MENU

Για τον Στέφανο η συμμετοχή και μόνο σε έναν ημιτελικό Grand Slam αποτελεί μια τεράστια επιτυχία. Ομολογώ ότι το περίμενα, με εντυπωσίασε όμως η ταχύτητα με την οποία έγινε αυτό και το πόσο φορμαρισμένος ήταν σε αυτό το τουρνουά. Πίστευα ότι αργά ή γρήγορα θα έφερνε κάτι καλό, όχι όμως τόσο γρήγορα.

Όσον αφορά τον ημιτελικό με τον Ναδάλ δεν ήταν και τόσο δυνατός αγώνας. Ο Ισπανός έκανε νωρίς το break ιδιαίτερα στο πρώτο και το τρίτο σετ κερδίζοντας παράλληλα σε αυτοπεποίθηση. Η αγωνία χάθηκε νωρίς, καθώς ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων ένιωθε σίγουρος για τον εαυτό του μετά το καλό του ξεκίνημα.

Ο Στέφανος δεν έπιασε την απόδοση των τελευταίων αγώνων. Ήταν, όμως, η απόδοση του Ισπανού που οδήγησε τον Έλληνα τενίστα σε έναν κακό αγώνα. Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι είχα χρόνια να δω τον Ναδάλ τόσο ανεβασμένο στο σερβίς του- ήταν πραγματικά καταιγιστικός.

Έβγαλε άμυνες, το επιθετικό του παιχνίδι ήταν καλό ενώ και με το σερβίς του δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του. Μπορούμε να πούμε οτι ένας στοιχείο που έκανε τη διαφορά ήταν οι δύσκολες άμυνες που κατάφερε να βγάλει ο Ναδάλ. Είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια του Στέφανου ότι κατάφερνε να κερδίζει πόντους και games με 1-2 δυνατά χτυπήματα. Κόντρα στο Ναδάλ αυτό δεν έφτανε και έπρεπε να κάνει 3 και 4 χτυπήματα για να πάρει έστω και κάποιους πόντους.

Ένα άλλο κομμάτι που έπαιξε τον ρόλο του είναι ότι Στέφανος δεν ανέβαινε και πολύ στο φιλέ. Όταν ήταν πίσω στο σκορ είδαμε ότι οταν ανέβαινε στο φιλέ κατάφερνε να κάνει την ανατροπή και να τα κερδίζει. Περίμενα να παίξει πιο πολύ στο φιλέ, κάτι που δεν έκανε. Να είναι λίγο πιο επιθετικός στο παιχνίδι του και να δημιουργήσει μια παραπάνω πίεση στο Ναδάλ, που είναι ούτως ή άλλως σε τρομερή κατάσταση.

Για τον Ισπανό τι να πούμε; Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πέρασε πολλά με τραυματισμούς στην καριέρα του και είναι αξιοθαύμαστο που καταφέρνει και επανέρχεται σε τέτοιο επίπεδο. Παίζει το καλύτερο τένις τα τελευταία 6-7 χρόνια και είναι ωραίο να τον βλέπει κανείς να επιστρέφει. Στον τελικό όποιος εκ των Πούιγ, Τζόκοβιτς προκριθεί θα έχει δύσκολο έργο. Ο Ράφα είναι σε εκπληκτική κατάσταση, ενώ δεν έχει χάσει ακόμη σετ σε όλο του τουρνουά.

Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε ότι ο Στέφανος με την πορεία του στην Μελβούρνη άφησε υποσχέσεις. Οι υποσχέσεις βέβαια είχαν δοθεί εδώ και αρκετό καιρό. Τον ξέρω πολλά χρόνια, έχουμε παίξει και διπλό μάζι και πάντα έδειχνε ότι θα φτάσει ψηλά. Η πορεία του στην Αυστραλία ξεπέρασε τις προσδοκίες. Το γεγονός ότι έφυγε από την κατηγορία των Juniors ως Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν μια πρώτη ένδειξη για το τι μπορεί να κάνει.

Το ότι το έκανε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι κάτι extra. Έστρεψε τα φώτα επάνω του. Το αξίζει και ο ίδιος, αλλά και το τένις σαν άθλημα. Από εδώ και πέρα το τένις θα μπει σε όλα τα σπίτια. Τον Στέφανος θα τον βλέπουμε συνέχεια, αφού θα πρωταγωνιστεί στα περισσότερα τα τουρνουά. Το τένις θα μπει στη ζωή των Ελλήνων για τα καλά. Θα έρθουν πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Είναι μόνο η αρχή για τον Στέφανο
EVENTS