MENU

Η Supermassive Games έχει προσφέρει στην αγορά το Until Dawn που κατάφερε να ξεχωρίσει το 2015 και έβαλε σε μια νέα εποχή τα παιχνίδια περιπέτειας. Η νέα σειρά παιχνιδιών της εταιρείας έχει την ονομασία The Dark Pictures και το πρώτο game της είναι ήδη διαθέσιμο με την ονομασία Man of Medan.

Το σενάριο βασίζεται σε πραγματική ιστορία και αφορά το πολεμικό πλοίο SS Ourang Medan που ναυάγησε το 1947 και το πλήρωμα του οποίου πέθανε μέσα σε ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου. Ο τίτλος μάς ταξιδεύει στην ιστορία του σκάφους και στο οποίο φτάνει μια παρέα 5 ατόμων. Η διάρκεια του παιχνιδιού φτάνει τις 4 ώρες και σε όλο το εύρος της προσφέρει στους παίκτες μια σειρά επιλογών, ακολουθώντας την πεπατημένη των περασμένων παραγωγών του studio.

Ο παίκτης καλείται να πάρει αποφάσεις σε QTEs για να κρατήσει τους χαρακτήρες του ζωντανούς σε ένα κυνήγι με τον τρόμο. Όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια της Supermassive, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να μην καταλήξετε με τους χαρακτήρες που θέλετε ζωντανούς στο τέλος της ιστορίας. Στην πορεία σας μέσα στο παιχνίδι μπορείτε να μαζέψετε αντικείμενα που σας μαθαίνουν περισσότερα στοιχεία για την ιστορία του, ενώ και η συνολική ατμόσφαιρα κρίνεται εξαιρετική.

Αν τώρα δεν θέλετε να παίξετε μόνοι σας, υπάρχει η επιλογή του multiplayer, όπου είτε στην ίδια κονσόλα, είτε μέσω διαδικτύου μπορείτε να διασκεδάσετε με φίλους. Συνολικά, το νέο εγχείρημα κρίνεται αρκούντως ικανοποιητικό και η Supermassive Games δείχνει να συνεχίζει να κινείται σε σωστά μονοπάτια. Ωστόσο, η μικρή του διάρκεια ίσως φτάνει για να μας κάνει να σας προτείνουμε να περιμένετε να το βρείτε σε κάποια μείωση τιμής.

Man of Medan: Πόσοι κίνδυνοι μπορεί να σας περιμένουν σε ένα πλοίο;