MENU

Πρώτα, πάντως, του ζητήσαμε να εξηγήσει την απόφαση να παίξει με την Πάουλα Μπαδόσα στο μεικτό της διοργάνωσης. «Θέλαμε πάρα πολύ να παίξουμε μαζί διπλό σε ένα Grand Slam», μας είπε κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «H απόφαση να παίξουμε στο Roland Garros ήρθε διότι γνωριστήκαμε πέρυσι εδώ στο Παρίσι, οπότε αυτή η πόλη είναι για εμάς ένα ξεχωριστό μέρος. Επιλέξαμε, λοιπόν, να αγωνιστούμε στα μεικτά για πρώτη φορά μαζί. Eίναι ιδιαίτερο και για τους δυο μας, διότι είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί σε exhibitions πριν μερικούς και πραγματικά το απολαύσαμε. Μπορεί να μην είναι κάτι που κάνουμε συχνά, αλλά είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ και μου φέρνει μια ευγνωμοσύνη για το τένις, γιατί μπορώ να μοιράζομαι τέτοιες στιγμές με την κοπέλα μου».

Μιλώντας για το σημερινό ματς, ο Στέφανος ήταν πολύ ευχαριστημένος με την απάντησή του στην αντεπίθεση του αντιπάλου του. «Έκανα κάποιες μικροαλλαγές προς το τέλος, μου πήρε λίγο χρόνο για να το καταλάβω. Ο αντίπαλός μου έπαιζε καλά, κυρίως στο τρίτο και τέταρτο σετ ανέβηκε πολύ ψυχολογικά και φάνηκε και στα χτυπήματά του. Αν δούμε τα στατιστικά, πιστεύω ότι ανέβηκε η επιτάχυνση των χτυπημάτων, οι στροφές της μπάλας μετά το δεύτερο σετ. Άρχισε γενικά να παίζει πιο ψηλά, με περισσότερη ασφάλεια στο χτύπημά του, κάτι το οποίο με έκανε να δουλέψω λίγο παραπάνω στους πόντους και, φυσικά, ήταν έτοιμος να βάλει το 100% μέσα στο γήπεδο, το ένιωσα. Στα δύο πρώτα σετ έπαιζα εγώ καλά, αλλά δεν φάνηκε ότι ήταν έτοιμος να επιβάλλει το παιχνίδι του και πραγματικά να φτάσει την κόκκινη ζώνη. Ξαφνικά ανέβηκε πάρα πολύ στο τρίτο σετ, άρχισα να νιώθω ότι θέλει να κάνει ένα τρελό comeback και του βγήκε πολύ καλά, αλλά στο τέταρτο σετ το ότι ήμουν σε καλή συμφωνία με τον εαυτό μου και δεν τον άφησα να παρασυρθεί από όλο αυτό με βοήθησε να ξαναγυρίσω στον αγώνα». 

Και πρόσθεσε: «Ήταν πιο πολύ το να καταφέρω να διαχειριστώ τη δική μου συγκέντρωση και τα συναισθήματα, τα οποία ήταν πολλά. Διότι περνούν πολλά από το μυαλό σου εκείνη τη στιγμή, λες πώς γίνεται ξαφνικά να έχει αλλάξει όλος ο αγώνας μέσα σε 15 λεπτά; Η αποφασιστικότητά μου στο τέλος του τέταρτου σετ ήταν τελείως διαφορετική σε σχέση με όλο τον αγώνα. Πιστεύω ότι έπαιξα το καλύτερό μου τένις στα τρία-τέσσερα τελευταία γκέιμ του αγώνα. Εκεί βρήκα πολύ καλό ρυθμό, πολύ καλή ορμή στο χτύπημα και νομίζω ότι ένιωσε και εκείνος κατευθείαν ότι ήμουν έτοιμος να ανοίξω το γήπεδο. Ανέβηκαν και οι στροφές μου στο χτύπημα, αισθάνθηκα την μπάλα πιο καθαρά στις χορδές μου και αυτά δεν περνούν απαρατήρητα από τους αντιπάλους σου, τα νιώθουν έντονα. Το είπα και στον προπονητή του ότι στα τέσσερα τελευταία γκέιμ έπαιξα με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, η συγκέντρωση ήταν στο peak της. Μπορείς, επίσης, να παρατηρήσεις ότι οι γωνίες που δημιούργησα ήταν πιο μεγάλες σε σχέση με πριν. Πριν έπαιζα περισσότερο προς το κέντρο. Ήταν αυτό που έψαχνα».

Του επισημάναμε, τέλος, ότι φαίνεται να μη θέλει να ακούει πολλά από το box του αυτές τις μέρες και συμφώνησε: «Προσπαθώ να βρω δικές μου λύσεις στον αγώνα. Και αυτό που προσπαθώ να κάνω μέσα στον αγώνα είναι να διαβάσω το παιχνίδι. Πώς κερδίζει ο αντίπαλός μου πόντους στο παιχνίδι, σε ποια χτυπήματα βασίζεται περισσότερο την ώρα του αγώνα, επίσης αναλύω αν κερδίζονται οι πόντοι με δικούς μου ή δικούς του winners, με αβίαστα λάθη, από ποια μεριά έρχονται τα αβίαστα λάθη. Είναι πράγματα τα οποία σκέφτεσαι μέσα σε έναν αγώνα. Αισθάνθηκα κάποια στιγμή ότι επαναλαμβανόταν το ίδιο πράγμα και αυτός με το backhand άρχισε να βγάζει πολλούς winners, κυρίως στην ευθεία, και μπήκε σε τρομερό μομέντουμ. Ψυχολογικά αυτό τον ανέβασε πάρα πολύ, διότι άρχισε να πατάει προς την μπάλα στο backhand και να παίζει στην ευθεία χωρίς κανέναν φόβο».

Τσιτσιπάς στο SDNA: «Δεν άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί - Ευγνώμων για το διπλό με Πάουλα»