MENU

«Σίγουρα ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή και για τους δυο μας», ανέφερε ο Πέτρος. «Δεν είχαμε εύκολο έργο σήμερα, βρεθήκαμε κάτω με σετ. Είναι δύσκολο να μπεις στο mindset ότι θα πάρουμε τα επόμενα δυο σετ, ειδικά στο διπλό είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις το πρώτο σετ. Καταφέραμε και βρήκαμε μια μικρή τρύπα. Το επίπεδο ήταν εξίσου καλό και στο πρώτο σετ για τις δύο ομάδες. Πίστευα από την αρχή πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα, απλά έπρεπε να προσαρμοστούμε σε κάποια πράγματα, το κάναμε και γι' αυτό βγήκαμε κερδισμένοι στο τέλος».

Ρωτήθηκε και για τη συνολική εμπειρία στα Άνω Λιόσια. «Η ατμόσφαιρα αυτή μας βολεύει πιο πολύ για το τένις που θέλουμε να παίξουμε, όλοι οι παίκτες. Στο Καλλιμάρμαρο πήραμε τη λάθος απόφαση να διαλέξουμε γρήγορο γήπεδο με τις συγκεκριμένες μπάλες, είχαμε babolat μπάλες, που είναι πολύ γρήγορες. Σε συνδυασμό και με το γρήγορο γήπεδο βόλευε πολύ τους Σλοβάκους με αποτέλεσμα να έχουν αυτοί το πάνω χέρι απ' την αρχή. Ο Στέφανος ζορίστηκε με τον Kλάιν, όπως και με τον Mόλτσαν. Ουσιαστικό φέραμε το tie σε ένα σημείο που δεν μας βόλευε. Μάθαμε από αυτό το λάθος, αυτό έχει σημασία, και πήραμε τη σωστή απόφαση να παίξουμε σε πιο αργό γήπεδο με λίγο πιο αργές μπάλες, για να μπορούμε να χτυπάμε την μπάλα περισσότερο. Είναι και αυτός ένας μικρός παράγοντας που μας οδήγησε στη νίκη, αλλά αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε ως ομάδα είναι να είμαστε ενωμένοι από την πρώτη μέρα που ήρθαμε εδώ, από την Κυριακή. Όσο περνάγαν οι μέρες τόσο καλύτερα παίζαμε όλοι. Γι' αυτό και ο Αριστοτέλης (Θάνος) κατάφερε να βγάλει τόσο καλό level, γιατί του ταίριαζαν οι συνθήκες και επίσης δούλεψε σκληρά πάνω στο τένις τις προηγούμενες μέρες».

«Έκανε τη διαφορά ο Θάνος»

Ο Στέφανος εκτέλεσε και... χρέη προπονητή χθες στον αγώνα του Θάνου. Είναι καλός προπονητής; «Αυτό θα το αποφασίσουν οι παίκτες, εγώ απλώς κάνω ό,τι μπορώ. Χρησιμοποιώ όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες που έχω παρατηρήσει μέσα από το δικό μου τένις, ώστε να τις περάσω στους δικούς μας αθλητές και να τους βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ. Ο Αριστοτέλης χθες έπαιξε έναν καταπληκτικό αγώνα. Από τη στιγμή που άλλαξε την τακτική του και άρχισε να κόβει χρόνο από τον αντίπαλο, ήταν ένας τελείως διαφορετικός παίκτης. Δεν υπήρχε ούτε μια στιγμή που να αμφισβήτησα ότι αν συνεχίσει να παίζει μ' αυτόν τον τρόπο δεν θα του βγει σε καλό. Είμαι πραγματικά περήφανος που μπορεί αυτή η συμβουλή που του έδωσα να λειτούργησε και να έπιασε τόπο, ώστε να κάνει το comeback, να τελειώσει τον αγώνα με έναν τόσο θεαματικό τρόπο, όπου ανέβαινε στο φιλέ και ήταν ένας επιθετικός και ολοκληρωμένος παίκτης».

