«Σημαίνει πολλά για εμένα αυτό το επίτευγμα», είπε στη συνέντευξη τύπου η κάτοχος πέντε major τίτλων. «Ήταν σουρεαλιστικό τουρνουά με το ξεκίνημά του και τον δεύτερο γύρο και στη συνέχεια κατάφερα να κάνω το παιχνίδι μου ολοένα και καλύτερο. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου, διότι οι προσδοκίες ήταν μεγάλες απ' έξω. Και η πίεση. Είμαι χαρούμενη που το κυνήγησα και κατάφερα να διαχειριστώ όλο αυτό, για να το κερδίσω».
Και πρόσθεσε: «Μιλώντας για πίεση, βάζω πίεση στον εαυτό μου όταν υπάρχει πίεση απ' έξω. Είμαι τελειομανής, οπότε πάντα υπάρχει πίεση. Είμαι, ωστόσο, εντάξει όταν έχω να διαχειριστώ τη δική μου πίεση. Όταν, όμως, η πίεση απ' έξω με χτυπάει, τότε τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα. Τα κατάφερα καλά, ωστόσο, σε αυτό το τουρνουά. Ήταν συγκινητική νίκη, διότι ένιωσα άγχος χθες και σήμερα το πρωί. Και ήξερα ότι αν απλά συγκεντρωνόμουν μόνο στο τένις θα μπορούσα να το παλέψω και στο τέλος όλα πήγαν όπως ήθελα. Έτσι, αισθάνθηκα πολύ περήφανη για τον εαυτό μου»
Μίλησε και για τις προσδοκίες της στο γρασίδι. «Είχα κάποιες ιδέες να κάνω pre-season στο χορτάρι για να μάθω να παίζω εκεί. Το περσινό αποτέλεσμα ήταν καλό, νιώθω ότι κάθε χρόνο είναι πιο εύκολο για εμένα να προσαρμοστώ στο χορτάρι. Έτσι, δε νομίζω ότι χρειάζεται να το κάνω. Θα συνεχίσω τη δουλειά και είναι ευκολότερο κάθε χρόνο, ειδικά με τον κόουτς μου που με τη Ραντβάνσκα είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο χορτάρι και το νιώθει καλά. Είναι σίγουρα τεράστια πρόκληση. Αν έχανα νωρίτερα, ίσως θα μπορούσα να παίξω δύο επιπλέον εβδομάδες στο χορτάρι και να γινόμουν καλύτερη παίκτρια, αλλά αν πρέπει να διαλέξω λατρεύω το χώμα και δεν θα το αφήσω αυτό ποτέ».
Για την κατάκτηση τριών διαδοχικών τίτλων στο χώμα είπε: «Νομίζω ότι κατάλαβα πως αν απολαμβάνω τη ζωή εκτός court, και πραγματικά απόλαυσα το να είμαι στη Μαδρίτη, τη Ρώμη και εδώ, τότε αυτό με βοηθάει να είμαι φρέσκια και στο court. Είχα λιγότερο δράμα συγκριτικά με πέρυσι και μπορούσα απλά να απολαύσω τη ζωή. Έτσι ένιωσα ότι είχα περισσότερη ενέργεια στο court».
Παολίνι: «Απίστευτη παίκτρια, το δυσκολότερο ματς στην καριέρα μου»
«Σίγουρα είμαι χαρούμενη», δήλωσε από την πλευρά της η φιναλίστ Τζάσμιν Παολίνι. «Είναι παράξενο συναίσθημα. Μόλις έχασα τον τελικό, αλλά πρέπει να είμαι χαρούμενη γι' αυτές τις δύο εβδομάδες, για το νέο μου ranking. Είναι χαρούμενη στιγμή, δεν είναι στενάχωρη στιγμή. Πρέπει να προσπαθήσω να δω τα πράγματα έτσι».
Στη συνέχεια, απέδωσε τα εύσημα στην Ίγκα. «Παίζει απίστευτα εδώ. Παίρνει τις μπάλες νωρίς, παίρνει χρόνο από εσένα. Μπορεί να αμυνθεί πάρα πολύ καλά. Στο χώμα είναι απίστευτη. Και στις σκληρές επιφάνειες, βέβαια, έχει κερδίσει τόσα τουρνουά φέτος. Το να την αντιμετωπίζεις εδώ, όμως, είναι κάτι διαφορετικό. Έχει ήδη κερδίσει τέσσερις τίτλους και είναι ακόμα 23 ετών. Αυτοί οι αριθμοί, ας πούμε, δεν είναι φυσιολογικοί, είναι κάτι απίστευτο. Είναι απίστευτη παίκτρια».
Και πρόσθεσε: «Δεν έχω αντιμετωπίσει άλλη φορά παίκτρια με τόση ένταση. Παίρνει χρόνο από εσένα, αλλά και βγάζει και winners, είναι κοντά στο court. Ήταν το δυσκολότερο ματς στην καριέρα μου».