MENU

Όταν την Τετάρτη τα έβαζα με τους διοργανωτές διότι όρισαν back to back τα παιχνίδια του Στέφανου και της Μαρίας, πού να ήξερα τι θα με περίμενε δύο μέρες μετά!

Η είδηση ήταν σοκ: «Είδες το πρόγραμμα; Οι δικοί σου παίζουν ταυτόχρονα στις 11 το πρωί. Τι θα δεις;».

Πραγματικά, τι θα δω; «Εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα καθόμουν στο γραφείο και θα τα έβλεπα και τα δύο από την τηλεόραση», ήρθε η πρόταση από συνάδελφο. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε από το μυαλό να την ακούσω, αλλά δεν γίνεται να κάνεις ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, να έχεις την ευκαιρία να ζήσεις αυτή τη μεγάλη στιγμή των παιδιών κι εσυ να καθίσεις να τους δεις από την τηλεόραση!

Αποφάσισα, λοιπόν, να παρακολουθήσω την προσπάθεια της Μαρίας, αλλά με ολόκληρο σχέδιο στο κεφάλι. Βάση του σχεδίου το γεγονός ότι ο καλός φίλος από τη Σερβία, ο Σάσα, αυτοπροτάθηκε να είναι ο απεσταλμένος μου στη Margaret Court Arena και να με ενημερώνει για την εξέλιξη της αναμέτρησης του Στέφανου και για ό,τι άλλο αξιοσημείωτο θε συνέβαινε.

Το γυναικείο ματς θα τελείωνε λογικά πιο νωρίς και θα είχα την ευκαιρία να μεταφερθώ άμεσα στο άλλο γήπεδο, το οποίο για καλή μου τύχη είναι δίπλα.

Πιστεύω πολύ στη Μαρία και ειλικρινά θεωρούσα ότι θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση. Όπως γενικά πιστεύω ότι μπορεί να κάνει το «μπαμ» σε κάποιο μεγάλο τουρνουά και να έχουμε την εκτόξευση.

Η κλήρωση με την Μπάρτι, όμως, νομίζω ότι ήταν μια από τις χειρότερες που θα μπορούσε να έχει, λόγω... εντοπιότητας και λόγω φόρμας.

Γνώρισε, λοιπόν, την ήττα στα δύο σετ, έγραψα τον πρόλογο του αγώνα και πήγα τρέχοντας (κυριολεκτικά) στο άλλο γήπεδο. Συνεχίζοντας παράλληλα τη δουλειά, παρακολουθούσα όσο μπορούσα το τρίτο σετ του Στέφανο και πρόλαβα τα... καντήλια του πριν πάω στη συνέντευξη τύπου της Μαρίας (ναι, είχα και αυτό!).

Στα μέσα του τάι μπρέικ ξεκίνησε να μιλάει η Μαρία στους ξένους συναδέλφους και όταν ολοκλήρωσα τις δικές μου ερωτήσεις στα ελληνικά, ήθελα να μάθω αν η 23χρονη τενίστρια θα έβλεπε τον αγώνα του Στέφανου.

«Έχω αντι-ντόπινγκ κοντρόλ, αλλά πόσο είναι;», με ρώτησε με αγωνία και αφού δεν πήρε απάντηση, τσέκαρε η ίδια το κινητό της. «Το πήρε 9-7», είπε και έλαμψε το πρόσωπό της.

Τρέχοντας πάλι, επέστρεψα στη Margaret Court Arena, όπου παρακολούθησα πιο ήρεμα αυτή τη φορά το τέταρτο σετ, με το οποίο σφραγίστηκε ο θρίαμβος του νεαρού τενίστα.

Λίγα λεπτά μετά ολοκληρώθηκε και ο αγώνας του Φέντερερ, ο οποίος παραδόξως εμφανίστηκε πολύ γρήγορα στην αίθουσα συνεντεύξεων, κάτι που συνήθως συμβαίνει στις ήττες του.

Ήξερα ότι οι ξένοι συνάδελφοι λογικά θα τον ρωτούσαν... ό,τι να ‘ναι (συμβαίνει αυτό συχνά) και επειδή άλλος απεσταλμένος από ελληνικό μέσο δεν υπάρχει εδώ στη Μελβούρνη, είπα να επιχειρήσω να πάρω μια από τις λίγες ερωτήσεις που του γίνονται στα αγγλικά. Ακολουθούν, βλέπετε, τα γαλλικά και τα γερμανικά και γι’ αυτό οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δεν θέλουν να τον «φορτώσουν» από την αρχή.

Απάντησε με προθυμία στην ερώτησή μου για τον Στέφανο, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για τον συγκεκριμένο αθλητή, όμως πρέπει να πω ότι τους τελευταίους μήνες σε όποιον αναφέρω το όνομα Τσιτσιπάς... λιώνει. Ακόμα και ο θρυλικός Άντρε Άγκασι!

Ακολούθησε άλλη μια μεγάλη στιγμή για τον Τσιτσιπά, καθώς μίλησε για πρώτη φορά μετά από παιχνίδι στη μεγάλη αίθουσα συνεντεύξεων, εκεί που παρελαύνουν όλα τα μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης. Καταλαβαίνετε τι ζήτηση υπήρχε από τους δημοσιογράφους...

Μίλησε στα αγγλικά, μίλησε σε εμάς στα ελληνικά και στη συνέχεια ήταν «κλεισμένος» να βγει και σε τηλεοπτικά κανάλια. Είναι, χωρίς αμφιβολία, το μεγαλύτερο νέο αστέρι του αθλήματος!

Στον δρόμο προς το γραφείο μου (επιτέλους), είχαμε τη γνωστή αποθέωση των ξένων δημοσιογράφων για την Ελλάδα, παρότι πετύχαμε μόνο το 1/2. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που λένε ότι ο Στέφανος θα νικήσει τον Ρότζερ!

Σίγουρα ο Φεντ είναι το μεγάλο φαβορί και τα προγνωστικά ενισχύονται από το γεγονός ότι παίζει εξαιρετικά (και) φέτος στη Μελβούρνη. Προσοχή, όμως: μην ξεγράφετε τον Στέφανο!

ΥΓ. Δεν θυμάμαι πόσοι ήταν αυτοί που μου ζήτησαν να μεταφράσω τα... γαλλικά του Στέφανου! Και ελληνικά να μην ξέρεις, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι έβρισε. Γι’ αυτό, άλλωστε, πήρε και warning από τον διαιτητή...

Παντού Ελλάδα: Έτσι έζησα τις «διπλές» ματσάρες της Σάκκαρη και του Τσιτσιπά!
EVENTS