Τα δύο αδέρφια ανέδειξαν... ομόφωνα τον MVP του tie. «Σίγουρα ο Αριστοτέλης Θάνος», ανέφερε ο Πέτρος. «Έκανε κάτι εξωπραγματικό κατά την άποψή μου, γιατί δεν έχει παίξει πάρα πολλά ματς τα τελευταία δύο χρόνια σε σχέση με τον αντίπαλό του, που παίζει κάθε βδομάδα είχε πολλά ματς στα πόδια του. Το γεγονός ότι βγήκε έξω με αυτοπεποίθηση και γύρισε και το ματς από σετ κάτω τον κάνει ξεκάθαρο MVP για μένα του tie και του αξίζουν όλα τα εύσημα». 

Ο Στεφ, πάντως, μίλησε και για τον Πέτρο. «Θα έλεγα ακριβώς το ίδιο, ο Αριστοτέλης Θάνος είναι ο MVP του tie με τη Ρουμανία, έκανε τη διαφορά. Επίσης θα το έδινα λίγο και στον Πέτρο, γιατί είναι εύκολο να σε πάρει από κάτω όταν παίζεις καλύτερα από τους αντιπάλους και είσαι 1-0 σετ κάτω. Σε συνδυασμό με κάποιες μικροβελτιώσεις στο παιχνίδι και μια πάρα πολύ καλή συμπεριφορά προς το παιχνίδι του, πιστεύω μας έδωσε και αυτός μια πολύ σημαντική νίκη στα διπλά. Δεν το λέω επειδή είμαι αδερφός του, πραγματικά το πιστεύω, ήταν και μια νίκη αυτοπεποίθησης για το μέλλον, παρά για το συγκεκριμένο tie. Σίγουρα το MVP το δίνω στον Αριστοτέλη Θάνο, γιατί είχε απέναντί του έναν παίκτη μονού που μπορεί να κοντράρει τον οποιονδήποτε, ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, μας άφησε άφωνους.

Στέφανος: «Κάνω πίσω σε διαφωνίες για το τένις»

Διαφωνούν ποτέ; «Όλη την ώρα», απάντησε ο Στέφανος, ενώ ο Πέτρος πρόσθεσε: «Οι διαφωνίες είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης της σχέσης μας μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σπάνιο να συμφωνείς σε όλα σε μια ομάδα. Ο Στέφανος είναι ένας world-class παίκτης μονού, που κάθε φορά βάζει τον εαυτό του σε προσαρμογή για να παίξει διπλό, δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό. Το διπλό είναι τελείως διαφορετικό άθλημα, θα έλεγα ότι είναι σαν σκάκι, πρέπει να σκέφτεσαι περισσότερο μέσα στο ματς. Δεν έχει την ελευθερία που έχει το μονό και του δίνω τα εύσημα που κάθε φορά βγαίνει έξω και κάνει την προσπάθεια». 

Η ερώτηση που ακολούθησε ήταν ποιος κάνει πίσω στις διαφωνίες: «Όταν ο Πέτρος μου δίνει τενιστικές συμβουλές, είναι τόσο πωρωμένος με το τένις, πιο πολύ απ' ό,τι εγώ, οπότε για να λέει αυτά που λέει σίγουρα τα έχει αναλύσει με ακρίβεια. Οπότε σε αυτή τη συγκεκριμένη συνθήκη θα το έδινα στον Πέτρο. Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε και στο μέλλον να γίνει ένας καλός προπονητής, διότι μου έχει δώσει συμβουλές και έχει κάνει παρατηρήσεις που δεν είχα προσέξει. Σε έναν καβγά ή σε μια διαφωνία που έχει να κάνει με το τένις, θα έκανα πίσω εγώ. Στα υπόλοιπα δεν ξέρω... έχω πιο πολλή εμπειρία στη ζωή από τον Πέτρο».

Τα αδέρφια Τσιτσιπά συμφωνούν: «MVP ο Θάνος»