MENU

«Φυσικά είμαι ευχαριστημένος, έπαιξα πολύ καλό τένις», είπε αρχικά για την πρεμιέρα του στο Roland Garros. «Έχω την αίσθηση ότι και ο αντίπαλός μου στην αρχή του αγώνα έδειξε υψηλού επιπέδου τένις, δεν ένιωθα ότι μπήκε νευρικός. Τα σερβίς του ήταν τοποθετημένα πολύ καλά, μου πήρε λίγη ώρα να προσαρμοστώ, οι επιστροφές μου δεν ήταν όσο πιεστικές και καλές περίμενα να είναι. Έχασα πολλούς πόντους μη έχοντας την ευκαιρία να ξεκινήσω την επιστροφή και εκείνος ένιωσε μεγαλύτερη άνεση στο σερβίς του, δεν του δημιούργησα πίεση από την αρχή του αγώνα. Μου πήρε κάμποση ώρα να το φτιάξω αυτό και από τη στιγμή που άρχισα να νιώθω τις επιστροφές μου και να βλέπω ότι αρχίζουν και προκαλούν λίγη ταραχή στον αντίπαλό μου, κατευθείαν αισθάνθηκα ότι έχω ένα πλεονέκτημα και μπορώ να το αξιοποιήσω. Ήξερα ότι αυτό δεν θα έρθει αμέσως, αλλά το περίμενα στη συνέχεια και δούλευα πάνω σε αυτό. Μπήκα σε καλό δρόμο, διότι ήμουν υπομονετικός, προσαρμόστηκα και αυτό μου έδωσε τη νίκη στο τέλος».

Είχε άγχος πριν την πρεμιέρα; «Το μοναδικό πράγμα που με άγχωνε είναι ότι είναι μαχητής (ο Φούτσοβιτς) και έχει βγάλει καλό τένις σε σλαμ και σε μεγάλου επιπέδου τουρνουά. Αγωνίζεται και είναι επικίνδυνος παίκτης όταν μπαίνει σε ρυθμό. Ήξερα, όμως, ότι κι εγώ έχω καλό τένις, έχω φέρει καλά αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες στο χώμα, οπότε είχα ένα πλεονέκτημα και θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσω υπέρ μου και να το βγάλω στο γήπεδο».

Δηλωμένος οπαδός της ΑΕΚ ο Στεφ, νιώθει ότι παίζει και για την ομάδα του φορώντας κιτρινόμαυρα σε αυτή τη διοργάνωση. «ΑΕΚτζής!», είπε ενθουσιασμό, σχολιάζοντας το outfit του. «Μου άρεσε πολύ όταν το είδα. Δεν το ζήτησα εγώ από την adidas, αλλά όταν είδα την κολεξιόν κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στην ομάδα μου και ήλπιζα ότι κάποιοι οπαδοί μπορεί να έρθουν στο Παρίσι να με υποστηρίξουν με τα κιτρινόμαυρα! Με παθιάζει, φυσικά, νιώθω ότι ανήκω σε κάτι πιο μεγάλο, ότι δεν είμαι απλά ένας τενίστας».

Όποτε, πάντως, επιστρέφει στο Παρίσι, επιστρέφουν και οι αναμνήσεις από τον τελικό του 2021. «Είναι έντονα τα συναισθήματα. Ξέρω ότι η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία σε Grand Slam ήρθε εδώ το 2021, όταν έφτασα στον τελικό και ξέρω ότι εκείνη την περίοδο έπαιζα καλά και έχω ξανά τη δυνατότητα να βρεθώ εκεί. Ο τελικός μού έμαθε πολλά και μου έδειξε μια πλευρά του τένις που είναι και πάρα πολύ όμορφη, αλλά και πάρα πολύ πικρή. Έφυγα από το Παρίσι νιώθοντας ότι δεν τελείωσα τη δουλειά. Έφτασα στην πηγή, αλλά δεν ήπια νερό. Ελπίζω ότι με τη σωστή νοοτροπία, με τη σωστή καθημερινή προπόνηση εδώ στο Παρίσι θα βρω το μομέντουμ που ψάχνω εδώ και μερικά χρόνια και θα δώσω ξανά την ευκαιρία στον εαυτό μου να φτάσω σε αυτή την πηγή και ελπίζω αυτή τη φορά να μάθω από το προηγούμενο λάθος μου».

Μίλησε, τέλος, και για τον αυριανό αντίπαλό του, τον Ντάνιελ Άλτμαϊερ. «Είναι καλός παίκτης στο χώμα, έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, παίζει και αυτός backhand με το ένα χέρι. Για μένα θα είναι σημαντικό να ξεκινήσω με τον ίδιο τρόπο. Εκείνος ξέρει ότι είναι το αουτσάιντερ, αλλά έχει κάνει καλές νίκες και πιστεύω θα μπει δυναμικά στο ματς. Τον έχω δει, τον έχω μελετήσει τους τελευταίους μήνες και βλέπω ότι έχει όρεξη να φέρει μεγάλα αποτελέσματα στο tour και δουλεύει προς κάτι καλό. Για μένα θα είναι ένας όχι και τόσο εύκολο δεύτερος γύρος, ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και να βγάλω καλά χτυπήματα στον αγώνα»,

Τσιτσιπάς στο SDNA: «Με παθιάζουν τα κιτρινόμαυρα!»