MENU

Το State of Decay κυκλοφόρησε το 2013 μέσω του Xbox Live Arcade και ήρθε η ώρα για να δούμε τη συνέχειά του. Ο τίτλος της Undead Labs έφτασε στο Xbox One και το PC, βασιζόμενο στη σοβαρή προσέγγιση των zombie games με τους παίκτες να βρίσκουν στην αρχή του ταξιδιού τους δύο επιζώντες από το πρόσφατο ξέσπασμα μιας επιδημίας.

Οι χαρακτήρες έχουν ένα σύστημα στατιστικών που θυμίζουν τα περισσότερα σύγχρονα RPGs και κάθε ένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ένα σύντομο tutorial θα σας δείξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια και μετά την πρώτη βάση, θα μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλο το χάρτη. Στόχος σας είναι να διαχειριστείτε μια κοινότητα επιζώντων, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για στέγαση, ύπνο και ασφάλεια.

Οι μάχες με τα όπλα γίνονται και πάλι με μια σειρά από όπλα, καθώς και αντικείμενα που θα βρείτε στο χώρο. Χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις της βάσης σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τους πόρους και να δημιουργήσετε διάφορα αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν στη συνέχεια του ταξιδιού. Τα διάφορα οχήματα που θα βρείτε στο χάρτη έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, καθώς δεν έχουν γεμάτο ντεπόζιτο. Κάτι τέτοιο βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να κάνετε καλύτερη διαχείριση και να καταστρώσετε καλύτερα τα πλάνα επιβίωσής σας.

Για τους λάτρεις του multiplayer, οι παίκτες μπορούν να καλέσουν μέχρι και 3 φίλους τους για να παίξουν μαζί, διατηρώντας τους με ένα έξυπνο σύστημα κοντά και οργανωμένους. Τα τεχνικά προβλήματα δεν απουσιάζουν, κάτι που «δικαιολογείται» εν μέρει από το μέγεθος του στούντιο ανάπτυξης. Συνολικά, το State of Decay 2 είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο μέρος της σειράς και θα μπορέσει σίγουρα να καλύψει τις ανάγκες σας για ένα ατελείωτο κυνήγι με ζόμπι.

State of Decay 2: Μάχες με ορδές ζόμπι