MENU

«Φυσικά και βάζω τον εαυτό μου στα φαβορί», είπε ο 24χρονος τενίστας στη συνέντευξη τύπου στα ελληνικά. «Έχω αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι ανήκω εκεί που βρίσκομαι, δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω στον εαυτό μου, έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Προσπαθώ να βάζω το 100% σε κάθε μου προσπάθεια, δεν έχω πετάξει ή δώσει αγώνα αν νιώθω ότι δεν βρίσκομαι σε καλή μέρα, για παράδειγμα. Για μένα είναι πάντα η πάλη, κάθε δοκιμασία είναι μια νέα περιπέτεια με τη δική της ιστορία. Είμαι σίγουρα ένα από τα φαβορί και το νιώθω και με το παιχνίδι μου τις τελευταίες μέρες».

Αποκλεισμοί σοκ, ένας Τζόκοβιτς που φαίνεται να ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του για τίτλο; «Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως παίζω, κατευθύνομαι προς κάτι καλό. Φυσικά, υπάρχει κάποιος που έχει δημιουργήσει πολύ καλύτερες μνήμες εδώ από ό,τι εγώ, κερδίζοντας εννιά τρόπαια. Είναι μεγάλος αντίπαλος στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή περιμένω μεγαλύτερα πράγματα από τους προσεχείς αντιπάλους μου και πρέπει να είμαι έτοιμος για την επόμενη δοκιμασία μου. Θα χρειαστεί τάξη στο παιχνίδι μου και, φυσικά, πειθαρχία σε κάθε σετ. Δεν μπορώ να δίνω δώρα, δεν μπορώ να είμαι κάποιος που παίρνει την κατάσταση μαλακά και θα είναι σημαντικό να είμαι συνεχώς επίμονος με σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού, να παίξω επιθετικά και να έχω καλό σερβίς».

Μίλησε και για τον επόμενο αντίπαλό του, τον Γιάνικ Σίνερ.. «Αισθάνομαι καλά με το παιχνίδι μου. Ο Σίνερ θα είναι ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αντίπαλός μου στο τουρνουά. Μιλώντας για τον εαυτό μου, μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Από πλευράς αυτοπεποίθησης, νιώθω ότι τα χτυπήματά μου είναι εκεί, μπορώ να πάρω την μπάλα νωρίς, μπορώ να την πάρω πιο αργά, μπορώ να αλλάξω με ύψος και βάθος και με την πορεία της μπάλας, διαγώνια και down the line. Είμαι σε ένα καλό σημείο τενιστικά αυτή τη στιγμή και φυσικά θα το πάρω πάνω μου, δεν πρόκειται να περιμένω τίποτα από τον αντίπαλό μου».

Ο Στέφανος έδωσε συνέντευξη τύπου και στα αγγλικά...

Ερωτώμενος αν νιώθει τυχερός που δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι αναπάντεχο στο τουρνουά απάντησε: «Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω οτιδήποτε έρθει. Αυτό είναι το τένις. Δεν μπορείς να προβλέψεις πάντα τι θα γίνει. Το αναπάντεχο είναι μέρος της δουλειάς μας. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε. Υπάρχει και αντίπαλος στην άλλη πλευρά. Δεν τρέχουμε σπριντ που θα τελειώσει σε δέκα δευτερόλεπτα. Ένα ματς μπορεί να κρατήσει 15 λεπτά, μπορεί να κρατήσει και 4.5 ώρες. Αυτό κάνει το άθλημά μας συναρπαστικό».

Ζητήθηκε το σχόλιό του και για τον αγώνα του Θανάση Κοκκινάκη με τον Άντι Μάρεϊ που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα: «Δεν παραβιάστηκε κάποιος κανόνας. Το ματς άρχισε στις 10, αλλά οι παίκτες το έκαναν να κρατήσει τόσο. Το τένις θέλει τέτοια ματς, διότι υπάρχει μια σπουδαία ιστορία από πίσω που δεν θα ξεχαστεί. Εγώ θυμάμαι έντονα το ματς του Παγδατή με τον Χιούιτ, είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου, θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Είναι μαγική στιγμή, σίγουρα όχι γι' αυτόν που χάνει, είναι οδυνηρό».

Μίλησε, τέλος, για το πώς προσεγγίζει τη διοργάνωση. «Στο μυαλό μου δεν έχει σημασία ποιον αντιμετωπίζω. Αν δεν βγάλω εγώ μεγάλα χτυπήματα σε σημαντικές στιγμές, αν δεν είμαι τολμηρός σε σημαντικές στιγμές, δεν έχει σημασία ποιος είναι απέναντι. Είναι πάντα στο χέρι μου, όχι στο χέρι του αντιπάλου. Ποτέ δεν το σκέφτομαι έτσι. Δεν περιμένω από τον αντίπαλο να μου δώσει κάτι, δεν υπάρχουν δώρα. Πρέπει να το κυνηγάς και να δημιουργείς τις ευκαιρίες, να στοχεύεις ψηλά, να ξεπερνάς ακόμα και τις ικανότητές σου. Είναι κάτι που απολαμβάνω, είναι όμορφο συναίσθημα»

Τσιτσιπάς: «Είμαι σίγουρα ένα από τα φαβορί, το νιώθω και με το παιχνίδι μου» (vid)