MENU

Εκπληκτική η 23χρονη Πολωνή (Νο.2), έχασε μόνο ένα γκέιμ από τη νικήτρια του US Open 2021 (6-1, 6-0) και έκλεισε θέση στη φάση των «16» του Australian Open, όπου θα βρει την Έβα Λις. Η Γερμανίδα μπήκε στο ταμπλό ως lucky loser (ηττήθηκε στον τρίτο γύρο των προκριματικών) και έφτασε για πρώτη φορά σε τέταρτο γύρο σλαμ, μετά τη νίκη της επί της Τζάκλιν Κρίστιαν με 4-6, 6-3, 6-3.

Η Σβιόντεκ δεν έχει πάει ποτέ πέρα από τα ημιτελικά στη Μελβούρνη και ελπίζει φέτος σε διπλή επιτυχία: τίτλο και επιστροφή στο Νο.1. Αν η Αρίνα Σαμπαλένκα μείνει εκτός ημιτελικών, η Ίγκα ανεβαίνει στην κορυφή, αλλιώς τα πάντα θα κριθούν από τα αποτελέσματα στην τελική τετράδα.

Συνεχίζει την πορεία της και η «αθόρυβη» Έμα Ναβάρο, που πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της σε τρία σετ. Αυτή τη φορά το «θύμα» της ήταν η Ονς Ζαμπέρ, την οποία νίκησε με 6-4, 3-6, 6-3 και πέρασε για πρώτη φορά στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Εκεί θα βρει την Ντάρια Κασάτκινα, που υπέταξε με 7-5, 6-1 τη Γιούλια Πουτίντσεβα και δεν έχει ακόμα απώλεια σετ.

 

«Ισοπέδωσε» τη Ραντουκάνου η Σβιόντεκ (vids)