίσω μια παίκτρια έχω το σωστό πλάνο και αν με κερδίσει θα είναι επειδή απλά θα είναι καλύτερη παίκτρια».

Η 26χρονη τενίστρια σχολίασε και την αγκαλιά που έδωσε στην Πολωνή στο φιλέ, λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της νεαρής τενίστριας: «Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και είναι μόλις 20 χρονών, ξέρετε, θα έχει σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες από μένα στο μέλλον, είναι μόνο η αρχή για εκείνη. Είδα από την άλλη πλευρά του φιλέ ότι περνούσε μια δύσκολη στιγμή και είναι πολύ καλό κορίτσι, οπότε μου βγήκε τελείως φυσικά, έτσι ένιωσα. Δεν ήταν κάτι που έκανα απλά για να το δει ο κόσμος».

Η Μαρία έχασε μόνο έναν πόντο πίσω από το πρώτο σερβίς της: «Το να βρεις τον κατάλληλο τρόπο να σερβίρεις είναι το κλειδί εδώ, γιατί σε βοηθάει να στήσεις τον πόντο όπως θέλεις. Δεν μπορούσα να το καταλάβω αυτό στο court, μπορούσα να καταλάβω ότι σέρβιρα καλά, αλλά δεν κατάλαβα πως ήταν τόσο καλό. Σου δίνει αυτοπεποίθηση, σου δίνει πολλούς εύκολους πόντους και κάνει τη ζωή σου ευκολότερη».

Μίλησε και για τον τρόπο που οργανώνει το πρόγραμμά της: «Κάναμε πολύ έξυπνες επιλογές με τον Τομ και την υπόλοιπη ομάδα, στο να παίρνω τον κατάλληλο χρόνο ξεκούρασης πριν από κάθε τουρνουά που έπαιξα. Ακόμα και πριν έρθω εδώ είχα 6 μέρες που δεν έπαιξα καθόλου τένις και ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Έχει να κάνει με το να οργανώνεις κατάλληλα το πρόγραμμά σου».

Αναφέρθηκε, τέλος, και στη δουλειά που κάνει με ψυχολόγο. «Δουλεύω με ψυχολόγο εδώ και χρόνια και τον τελευταίο χρόνο δουλεύω και με αθλητικό ψυχολόγο. Επενδύω πολύ σ' αυτό, είναι πιθανότατα το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου, γιατί με έκανε καλύτερο άνθρωπο εντός και εκτός γηπέδου. Με έχει βοηθήσει πολύ και, όπως είπα, ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα, και οι δυο».

Στη συνέντευξη τύπου στα ελληνικά, η Σάκκαρη ενημερώθηκε ότι είναι η τενίστρια με τις περισσότερες νίκες απέναντι στο Top 10 φέτος. «Δεν το ήξερα αυτό! Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι πλέον είμαι σ' αυτό το επίπεδο, αυτό δεν αλλάζει. Δεν φοβάμαι πλέον όταν παίζω μ' αυτές τις παίκτριες, νιώθω ότι ανήκω εκεί, κάθε φορά που κάνω μια τέτοια νίκη αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι πραγματικά αξίζω να είμαι στο σημείο που έχω φτάσει και έτσι αναπτύσσεται και το παιχνίδι μου και εξελίσσομαι. Είναι πολύ σημαντικό».

Σάκκαρη: «Η μεγαλύτερη στιγμή για το ελληνικό τένις»
EVENTS